HerNews.gr
Beauty

Μαύροι κύκλοι: Πως δημιουργούνται και πως να τους εξαλείψετε με φυσικό τρόπο

Παλεύετε με τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια; Δεν είστε μόνη.

 Είτε είναι αποτέλεσμα στέρησης ύπνου είτε μιας ιδιαίτερα αγχωτικής εβδομάδας, τα κουρασμένα μάτια με μαύρους κύκλους και σακούλες συμβαίνουν σε όλους μας. Τα καλά νέα; Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να τους αποφύγετε.

Αρχικά οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, δεν μας κάνουν μόνο να φαινόμαστε κουρασμένοι. Θεωρούνται ως ενδεικτικό σημάδι υψηλού στρες, κακής διατροφής και συχνά πλήρους εξάντλησης.

 Και ενώ συχνά τείνουμε να κατηγορούμε την κούραση, οι οφθαλμοχειρούργοι λένε το αντίθετο. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους εμφανίζονται οι μαύροι κύκλοι, αλλά, σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η κούραση δεν είναι στην πραγματικότητα μία από τις κύριες αιτίες.

Ένας από τους κύριους λόγους για τους μαύρους κύκλους είναι η υπερμελάγχρωση, η οποία μπορεί να προκληθεί τόσο από περιβαλλοντικούς παράγοντες (όπως η έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα και τον κακό ύπνο), όσο και από γενετικούς παράγοντες. 

Στην καθημερινότητά μας περνάμε επίσης πολλές ώρες κοιτάζοντας μια οθόνη, είτε φορητό υπολογιστή, τηλέφωνο είτε τηλεόραση και αυτό βλάπτει και τα μάτια μας. Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνουμε στην οθόνη, τόσο πιο πιθανό είναι να καταπονήσουμε τα μάτια μας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει τα αιμοφόρα αγγεία γύρω τους να μεγαλώσουν και να δημιουργήσουν σκούρες σκιές.

Οποιαδήποτε προσπάθεια για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους θα πρέπει να ξεκινά με μια ενδελεχή αξιολόγηση της διατροφής σας. Κάτι που θα βοηθήσει πολύ είναι να εντάξετε στη διατροφή σας τροφές όπως: φρέσκα φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχη πρωτεΐνη και υγιή λίπη.

Αυτά  μπορούν να επιφέρουν ορατές βελτιώσεις του δέρματος σε όλο το σώμα συμπεριλαμβανομένων των ματιών.

Κάποια από τα λαχανικά που είναι αρκετά ωφέλημα στην καταπολέμηση των μαύρων κύκλων είναι: η ντομάτα, τα βατόμουρα, το καρπούζι, τα πορτοκάλια και τα παντζάρια.

Μερικοί άλλοι τρόποι για να διώξετε τους μαύρους κύκλους είναι:

Να κοιμάστε καλύτερα

Οι ειδικοί συνιστούν 7 με 9 ώρες ύπνου ώστε να αποφύγετε να φαίνεστε χλωμή και άυπνη το επόμενο πρωί. Ο ύπνος ανάσκελα με το κεφάλι ελαφρώς ανυψωμένο θα βοηθήσει επίσης στην ελαχιστοποίηση της πιθανότητας πρόσθετου πρηξίματος. Η νούμερο ένα προτεραιότητά σας είναι να ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση νυχτερινής λειτουργίας στο τηλέφωνο και το tablet σας, όλη την ημέρα. Αυτό μειώνει το μπλε φως, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι διαταράσσει τον φυσικό μας κύκλο ύπνου. 

Προσέξτε την υγεία σας

Εάν καπνίζετε, κάντε ότι μπορείτε για να το κόψετε. Έρευνες έχουν δείξει ότι το κάπνισμα τσιγάρων και η εισπνοή του παθητικού καπνού επιδεινώνουν τους μαύρους κύκλους, όπως και το υπερβολικό βάρος και η υψηλή χοληστερόλη ή τριγλυκερίδια – τα οποία μπορούν να μειωθούν με διατροφικές αλλαγές, φάρμακα και άσκηση.

Φοράτε αντηλιακό

Για να αποφευχθεί η υπερμελάγχρωση, είναι απαραίτητο ένα καθημερινό αντηλιακό. Εφαρμόστε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με προστασία UVA και UVB μέχρι τη γραμμή των βλεφαρίδων και φορέστε γυαλιά ηλίου. Εάν θέλετε να προστατεύσετε και να καλύψετε ταυτόχρονα, αναζητήστε ένα concealer για τα μάτια που περιέχει SPF ευρέως φάσματος.

Χρησιμοποιήστε πάγο

Για να βοηθήσετε στη συρρίκνωση των διεσταλμένων αιμοφόρων αγγείων, οτιδήποτε κρύο είναι φίλος σας. Για αυτό, οι ειδικοί χρησιμοποιούν σφαίρες πάγου ή κρύες μπάλες, που μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη. Ενώ φωτίζουν τους μαύρους κύκλους  είναι επίσης ένας αναζωογονητικός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα.

Αλλάξτε την ρουτίνα περιποίησής σας

Στο εμπόριο κυκλοφορούν άπειρες επιλογές για περιποίηση προσώπου και καταπολέμηση των μαύρων κύκλων. Ψάξτε για συστατικά όπως η καφεΐνη, το υαλουρονικό οξύ , τα τριπεπτίδια και τα κεραμίδια που κλειδώνουν την υγρασία.

Καλύψτε τους με μακιγιάζ

Τα πάντα έχουν να κάνουν με τη διόρθωση χρώματος όσον αφορά τους μαύρους κύκλους και το μακιγιάζ. Πρώτα, ρίξτε μια ματιά στα χρώματα που προσπαθείτε να κρύψετε. Είναι σύνηθες να βλέπεις σκούρα, μπλε/γκρι χρώματα, που σημαίνει ότι χρειάζεσαι τη ζεστασιά ενός ροδακινί concealer για να εξουδετερώσεις τους υποτόνους. Εάν βλέπετε περισσότερους ροζ/κόκκινους τόνους, πρέπει να τους εξουδετερώσετε με ένα concealer που έχει περισσότερη κίτρινη βάση.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Skincare τάσεις για το 2024: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

HerNewskl

5 τρόποι για να φορέσετε το βουργουνδί κραγιόν που είναι η απόλυτη τάση στο μακιγιάζ

HerNews ka

Underpainting: Η τεχνική μακιγιάζ που λατρεύουν όλοι οι makeup artists!

HerNewskl