HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Ασφάλιση Ζωής & Υγείας: Η CEO της Scrinium Άντζελα Μπέρου απαντά σε όλες μας τις ερωτήσεις

Η Ασφάλιση Ζωής και Υγείας είναι ένα θέμα που απασχολεί όλους μας, με τα ερωτήματα, αλλά και τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν να είναι πολλά. Η CEO της εταιρίας Scrinium Άντζελα Μπέρου μας ενημερώνει για όσα πρέπει να ξέρουμε πριν επιλέξουμε μια ασφάλιση.

Γιατί να κάνει κάποιος μια ασφάλιση ζωής ή υγειας;

Η κατάσταση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας της χώρας δυστυχώς απέχει αρκετά από το επίπεδο που όλοι θα επιθυμούσαμε. Αναφέρομαι κυρίως στις υποδομές, την ταχύτητα και την ποιότητα της προσφερόμενης υπηρεσίας.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι ελλείψεις σε κλίνες (απλές και ΜΕΘ), ιατρικά μηχανήματα, προσωπικό (ιατρικές ειδικότητες και νοσηλευτές), οι καθυστερήσεις σε προγραμματισμένα χειρουργεία και διενέργεια εξετάσεων και οι σημαντικές αδυναμίες σε κτιριακές υποδομές και εξοπλισμό.

Με αυτά τα δεδομένα η ιδιωτική ασφάλιση υγείας αποτελεί μονόδρομο για να νιώθουμε τόσο εμείς όσο και τα μέλη της οικογένειάς μας σίγουροι ότι σε μια δύσκολη στιγμή θα μπορέσουμε να λάβουμε άμεσα υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας τόσο σε πρωτοβάθμιο όσο και δευτεροβάθμιο επίπεδο.

Επιλέγοντας να συνάψουμε ένα ασφαλιστήριο υγείας και καταβάλλοντας ελάχιστα χρήματα, εξασφαλίζουμε άμεσα ένα σημαντικό χρηματικό κεφάλαιο το οποίο θα υπάρχει εκεί για εμάς, εξασφαλίζοντας μας πως ό,τι και να μας συμβεί, θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε ταχύτατα και με αξιοπρέπεια σε υψηλού επιπέδου και κύρους νοσηλευτικά ιδρύματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Από την άλλη η ασφάλεια ζωης ειναι από μονη της μια πράξη αγάπης και ευθύνης προς την οικογένεια μας.

Προχωραμε στη σύναψη ενός τέτοιου συμβολαιου προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι η ποιότητα ζωης της οικογένειας μας δεν θα μεταβληθεί ακόμα και αν εμείς δεν θα είμαστε εκει, ικανοί να την υποστηρίξουμε.

Πιο συγκεκριμένα η ασφάλεια ζωής είναι ένα πρόγραμμα που εξασφαλίζει ότι σε περίπτωση θανάτου του ασφαλισμένου, οι δικαιούχοι που έχει ορίσει (συνήθως είναι η οικογένειά του) θα λάβουν ένα κεφάλαιο που έχει προκαθοριστεί από την αρχή της σύμβασης. Το κεφάλαιο αυτό θα πρέπει να είναι ικανό να καλύψει τις ανάγκες διαβίωσης των δικαιούχων (πάγια έξοδα, απλήρωτα δάνεια κ.λπ.).

Είναι συνδυαστικό πακέτο ασφάλισης ή ξεχωριστά ζωής και υγείας;

Ολες οι ασφαλιστικες εταιρειες παρεχουν στον πελάτη τους τη δυνατότητα να επιλέξει ένα συνδυαστικό προγραμμα ζωης και υγείας. Εντουτοις, εφόσον το επιθυμεί μπορεί να συνάψει δυο διαφορετικά συμβόλαια ένα υγείας και ένα ζωης είτε στην ίδια ασφαλιστικη εταιρεία είτε σε διαφορετικές εταιρείες.

Τι πρόσφερει παραπάνω από τη δημόσια ασφάλιση;

H δημόσια ασφάλιση καλύπτει την υγειονομική περίθαλψη (εξετάσεις, νοσηλεία) αποκλειστικά στα δημόσια νοσοκομεία.
Η ιδιωτική ασφάλιση υγείας από την άλλη μας παρέχει δυο επιλογές:
Αν πάει κανείς σε δημόσιο νοσοκομείο δικαιούται να εισπράξει το επίδομα νοσηλείας ενώ αν πάει σε ιδιωτικο νοσηλευτήριο μπορούν να καλυφθούν όλες οι δαπάνες του.
Μία επιπλέον σημαντική παροχή της ιδιωτικής ασφάλισης, ειδικά για τους ανθρώπους που ζουν έξω από τα μεγάλα αστικά κέντρα είναι η υγειονομική μεταφορά σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού με κάθε δυνατό μέσο. Η αερομεταφορά ειδικά διαμορφωμένα αεροπλάνα και ελικόπτερα) εξασφαλίζεται από την ιδιωτική ασφάλιση και πολλές φορές έχει αποδειχτεί σωτήρια για τη ζωή του ασφαλισμένου.
Τέλος να τονίσουμε ότι στην ιδιωτική ασφάλιση έχουμε μαζί μας πάντα τον ασφαλιστικό σύμβουλο που μας καθοδηγεί και μας συμβουλεύει.

Ποιο είναι το κόστος για μια ιδιωτική ασφάλιση;

Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το κόστος της ασφάλισης υγείας. Εξαρτάται από την πολιτική της ασφαλιστικής εταιρείας που θα επιλέξουμε, καθώς καθε εταιρεία εχει τα δικά της προγράμματα και τα δικά της κριτήρια τιμολόγησης.
Σε κάθε περίπτωση ο βασικότερος παράγοντας που επηρεάζει το κοστος σε ένα προγραμμα υγειας ειναι η ηλικία του ασφαλισμένου καθώς οσο μεγαλώνει κανεις αυξανεται και ο κίνδυνος εμφάνισης προβλημάτων υγείας, άρα και ο κίνδυνος που αναλαμβάνει η ασφαλιστική εταιρία.
Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν το κοστος ειναι το δωμάτιο που επιλέγει ο ασφαλισμένος σε περίπτωση νοσηλείας (μονόκλινο, δίκλινο, τρίκλινο), η απαλλαγή σε περίπτωση νοσηλειας δηλ εάν θα εχει ίδια συμμετοχή η όχι κλπ.

Τι ακριβως καλύπτει μια ιδιωτική ασφάλεια υγείας και τι όχι;

Ένα πλήρες ιδιωτικό ασφαλιστήριο υγείας καλύπτει επείγοντα περιστατικά σε ιδιωτικά νοσοκομεία, εξωνοσοκομειακες εξετασεις, χειρουργικές επεμβάσεις και άλλες επεμβατικές πράξεις, νοσηλεια και θεραπείες σε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα,νοσοκομειακό επίδομα.

Πιο συγκεκριμένα καλύπτει :

· Έξοδα για δωμάτιο και τροφή (το κρεβάτι όπως επικρατεί)

· Αμοιβές ιατρών, χειρουργών, βοηθών και αναισθησιολόγων

· Όλες τις σχετικές με τη νοσηλεία εξετάσεις εντός του νοσηλευτηρίου

· Χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες

· Φάρμακα και υλικά νοσηλείας

· Αποκλειστική νοσοκόμα

· Μεταφορά με ασθενοφόρο ή και επείγουσα αερομεταφορά για νοσηλεία

Δεν καλύπτει κατα κανονα τις κατωθι περιπτώσεις:

· Απόπειρα αυτοκτονίας

· Προϋπάρχουσες γνωστές παθήσεις που δεν δηλώθηκαν εξ αρχής

· Εκ γενετής ανωμαλίες και συγγενείς παθήσεις

· Γηριατρική θεραπεία, αποκατάσταση στειρότητας

· Διανοητικές διαταραχές, ψυχικές παθήσεις, λήψη ναρκωτικών και αλκοολισμός

· Διαγνωστικές εξετάσεις σε νοσοκομείο άσχετες με την περίπτωση νοσηλείας

· Πλαστική χειρουργική μόνο για αισθητικούς λόγους (για λόγους υγείας καλύπτεται κανονικά)

· Διαθλαστικές ανωμαλίες όπως μυωπία και αστιγματισμός (σοβαρές παθήσεις όπως π.χ. καταρράκτης καλύπτονται)

· Παθήσεις στα δόντια

· Τοκετός, αποβολή και επιπλοκές τους

· Τεχνητά προσθετικά μέλη (π.χ. τεχνητό χέρι) έκτος από βηματοδότη, απεινιδωτή, κερατοειδή, ενδοφακό και υλικά οστεοσύνθεσης που η αγορά και τοποθέτηση καλύπτονται κανονικά

· Αφαίρεση μυρμηγκιών και σπίλων εκτός εάν πρόκειται για κακοήθεια όπου και καλύπτονται

Μπορούν όλοι να κάνουν ιδιωτική ασφάλεια υγειας ή σε κάποιες περιπτώσεις δεν γίνεται;

Σε γενικές γραμμές μπορούν όλοι να κάνουν ιδιωτική ασφάλεια υγείας καθώς υπάρχουν ασφαλιστικές εταιρείες που δέχονται να ασφαλίσουν πελάτες που έχουν θέματα υγείας με κάποιους ειδικούς όρους η αναμονές η ακόμα και πελάτες που ανήκουν σε μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα.

Τι προσφέρει η εταιρία Scrinium σε όποιον θέλει να ασφαλιστεί;

Η Scrinium γνωρίζει πολύ καλά τον χώρο της ιδιωτικής υγείας λόγω της πολύχρονης παρουσίας της και του πλήθους των έργων που έχει εκτελέσει σε συνεργασία με εταιρίες και φορείς του κλάδου.
Συνεργάζεται με όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα καθώς και με επιλεγμένες εταιρείες στο εξωτερικό, καλύπτοντας κάθε πιθανό κίνδυνο η ανάγκη για ασφαλιστική κάλυψη.

Ευχαριστούμε θερμά την CEO της εταιρίας Scrinium Άντζελα Μπέρου για την πολύτιμη βοήθεια της!

www.e-scrinium.com

www.scrinium.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μαρία Σάκκαρη: «Περνάω χρόνο με τις φίλες μου και με το αγόρι μου, δεν έχω παράπονο ότι δεν έχω χρόνο για προσωπική ζωή»

Her News

Δημήτρης Μακαλιάς: «Έχει έρθει μεθυσμένος στο θέατρο και μας φώναζε, μας έβριζε»

Her News b

Έλενα Παπαρίζου: «Το φιλί με την Ελένη Φουρέιρα στα MAD ήταν αυθόρμητο. Εκείνη έκανε την πρώτη κίνηση»

HerNews ka