HerNews.gr
Beauty

Beauty: Τελικά πρέπει ή όχι να σκουπίζουμε το πρόσωπό μας με πετσέτα;

Το να στεγνώνεις το πρόσωπό σου με μια πετσέτα πάντα φαινόταν σαν κάτι φυσικό.

Ωστόσο, το θέμα με τις πετσέτες είναι ότι είναι ο απόλυτος μαγνήτης για βακτήρια. Τις κρατάμε συχνά σε υγρά μπάνια, όπου έχουν συλλέξει νεκρά κύτταρα δέρματος και έλαια από το σώμα μας, καθιστώντας τα το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια που προκαλούν ακμή.

 Τα προϊόντα περιποίησης δέρματος είναι επίσης γνωστό ότι διεισδύουν καλύτερα στο δέρμα όταν είναι υγρό, επομένως ένα στεγνωμένο με πετσέτα πρόσωπο δεν κάνει τον καλύτερο καμβά για τα επόμενα βήματα της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Η αποφυγή της πετσέτας είναι στην πραγματικότητα μια κοινή πρακτική για πολλές Κορεάτισσες. Αντί να πιάσετε την αξιόπιστη πετσέτα σας, ακολουθούν μερικές επιλογές που μπορείτε να σκεφτείτε ότι μπορεί να είναι καλύτερες για το δέρμα σας:

 Αφήστε το πρόσωπό σας να στεγνώσει φυσικά

Δεν εννοούμε να αφήνεις το πρόσωπό σου βρεγμένο  να στάζει καθώς κάθεσαι και το περιμένεις να στεγνώσει! Απλώς χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να περάσετε τα μάγουλα και το λαιμό σας και να αφαιρέσετε την περίσσεια νερού. Μπορείτε επίσης να χτυπήσετε απαλά το δέρμα σας με τα χέρια σας για να στεγνώσει λίγο το πρόσωπό σας πριν εφαρμόσετε το toner, το face mist.

Αν χρησιμοποιείτε πετσέτα:

Χρησιμοποιήστε καινούρια καθαρή πετσέτα κάθε φορά που σκουπίζετε το πρόσωπό σας. Απλώς σκουπίστε την περίσσεια νερού, ακουμπώντας απαλά την πετσέτα στο δέρμα σας. Σταματήστε όταν το δέρμα σας είναι ακόμα ελαφρώς υγρό για να το βοηθήσετε να απορροφήσει καλύτερα τα επόμενα προϊόντα της ρουτίνας σας. Ωστόσο, έχετε κατά νου ότι αυτή η μέθοδος μπορεί πραγματικά να αυξήσει το “φορτίο του πλυντηρίου σας”.

Χρησιμοποιήστε χαρτοπετσέτες

Οι χαρτοπετσέτες μπορούν να είναι μια άλλη επιλογή για να στεγνώσετε το πρόσωπό σας μετά το πλύσιμο. Θα πρέπει να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ίδια τεχνική του να απομακρύνετε απαλά την περίσσεια νερού και να αφήνετε το δέρμα σας ελαφρώς υγρό, όχι εντελώς στεγνό.

Τελικά, είναι, φυσικά, πολύ πιο σημαντικό να χρησιμοποιείτε το σωστό καθαριστικό και να επιλέξετε τα σωστά προϊόντα για να ακολουθήσετε την υπόλοιπη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας. Ωστόσο, εάν έχετε ξηρό δέρμα ή δέρμα που είναι επιρρεπές σε ξεσπάσματα ή ερεθισμούς, το να αφήσετε την πετσέτα μπορεί να είναι κάτι που αξίζει να σκεφτείτε.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Chiara Ferragni: Μας έδειξε τον τρόπο να φορέσουμε κορδέλα στα μαλλιά για τις γιορτές

HerNewskl

Megan Fox: Μας δίνει εμπνευση να δοκιμάσουμε τα jelly nails!

HerNewskl

Aura Derma Beauty Clinic: Οι must-have θεραπείες προσώπου για τις γιορτές!

HerNewskl