HerNews.gr
Beauty

Eνυδατική κρέμα σώματος: Ποια είναι τα 3 πιο συχνά λάθη που κάνετε;

Η ενυδατική κρέμα σώματος είναι αναμφίβολα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής σας περιποίησης. Είναι το πιο σημαντικό βήμα μετά το ντους σας, καθώς αναπληρώνει την υγρασία της επιδερμίδας, Με αυτόν τον τρόπο η επιδερμίδα σας θα είναι  ελαστική, νεανική και όμορφη.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η ενυδατική κρέμα σώματος;

Η αλήθεια είναι πως είναι από τα σημαντικότερα βήματα της skincare ρουτίνας.Προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία καθώς και από τους ρύπους με τους οποίους έρχεται σε επαφή το δέρμα καθημερινά. Η καθημερινή ενυδάτωση διατηρεί τη νεότητα του δέρματος προλαμβάνοντας τον σχηματισμό ρυτίδων. Επίσης, βοηθά στην εξισορρόπηση της λιπαρότητας και στην βελτίωση της όψης. Η παράλειψη της ενυδάτωσης του σώματος οδηγεί σε συσσώρευση τοξινών, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να είναι θαμπή και τραχιά. Συνεπώς, η σχολαστική ενυδάτωση αποτοξινώνει το δέρμα και του προσδίδει υγεία. Αν λοιπόν παρατηρείτε κάποια περίεργα σημάδια στο σώμα σας, μήπως κάνετε κάποια λάθη με τη φροντίδα του;  

Tα 3 συνηθέστερα λάθη που κάνετε με την ενυδατική κρέμα σώματος

ενυδατική κρέμα σώματος3-pharmacyway

#1 Ελλιπής ενυδάτωση

Το πιο κλασικό λάθος είναι ότι η ενυδάτωση σας είναι ελλιπής. Πολλές φορές, εάν το δέρμα σας είναι ξηρό ή ευαίσθητο, χρειάζεται παραπάνω από μια φορά την ημέρα ενυδάτωση. Σίγουρα μετά το ντους σας είναι η κατάλληλη στιγμή να χρησιμοποιήσετε την ενυδατική κρέμα σώματος, αλλά αν το δέρμα σας “διψά” δεν είναι αρκετό. Αυτή η διόρθωση θα επιφέρει μεγάλη αλλαγή στην υφή και στην ελαστικότητά του!

#2 Χρησιμοποιείτε μόνιμα την ίδια ενυδατική κρέμα σώματος

Ενδεχομένως βρήκατε μια ενυδατική κρέμα σώματος που σας έχει βολέψει και ενυδατώνει αποτελεσματικά την επιδερμίδα σας. Τι συμβαίνει όμως όταν την χρησιμοποιείτε κάθε εποχή του χρόνου; To δέρμα κάθε εποχή του χρόνου έχει διαφορετικές ανάγκες. Συνεπώς θα πρέπει να ανανεώνετε συχνά τα προϊόντα του νεσεσέρ σας ώστε να είναι περισσότερο αποτελεσματικά και να λαμβάνετε κάθε φορά και νέα συστατικά.

#3 Χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα σώματος που δεν ταιριάζει στον τύπο σας

ενυδατική κρέμα σώματος1-pharmacyway

Κάθε δέρμα έχει διαφορετικές ανάγκες ως προς τη φροντίδα και την ενυδάτωση. Αν έχετε ,για παράδειγμα, πολύ ξηρό δέρμα, τότε χρειάζεστε μια ενυδατική σώματος σε μορφή βουτύρου ή λαδιού. Αν πάλι έχετε δέρμα λιπαρό με τάση ακμής σε περιοχές όπως το μπούστο, οι γλουτοί, τα χέρια και η πλάτη, χρειάζεστε μια ενυδατική κρέμα σε μορφή λοσιόν. Λόγω της λεπτόρρευστης υφής, το δέρμα ενυδατώνεται χωρίς να μπλοκάρουν οι πόροι.

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της νεότητας σας και δεν αφορά μόνο το πρόσωπό σας, αλλά και το σώμα σας. Οι επιπτώσεις της ελλιπούς ενυδάτωσης δεν είναι μόνο βραχυπρόθεσμες αλλά και μακροπρόθεσμες. Δώστε σημασία στα βήματα της ρουτίνας αλλά και στην επιλογή των σωστών προϊόντων. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι top καλοκαιρινές τάσεις για την περιποίηση της επιδερμίδας σας!

HerNewskl

Platinum blonde: 4 τρόποί να διατηρήσετε το χρώμα και να μην ξεθωριάσει!

HerNewskl

Γαλλικό Μανικιούρ: Οι παραλλαγές του για minimal chic εμφανίσεις!

HerNewskl