HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Εργασία κατά την διάρκεια εγκυμοσύνης: Τα do και τα dont’s

Οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

 Το να είσαι έγκυος, ωστόσο, μπορεί να παρουσιάζει προκλήσεις στον εργασιακό χώρο. Για να παραμείνετε υγιείς και παραγωγική στην εργασία, πρέπει να κατανοήσετε πώς να ανακουφίσετε τις κοινές ενοχλήσεις της εγκυμοσύνης και να γνωρίζετε πότε μια εργασία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την εγκυμοσύνη.

Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τα συμπτώματα και πως να παραμένετε υγιείς ενώ είστε στη δουλειά σας.

Ανακουφίστε την ναυτία και τον έμετο

  • Αποφύγετε τους πυροδοτητές ναυτίας. Είτε είναι η μυρωδιά των φαγητών στο διάλειμμα ή άλλες μυρωδιές ή γεύσεις, αποφύγετε οτιδήποτε προκαλεί ναυτία.
  • Σνακ συχνά. Τα κράκερ και άλλα ήπια τρόφιμα μπορεί να είναι σωτήρια κατά τη διάρκεια της ναυτίας. Πάρτε κάτι στη δουλειά για εύκολο σνακ. 
  • Πάρτε βιταμίνη Β-6. Αυτό θεωρείται ασφαλές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και είναι εύκολα διαθέσιμο. Μπορεί να βοηθήσει στην καταστολή της ναυτίας. Η προσθήκη δοξυλαμίνης (Unisom) ή διφαινυδραμίνης πριν τον ύπνο μπορεί επίσης να βοηθήσει. Αλλά είναι καλύτερα να μην τα παίρνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας γιατί μπορεί να προκαλέσουν υπνηλία.

Αντιμετώπιση της κόπωσης

Το σώμα που εργάζεται υπερωρίες για να υποστηρίξει μια εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει κούραση και η ανάπαυση κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας μπορεί να είναι δύσκολη. Μπορεί να βοηθήσει:

  • Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε σίδηρο και πρωτεΐνες. Η κόπωση μπορεί να είναι σύμπτωμα σιδηροπενικής αναιμίας, αλλά η προσαρμογή της διατροφής σας μπορεί να σας βοηθήσει. Επιλέξτε τροφές όπως άπαχο κόκκινο κρέας, πουλερικά, θαλασσινά, πράσινα λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως εμπλουτισμένα με σίδηρο και φασόλια.
  • Κάντε σύντομα, συχνά διαλείμματα. Το να σηκωθείτε και να μετακινηθείτε για λίγα λεπτά μπορεί να είναι χρήσιμο. Το να περάσετε μερικά λεπτά με τα φώτα σβηστά, τα μάτια κλειστά και τα πόδια ψηλά μπορεί επίσης να βοηθήσει.
  • Πίνετε πολλά υγρά. Κρατήστε ένα μπουκάλι νερό κοντά και πίνετε γουλιά όλη την ημέρα. Πίνετε νωρίτερα την ημέρα και όχι κοντά στην ώρα του ύπνου για να μειώσετε τις επισκέψεις στο μπάνιο που διακόπτουν τον ύπνο.
  • Περιόρισε τις δραστηριότητες. Η μείωση των μη εργασιακών δραστηριοτήτων μπορεί να δημιουργήσει περισσότερο χρόνο για ξεκούραση μετά την εργασία. 
  • Διατηρήστε μια ρουτίνα γυμναστικής. Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας — ειδικά για όσους κάθονται στο γραφείο όλη την ημέρα. Κάντε μια βόλτα μετά τη δουλειά ή πηγαίνετε σε μαθήματα για  pilates εγκυμοσύνης εφόσον ο γιατρός σας το επιτρέπει.
  • Πηγαίνετε νωρίς για ύπνο. Επιδιώξτε τουλάχιστον οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Η ανάπαυση στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά θα διατηρήσει το αίμα να ρέει καλά στο μωρό και θα διευκολύνει το πρήξιμο. Για μεγαλύτερη άνεση, τοποθετήστε μαξιλάρια ανάμεσα στα πόδια και κάτω από την κοιλιά.

Ελέγξτε το άγχος σας

Το άγχος στην εργασία μπορεί να απορροφήσει την απαιτούμενη ενέργεια. Για να ελαχιστοποιήσετε το άγχος στο χώρο εργασίας:

  • Πάρε τον έλεγχο. Κάντε καθημερινές λίστες υποχρεώσεων και δώστε προτεραιότητα στις εργασίες.
  • Συζητήστε το. Μοιραστείτε τις απογοητεύσεις με έναν υποστηρικτικό συνάδελφο, φίλο ή αγαπημένο σας πρόσωπο.
  • Χαλαρώστε. Εξασκηθείτε σε τεχνικές χαλάρωσης, όπως να αναπνέετε αργά ή να φαντάζεστε ένα ήρεμο μέρος. Οι εφαρμογές ενσυνειδητότητας και διαλογισμού μπορεί να είναι χρήσιμες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς η παχυσαρκία επηρεάζει τη γονιμότητα: Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας εξηγεί

Her News

Ο οδηγός σας για το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Her News

Η καλύτερη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος κατά την εγκυμοσύνη!

HerNews ka