HerNews.gr
DECORNEWS

Πως να στρώσετε το τέλειο τραπέζι για το τέλειο δείπνο

Είναι η μέρα του δείπνου σας. Το φαγητό είναι πανέτοιμο και έχετε βρει ποιος θα καθίσει και που.

Το μόνο που μένει (και ίσως σας αγχώνει) είναι το στρώσιμο του τραπεζιού. Κι όμως είναι πολύ πιο εύκολο από όσο περιμένατε.

Προτού πανικοβληθείτε, η μοντέρνα τέχνη του στησίματος του τραπεζιού δεν χρειάζεται να μοιάζει με ένα παιχνίδι Tetris όπου κάθε τετραγωνικό εκατοστό είναι γεμάτο με μαχαιροπίρουνα, πιατικά και ποτήρια. Ακολουθούν οι απλοί κανόνες μας που θα σας βοηθήσουν:

Keep It Simple 

Ο πρώτος κανόνας για να στήσετε το τραπέζι είναι εύκολος: Μην το περιπλέκετε υπερβολικά. Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να χρησιμοποιήσετε αυτό το σετ μαχαιροπίρουνου που έχετε φυλαγμένο και δεν χρησιμοποιείτε ποτέ και που μοιάζει με μεσαιωνικό αντικείμενο βασανιστηρίων, το πιθανότερο είναι ότι δεν το χρειάζεστε στο τραπέζι. Οι πιο όμορφοι στολισμοί τραπεζιού είναι απλοί και κομψοί.

Επίσημο ή Casual; Υπάρχουν δύο βασικά στυλ για να διαλέξετε: ένα χαλαρό δείπνο και ένα επίσημο δείπνο.

Ένα επίσημο σκηνικό είναι ιδανικό για εορταστικά δείπνα και ειδικές περιστάσεις. Όλα έχουν μια λογική θέση στο τραπέζι. Το μαχαίρι φαγητού πρέπει να τοποθετηθεί στα δεξιά του πιάτου, ακολουθούμενο από ένα κουτάλι φαγητού στα δεξιά και το πιρούνι δείπνου στα αριστερά του πιάτου. Η εθιμοτυπία λέει ότι τα μαχαιροπίρουνα πρέπει να είναι ομοιόμορφα τοποθετημένα, περίπου μισό εκατοστό μεταξύ τους. 

Το ποτήρι νερού πρέπει να πηγαίνει πάνω από τις άκρες του μαχαιριού με τα ποτήρια κρασιού στα δεξιά  κόκκινο πάνω από το λευκό. Και σύμφωνα με τους ειδικούς της εθιμοτυπίας, η λεπίδα του μαχαιριού πρέπει πάντα να δείχνει προς το πιάτο και όχι προς άλλους καλεσμένους.

Προσθέστε μια δική σας πινελιά. Είναι το δείπνο σας, οπότε δώστε προσωπικότητα στο σκηνικό του τραπεζιού σας! Εξατομικεύστε το τραπέζι σας με τα κομμάτια που αγαπάτε, είτε πρόκειται για λουλούδια είτε για άλλες συνθέσεις. Εάν επιλέξετε κάτι για το κέντρο, θυμηθείτε να μην είναι πολύ ψηλό, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να συνομιλούν μεταξύ τους στο τραπέζι.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

 

Νεότερα Άρθρα

5 κόλπα επιμέλειας μπάνιου για να δείχνει σαν ξενοδοχείου & πιο οικείο

HerNews ka

Σανσιβιέρια: Το δημοφιλές & ευέλικτο φυτό που φροντίζει το σπίτι

HerNews ka

Αθηναϊκές ταράτσες: Πώς να τις αξιοποιήσεις

Her News