HerNews.gr
Παιδί

Παιδιά: Πως να τους γνωρίσω τον νέο μου σύντροφο; 5 “χρυσοί” κανόνες

Νέος σύντροφος στη ζωή μας και αυτό από μόνο του είναι κάτι το πολύ πολύ ευχάριστο. Τι γίνεται όμως όταν πρέπει να γνωρίσουν τον νέο/την νέα σύντροφο τα παιδιά μας; Ποσό εύκολο είναι; Παίζουν πολλά ρόλο για να πάρεις απάντηση σε ένα τόσο δύσκολο ερώτημα και μια τόσο δύσκολη συνθήκη αλλα τα βασικά είναι τα παρακάτω. 

Δώστε χρόνο:

Ο χρόνος είναι απαραίτητος για την υγιή προσαρμογή των παιδιών στις νέες συνθήκες. Μπορεί να χρειαστούν ένα ή δύο χρόνια για να περάσει το στάδιο του θυμού και της θλίψης. Μην βιαστείτε μετά από ένα διαζύγιο να γνωρίσετε το νέο σας σύντροφο στα παιδιά σας, εάν δεν βεβαιωθείτε πρώτα πως έχει ξεπεράσει πλήρως τον χωρισμό σας.

Λάβετε υπόψη τα συναισθήματα των παιδιών:

Τα παιδιά, τις περισσότερες φορές, βλέπουν τον νέο σύντροφο ανταγωνιστικά. Νιώθουν πως η αγάπη σας θα μοιραστεί. Φοβούνται μην σας χάσουν… Το ότι εσείς βλέπετε θετικά τη νέα εξέλιξη, δε σημαίνει πως θα σας ακολουθήσουν κι εκείνα. Λάβετε υπόψη τα συναισθήματά τους και βοηθήστε τα να τα ξεπεράσουν.

Εξετάστε τις ανάγκες των παιδιών σας για ασφάλεια και διαβεβαίωση:

Πριν κάνετε το μεγάλο βήμα, σιγουρευτείτε πως το παιδί νιώθει ασφάλεια στην νέα κατάσταση. Διαβεβαιώστε το πώς τίποτα και κανείς δεν θα επηρεάσει την αγάπη σας και πως τα συναισθήματά σας θα παραμείνουν ίδια ανεξάρτητα από τις αλλαγές που μπορεί να ακολουθήσουν.

Συζητήστε μαζί τους:

Μιλήστε του με ειλικρίνεια, και απαιτήστε το ίδιο και από εκείνο. Ό,τι και να σας πει, αντιδράστε με κατανόηση και αγάπη. Είστε ο μόνος που μπορεί να καθησυχάσει τους φόβους του, αρκεί να του δώσετε το περιθώριο να τους συζητήσει ανοιχτά χωρίς να ντρέπεται ή να ανησυχεί πως θα το αποπάρετε. 

Βεβαιωθείτε για τα δικά σας συναισθήματα απέναντι στον νέο σύντροφο:

Πριν φτάσετε στο σημείο να γνωρίσει ο νέος σας σύντροφος τα παιδιά σας, βεβαιωθείτε πως αυτή η σχέση έχει μέλλον. Ο έρωτας και ο ενθουσιασμός του πρώτου καιρού φεύγουν γρήγορα. Πριν κάνετε κάτι που ίσως αργότερα το μετανιώσετε, εξασφαλίστε ότι ο νέος σας έρωτας είναι κατάλληλος για την οικογένεια και πως τα συναισθήματα και των δύο έχουν ποιότητα και διάρκεια.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μαμάδες εν δράσει: Το μωρό μου κλαίει συνέχεια, τι να κάνω;

Her News

Ορθορεξία και εφηβεία: Μήπως η επιλογή υγιεινής διατροφής γίνεται εμμονή;

Her News

Αντηλιακό: Η καλύτερη προστασία για τα παιδιά

Her News