HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Σεξ: Αυτά είναι τα 3+1 είδη οργασμού στις γυναίκες

Πολλά έχουν γραφτεί για το σεξ και τον γυναικείο οργασμό τα τελευταία χρόνια. Παλιά, ο οργασμός στις γυναίκες θεωρούνταν ανύπαρκτος από πολλούς. Έπειτα, αφού καταλήξαμε στο ότι υπάρχει, για πολλούς παρέμενε ταμπού.

Ωστόσο, πλέον η απόλαυση και για τις γυναίκες στο σεξ έχει απενοχοποιηθεί και η καθεμία μπορεί – και πρέπει – να συζητάει άνετα με τον σύντροφό της αυτά που της αρέσουν στο κρεβάτι και που θα της χαρίσουν τον πολυπόθητο οργασμό.

Ας δούμε όμως τους βασικούς τρόπους με τους οποίους μία γυναίκα έρχεται σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ.

Κλειτοριδικός

Ο κλειτοριδικός οργασμός είναι ο πιο συνηθισμένος, αφού συμβαίνει στο 75% των περιπτώσεων. Τόσο στα προκαταρκτικά, όσο και κατά τη διαδικασία του σεξ χρειάζεται ερεθισμός στην περιοχή της κλειτορίδας με σκοπό η γυναίκα να μπορέσει να έρθει σε οργασμό. Ο συγκεκριμένος τύπος οργασμού είναι τοπικής αίσθησης και διαρκεί σχετικά μικρό χρονικό διάστημα.

Η κλειτορίδα αποτελεί, ακόμη και σήμερα σε πολλές περιπτώσεις, μεγάλο taboo ως θέμα συζήτησης. Πολλοί δεν θεωρούν σημαντική την… «φροντίδα» της συγκεκριμένης περιοχής, νομίζοντας πως η διείσδυση και μόνο αρκεί. Στο άλλο άκρο, σε κάποιες χώρες θεωρείται αμαρτία να υπάρχει πάνω στο γυναικείο σώμα. Οι κλειτοριδεκτομές που γίνονται σε μουσουλμανικά κράτη, γίνονται με σκοπό την αποφυγή της ηδονής. Γιατί έτσι η γυναίκα θεωρείται πως αμαρτάνει.

Κολπικός

Ο οργασμός κολπικά πολλές φορές δεν αρκεί για τις περισσότερες. Για να προκληθεί χρειάζεται κατά βάση ερεθισμό της περιοχής. Αυτός δημιουργείται κατά τη διάρκεια του σεξ και δεν συνδέεται απαραίτητα με την κλειτορίδα. Κολπικά μπορούν να εκδηλωθούν πολλαπλοί οργασμοί.

Μεικτός

Κανείς δεν είπε ότι υπάρχουν περιορισμοί στον τρόπο που θα έρθει σε οργασμό η κάθε γυναίκα. Στον μεικτό οργασμό συμβαίνει αυτό που λέει και η ίδια η λέξη.

Ο οργασμός που λέγεται πως παράγει τη μέγιστη ηδονή. Μεικτός οργασμός σημαίνει ταυτόχρονα κλειτοριδικός και κολπικός με αποτέλεσμα το αίσθημα ικανοποίησης και απόλαυσης να είναι ιδιαίτερα έντονο. Η διάρκειά του μάλιστα είναι περισσότερη από τους άλλους δύο οργασμούς ξεχωριστά.

Αυτοϊκανοποίηση, σεξ και… Βlended orgasm

Αν δεν το έχεις ακούσει ξανά, μπορεί εύκολα να τον μπερδέψεις με τον μεικτό. Ωστόσο, εδώ έχουμε τον οργασμό που επιτυγχάνεται ερεθίζοντας συνδυαστικά δύο διαφορετικές ερωτογενείς περιοχές. Ο blended οργασμός μας βοηθά να ανακαλύψουμε και άλλα σημεία του σώματος, που ενδεχομένως δεν περιμέναμε ότι θα μας χαρίσουν απόλαυση. 

Εδώ, μπορούμε και μόνες μας να ανακαλύψουμε το σώμα μας και να βρούμε τα θαυματουργά αυτά σημεία. Άλλωστε, αν δεν μάθουμε οι ίδιες πώς λειτουργεί το σώμα μας και πώς βρίσκει την ευχαρίστηση, πώς περιμένουμε να το ανακαλύψει ο σύντροφός μας;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σχέσεις: Τα 6 καλύτερα μέρη για να κάνετε σεξ

HerNews ka

Σεξ: Εσύ ξέρεις ποιες είναι οι φάσεις;

Her News b

Πρωινό σεξ: Σε τι μας οφελεί

Her News b