HerNews.gr
Ελλάδα

Πετράλωνα: Ο πατέρας βίαζε την ανήλικη κόρη και τον γιο του μαζί με θείους και φίλους – Τον κατήγγειλαν το 2017

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους αυτό που βίωσαν δυο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ηλικίας 7 και 12 ετών αντίστοιχα, πριν από δέκα χρόνια στα Πετράλωνα.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν τα παιδιά σήμερα, ο πατέρας τους τα βίαζε συστηματικά και τα παρέδιδε στις άρρωστες ορέξεις και συγγενών και φίλων που επίσης τα βίαζαν.

Επί πέντε χρόνια, από το 2012 έως και το 2017, όλα δείχνουν ότι ζούσαν τον απόλυτο εφιάλτη. Καταγγέλλουν ότι κακοποιούνταν σεξουαλικά από τον πατέρα τους, τον θείο του και άλλους άνδρες στο σπίτι τους στα Πετράλωνα. Το 2017 τα δύο αδέρφια πήραν την απόφαση να καταγγείλουν τον πατέρα τους.

αστυνομια

Ωστόσο, ερωτηματικά προκαλεί γιατί η καταγγελία των δύο αδερφών «κόλλησε» για πέντε χρόνια. Το 2018 η καταγγελία έφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και σχηματίζεται δικογραφία βάσει παιδοψυχιατρικών εξετάσεων, ενώ την ίδια χρονιά η εισαγγελία ασκεί δίωξη για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκων, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 12 ετών από κοινού και κατά μόνας.

Το 2020 η καταγγελία έφτασε στον ανακριτή και ο εισαγγελέας εξέτασε κατ’ αντιπαράσταση τον γιο και τον πατέρα. Το 2021 η δικογραφία έφτασ στο δικαστικό συμβούλιο και ένας από τους κατηγορούμενους έκανε προσφυγή για ακυρότητα της διαδικασίας. Η δικογραφία γύρισε στον εισαγγελέα, ο οποίος απέρριψε την προσφυγή, και με τη σειρά της η δικογραφία επέστρεψε στο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο διέταξε νέες ανακριτικές πράξεις.

Το δικαστικό συμβούλιο δεν έχει ακόμα συνεδριάσει, με αποτέλεσμα να μην έχει εκδοθεί βούλευμα για το αν παραπέμπεται σε δίκη ή όχι ο πατέρας και άλλοι κατηγορούμενοι.

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., μίλησε στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα». Εξήγησε τη διαδικασία που ακολούθησε η αστυνομία στην εν λόγω καταγγελία.

«Η αστυνομία όταν παίρνει μία καταγγελία για βιασμό από ανήλικο παιδί ακολουθεί συγκεκριμένη διαδικασία. Το παιδί εξετάστηκε από ειδικούς παιδοψυχολόγους, έγιναν συγκεκριμένες ενέργειες, όπως η ιατροδικαστική εξέταση. Υπήρξε συγκεκριμένο προανακριτικό υλικό που στάλθηκε στην εισαγγελία. Δεν υπήρξε άλλη οδηγία στην ΕΛ.ΑΣ., δηλαδή δεν υπήρξε κάποιο ένταλμα για να προβούμε σε κάποια σύλληψη. Από την πλευρά της αστυνομίας η έρευνα ολοκληρώθηκε και η δικογραφία παραδόθηκε στην εισαγγελία».

Η ίδια τόνισε πως πρόκειται για θέμα δικαστικών διαδικασιών, ενώ συμπλήρωσε πως δουλειά της αστυνομίας είναι να συλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για να βοηθήσει τις δικαστικές αρχές.

«Στη συγκεκριμένη υπόθεση το παιδί που κατήγγειλε αρχικά το περιστατικό μιλούσε για το παρελθόν, για χρόνια πριν. Δεν υπήρχε αυτόφωτο αδίκημα, κάποιες διαδικασίες όμως ακολουθήθηκαν αμέσως, όπως η εξέταση από παιδοψυχολόγους και η ιατροδικαστική εξέταση», υπογράμμισε η κα Δημογλίδου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιώργος Βάλλης: Συνάντηση με τον Βουλευτή Ν. Πιερίας & επίσκεψη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

HerNews ka

Γιάννης Καλλιάνος: Διέρρηξαν το σπίτι του – «Η γυναίκα μου έτρεμε και το παιδί μας έκλαιγε»

HerNews ka

«Μου λέτε ψέματα, το παιδί μου ζει», είπε η 29χρονη που πέταξε το βρέφος στον Αλιάκμονα

HerNews ka