HerNews.gr
Διεθνή

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Σε δημοπρασία το προσωμοίωμα από το καλούπι του αριστερού της χεριού- Υπολογίζεται να φτάσει τις 40.000 λίρες

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί μια μέρα πριν από την πρεμιέρα της πέμπτης σεζόν του The Crown, η οποία θα δείξει την πριγκίπισσα Νταϊάνα στις τελευταίες της μέρες.

Ένα καλούπι σε φυσικό μέγεθος του αριστερού χεριού της πριγκίπισσας Νταϊάνα θα δημοπρατηθεί την επόμενη εβδομάδα με αναμενόμενη τιμή πώλησης 40.000 λίρες.

Η δημοπρασία έρχεται 25 χρόνια μετά τον θάνατο της αείμνηστης πριγκίπισσας σε ηλικία 36 ετών σε τροχαίο στο Παρίσι.

Έμενε στο Paris Ritz με τον εραστή της, Dodi Fayed, και οδηγούνταν  μια λιμουζίνα που την καταδίωκαν οι παπαράτσι, όταν το αυτοκίνητο έπεσε σε μια οδική σήραγγα, σκοτώνοντας τον οδηγό του Henri Paul και τον κύριο Fayed.

Η πριγκίπισσα πέθανε λίγο μετά στο νοσοκομείο. Ο σωματοφύλακάς της Trevor Rees-Jones επέζησε από τη συντριβή αλλά τραυματίστηκε σοβαρά.

Μια γαλλική έρευνα διαπίστωσε αργότερα ότι ο Henri Paul ήταν μεθυσμένος από το αλκοόλ και υπό την επίδραση συνταγογραφούμενων φαρμάκων και τον έκρινε ως αποκλειστικό υπεύθυνο για το θανατηφόρο δυστύχημα.

Το προσομοίωμα του χεριού της αείμνηστης πριγκίπισσας έγινε από τον διάσημο γλύπτη Όσκαρ Νέμον.

Αντικείμενα που ανήκουν στην Νταϊάνα προκαλούν συνήθως σάλο στις δημοπρασίες.

Ένα μαύρο Ford Escort RS Turbo που οδηγούσε η ίδια στη δεκαετία του 1980 να πωλείται νωρίτερα φέτος στην πίστα αγώνων Silverstone της Βρετανίας για 650.000 λίρες.

Ο γλύπτης Όσκαρ Νέμον έκανε επίσης έργα της αείμνηστης βασίλισσας και του Winston Churchill.

Ένα καλούπι που έφτιαξε ο Νέμον με το δεξί χέρι του Sir Winston επρόκειτο επίσης να δημοπρατηθεί την επόμενη Τρίτη.

Το αντικείμενο αναμενόταν να φτάσει από 5.000  έως 7.000 λίρες.

 Bασιλικός expert , είπε ότι ήταν «καταπληκτικό συναίσθημα» να μπορείς να κρατάς τα χέρια δύο από τους πιο διάσημους Βρετανούς με επιρροή του 20ου αιώνα».

Άλλα αντικείμενα στην πώληση περιελάμβαναν ένα υπογεγραμμένο πορτρέτο της αείμνηστης μονάρχη και φωτογραφίες της που έμαθε να οδηγεί και βοηθούσε στην επισκευή αυτοκινήτων.

Ένα ροζ σατέν μεσοφόρι από τη δεκαετία του 1950, προσαρμοσμένο στα μέτρα της Βασίλισσας, μπορούσε επίσης να δει προσφορές έως και 1.500 λίρες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Δείτε ποιες είναι οι πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο

HerNews ka

Μπρουκ Σιλντς: Έπεσε θύμα βιασμού στο ξεκίνημα της καριέρας της

Her News b

Kim Kardashian: Η συλλογή κοσμημάτων της – Από το ρολόι της Τζάκι Κένεντι μέχρι τον κρεμαστό σταυρό της πριγκίπισσας Νταϊάνα

HerNews ka