HerNews.gr
Ελλάδα

Βασίλης Παπαθεοδώρου: «Είχα τα αρχεία για να γράψω βιβλίο», υποστηρίζει για τα video παιδικής πορνογραφίας

Βαριά δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας αντιμετωπίζει γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βασίλης Παπαθεοδώρου, ο οποίος μάλιστα κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση του επικεφαλής του παιδικού τμήματος γνωστού εκδοτικού οίκου.

Ο κατηγορούμενος, Βασίλης Παπαθεοδώρου, βρίσκεται από τις 18 Οκτωβρίου 2022 προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης έπειτα από δικογραφία που σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Σε βάρος του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο δικηγόρος του Σταύρος Γεωργόπουλος, σημείωσε πως ο συγγραφέας ήθελε πρωτογενές υλικό για τη συγγραφή του νέου του βιβλίου.

«Δεν υπήρξε ποτέ καμία καταγγελία, υπόνοια ή νύξη ότι έχει εξωτερικεύσει σε οποιαδήποτε στιγμή έστω ένα βλέμμα σε ανήλικο παιδί. Ο ίδιος εξέφρασε την απέχθεια και αποστροφή του σε σχέση με το υλικό».

Ο ίδιος συμπληρώνει:

«Η θεματολογία του αφορούσε ζητήματα κομβικής σημασίας και ιδιαίτερης απαξίας όπως ξενοφοβία, ρατσισμό, σχολικό εκφοβισμό. Με σκοπό να συγγράψει κάτι με καταγγελτικό πρόσημο ως προς αυτές τις συμπεριφορές σεξουαλικής κακοποίησης, ήθελε να έχει πρωτογενές υλικό».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο δικηγόρος του συγγραφέα αναρωτήθηκε:

«Κρατήσαμε το θέμα στα παλαιά τα θεσμικά για να κριθεί η υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες. Τι προέκυψε ξαφνικά και δημοσιοποιήθηκε το θέμα;», αναρωτήθηκε κλείνοντας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Υποχρεωτικά POS σε όλους τους επαγγελματίες και online σύνδεση με ταμειακές μηχανές

Her News b

Telegram: «Βροχή» οι καταγγελίες γυναικών για διαρροή ψεύτικων γυμνών φωτογραφιών

HerNews ka

Εκλογικό επίδομα: Ποιοι θα λάβουν έως και 780€ – Πότε θα γίνει η πληρωμή

HerNews ka