HerNews.gr
Pets

Θέλετε να ζήσει το κατοικίδιο σας περισσότερο; – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τα λατρεμένα μας κατοικίδια μας χαριζουν ουσιαστικές στιγμές και το σίγουρο είναι πως θέλουμε να ζήσουν περισσότερο! Συγκεντρώσαμε τις πιο σημαντικές συμβουλές για να είναι το κατοικίδιο μας πάντα υγιές.

Προσοχή στη διατροφή

Όπως στους ανθρώπους, έτσι και στο κατοικίδιο μας, μία σωστή διατροφή είναι το πιο σημαντικό. Ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή, ο αγαπημένος μας φίλος θα ζήσει περισσότερο γιατί το ανοσοποιητικό του σύστημα θα είναι σε καλή κατάσταση. Αποφύγετε να το ταίζετε αποφάγια απο το πιάτο σας, τηγανητά, κόκκαλα αλλά και φτηνές τροφές.

Μην αφήνετε το κατοικίδιο σας να περιφέρεται στο δρόμο

Επιτρέποντας στο κατοικίδιο μας να περνάει ελεύθερα τον δρόμο κρύβει κινδύνους, όπως ατυχήματα με ΙΧ αλλά και έκθεση σε μεταδοτικές ασθένειες. Καλό θα ήταν στη βόλτα να του φοράμε πάντα λουρί και να ελέγχουμε συνεχώς το αν κάποιος απρόσεκτος οδηγός πλησιάσει με το αυτοκίνητο του κοντά στο ζωάκι μας.

Πηγαίνετε συχνά το κατοικίδιο σας στον κτηνίατρο

Πρέπει να πηγαίνετε το κατοικίδιο σας μία στο τόσο στον κτηνίατρο του για check up. Όπως κάνετε εξετάσεις εσείς, το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και στο κατοικίδιο σας. Είναι ο μόνος τρόπος να προλάβετε άσχημες καταστάσεις και αν συμβεί κάτι, είναι πιο εύκολη η αντιμετώπιση τους. Γι αυτό, σε συννενόηση με τον κτηνίατρο σας, καθορίστε κάθε πότε χρειάζετε να τον επισκέπτεστε.

Κρατήστε το στόμα του ζώου σας καθαρό

Πολύ σημαντικό είναι να προσέχετε την στοματική υγιεινή του ζώου σας. Άμα πονάει στα δόντια, δεν μπορεί να φάει. Θα αναρωτιέστε τι φτάει και δεν τρώει, ενώ θα μπορούσατε με την κατάλληλη προσοχή να το είχατε αποφύγει. Γι` αυτό βουρτίζετε του τα δόντια με ειδική οδοντόβουρτσα για ζώα ή αν δεν τα καταφέρνετε, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας. Σε κάθε περίπτωση, δώστε την απαιτούμενη προσοχή και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές μπορούμε να βοηθήσουμε το κατοικίδιο μας να ζήσει παραπάνω!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Bubble Van: Ένα κινούμενο pet grooming salon για τους πιστούς μας φίλους

Her News

Μπορούν τα σκυλιά να τρώνε ξηρούς καρπούς;

Her News

Πώς ο σκύλος βελτιώνει την υγεία σου;

Her News