HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Οι άνδρες ή οι γυναίκες έχουν τη μεγαλύτερη ερωτική επιθυμία;

Η ερωτική επιθυμία παρουσιάζει έντονη διαφορά μεταξύ των δύο φύλων, αναφέρουν επιστήμονες από τη Γερμανία οι οποίοι ανέλυσαν συνδυαστικά τα ευρήματα εκατοντάδων μελετών στις οποίες είχαν συμμετάσχει χιλιάδες εθελοντές από δεκάδες χώρες του κόσμου.

Το πιο απρόσμενο εύρημα της μελέτης ήταν ότι οι παρατηρούμενες διαφορές ήταν οι ίδιες στις διάφορες χώρες, ηλικιακές ομάδες και εθνικότητες. Ήταν επίσης οι ίδιες ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού.

Εν συντομία, η μελέτη έδειξε πως οι άνδρες κατά κανόνα έχουν πολύ ισχυρότερη ερωτική επιθυμία απ’ ό,τι οι γυναίκες.

Συνολικώς, οι άνδρες περνούν πολύ περισσότερη ώρα:

-Κάνοντας σκέψεις που αφορούν το σεξ
-Έχοντας φαντασιώσεις για το σεξ
-Νιώθοντας ερωτική επιθυμία

Η μελέτη έδειξε ακόμα πως οι άνδρες αυνανίζονται πολύ περισσότερο απ’ όσο οι γυναίκες. «Η εντονότερη ερωτική επιθυμία των ανδρών μοιάζει να είναι ένα παγκόσμιο, πανανδρικό φαινόμενο», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Julius Frankenbach, διδακτορικός φοιτητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Saarland, στο Σάαρμπρυκεν της Γερμανίας.

Η μελέτη

Τα νέα ευρήματα δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Psychological Bulletin, που εκδίδει η Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία (APA). Όπως γράφουν οι ερευνητές, εξέτασαν τα ευρήματα 211 προγενέστερων κλινικών μελετών, οι οποίες είχαν διεξαχθεί μετά το 1996. Στις μελέτες συμμετείχαν 621.463 εθελοντές, ηλικίας 14 ετών και άνω.

Οι ερευνητές εξέτασαν τον τρόπο διεξαγωγής κάθε μελέτης. Ύστερα έλαβαν υπ’ όψιν τις μεθοδολογικές διαφορές μεταξύ τους και έπειτα εξέτασαν τα δεδομένα για την ερωτική επιθυμία ανδρών και γυναικών.

Το συμπέρασμά τους ήταν πως η ανδρική ερωτική επιθυμία είναι ισχυρότερη από τη γυναικεία με μία διαφορά που είναι «μέτρια προς υψηλή».

Ωστόσο αυτό είναι ένας γενικός κανόνας, που έχει αρκετές εξαιρέσεις, σπεύδει να διευκρινίσει ο κ. Frankenbach. «Υπολογίζουμε ότι περίπου μία στις τέσσερις γυναίκες έχουν εντονότερη ερωτική επιθυμία από τον μέσο άνδρα», εξηγεί. «Οι τρεις στις τέσσερις όμως έχουν πολύ χαμηλότερη».

Ευαίσθητο θέμα

Η σεξουαλικότητα είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, παραδέχονται οι ερευνητές. Γι’ αυτό και υπάρχει πάντοτε το ενδεχόμενο να μην είναι εντελώς ακριβείς οι αυτοαναφορές των εθελοντών για το πόσο συχνά σκέφτονται ή κάνουν σεξ.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πολλαπλοί οργασμοί: Πως επιτυγχάνονται

Her News

Το σεξ είναι σημαντικό για έναν ευτυχισμένο γάμο

Her News

Απιστία Vοl3: Ο άπιστος, ο κατεργάρης..

Her News