HerNews.gr
Health

Τρομακτικές εικόνες δείχνουν πως θα εξελιχθούν οι άνθρωποι που είναι εξαρτημένοι με την τεχνολογία

Ερευνητές από το Toll Free Forwarding δημιούργησαν το «Mindy» για να δείξουν πώς θα μπορούσαν να είναι οι άνθρωποι μέχρι το έτος 3000.

Προβλέπουν ότι λόγω της εξάρτησής μας από την τεχνολογία θα αλλάξει η στάση μας.

Η τεχνολογία είναι απαραίτητη για την καθημερινή μας ζωή και οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ένοχοι που ασχολούνται λίγο υπερβολικά τα τηλέφωνά τους, είτε πρόκειται για online αγορές είτε για ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν είναι όμως μόνο τα τηλέφωνα, καθώς πολλοί άνθρωποι εργάζονται σε γραφεία, περνώντας το χρόνο τους καθισμένοι σε καρέκλες κοιτάζοντας μεγάλες οθόνες, πληκτρολογώντας σε ένα πληκτρολόγιο μπροστά τους.

Για τον λόγο αυτό, ερευνητές δημιούργησαν το «Mindy» ένα μοντέλο που μας δείχνει πως θα μπορούσαν να εξελιχθούν οι άνθρωποι μέχρι το έτος 3000.

Με πιο χοντρό λαιμό, καμπυλωμένη στάση και μικρότερο εγκέφαλο, είναι μια τρομακτική ματιά στο μέλλον που θα μπορούσε να περιμένει την ανθρωπότητα εάν οι προβλέψεις που έκανε η Toll Free Forwarding είναι σωστές.

Ένας εκπρόσωπος είπε: «Η τεχνολογία έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο που κάνουμε επιχειρήσεις».

«Είτε πρόκειται για την άμεση πρόσβαση σε άπειρη γνώση μέσω μιας συσκευής στην τσέπη μας, είτε για τη δυνατότητα των επιχειρήσεων να επεκταθούν σε νέες αγορές σε όλο τον κόσμο με έναν εικονικό αριθμό τηλεφώνου, το εύρος της επίδρασης της τεχνολογίας είναι απεριόριστο και αυτή η τάση δεν δείχνει κανένα σημάδι της εγκατάλειψης.

«Αν και αυτό ήταν εξαιρετικό για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την παραγωγικότητα και την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων, υπάρχει ένας αυξανόμενος όγκος στοιχείων που αποκαλύπτουν τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η τεχνολογία στο σώμα μας.

«Για να συνειδητοποιήσουμε πλήρως το αντίκτυπο που έχει η καθημερινή τεχνολογία σε εμάς, αντλήσαμε επιστημονική έρευνα και γνώμες ειδικών για το θέμα, πριν συνεργαστούμε με έναν 3D σχεδιαστή για να δημιουργήσουμε έναν μελλοντικό άνθρωπο του οποίου το σώμα έχει αλλάξει φυσικά λόγω της συνεπούς χρήσης smartphone, φορητών υπολογιστών και άλλων μέσων τεχνολογίας».

Στην ιστοσελίδα τους, οι ειδικοί εξήγησαν κάθε μια από τις εξελικτικές αλλαγές που θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε.

Τοξωτή Πλάτη και Λαιμός

Είπαν: «Ο σχεδιασμός και οι τυπικές συνήθειες των χρηστών των σύγχρονων τεχνολογικών αντικειμένων όπως τα smartphone και οι οθόνες υπολογιστών έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον τρόπο που καθόμαστε και στεκόμαστε.

«Η συνεχής προσαρμογή της θέσης μας για να κοιτάμε κάτω το τηλέφωνό μας ή προς τα πάνω στην οθόνη του γραφείου μας, έχει αποδειχθεί ότι καταπονεί μέρη του σώματός μας που καθορίζουν τη στάση μας».

Χέρι σαν να κρατάμε μόνιμα το κινητό

Συνέχισαν: «Μια πιο προσεκτική ματιά στο χέρι της Mindy αποκαλύπτει δύο σημαντικές ανατομικές αλλαγές, που προκαλούνται άμεσα από τη χρήση μιας συγκεκριμένης τεχνολογικής συσκευής – του smartphone. Μια κατάσταση που επινοήθηκε πρόσφατα, “text claw” εμφανίζεται αφού πιάνετε συνεχώς το smartphone σας, κουλουριάζετε τα δάχτυλά σας. σε αφύσικη θέση για μεγάλα χρονικά διαστήματα».

Αγκώνας 90 μοιρών

Πρόσθεσαν: «Γνωστό και ως «αγκώνας smartphone», αυτό προκαλείται από την τυπική θέση του χεριού όταν κρατάμε και χρησιμοποιούμε smartphone  είτε για γενική χρήση είτε κρατάμε ψηλά στα αυτιά μας κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών κλήσεων».

Πιο παχύ κρανίο

Είπαν επίσης: «Όλοι γνωρίζουμε ότι η τεχνολογία μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του εγκεφάλου μας από σημαντικές εργασίες, αλλά έχει κάποια μόνιμη βλάβη στον εγκέφαλο της Mindy;

«Αν ναι, πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετική όταν προσπαθεί να περιορίσει αυτή τη ζημιά; Και πάλι, η έρευνα επικεντρώνεται κυρίως γύρω από τα smartphone. Υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες ότι η ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων που εκπέμπεται από smartphone θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία όταν εκτεθεί στον εγκέφαλο.”

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα νέα δεδομένα για την παιδική ηπατίτιδα

Her News

Συμβουλές για απώλεια βάρους χωρίς δίαιτα

Her News

Η πάπρικα, οι ευεργετικές ιδιότητές της και οι γευστικές συνταγές

Her News