HerNews.gr
Fitness

Fitness: Είναι καλύτερο να κάνουμε γυμναστική το πρωί ή το βράδυ;

Γυμνάζεστε το πρωί ή το βράδυ; Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, όσοι επιλέγουν την πρωινή γυμναστική τείνουν να χάνουν περισσότερο λίπος από εκείνους που ασκούνται το βράδυ.

Το σώμα σας έχει ένα εσωτερικό ρολόι 24 ωρών, γνωστό ως κιρκάδιος ρυθμός . Οι εσωτερικές σας λειτουργίες και ο κύκλος ύπνου-αφύπνισης εκτελούνται από αυτό το ρολόι.

Αυτή η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι και τα ζώα έχουν παρόμοια μοριακή βάση όπου ένα εσωτερικό χρονόμετρο κρατά τα πράγματα σε ρυθμό.

Χωρίς αυτό το σύστημα ολόκληρου του σώματος, οι βιολογικές σας λειτουργίες δεν θα ήταν συγχρονισμένες.

Το σύστημα χρονισμού υπαγορεύει εσωτερικές λειτουργίες όπως το σάκχαρο του αίματος, η θερμοκρασία του σώματος και οι ορμόνες. Ρυθμίζει ακόμη και τον κύκλο ύπνου-αφύπνισης.

Επομένως, αισθάνεστε υπνηλία την ίδια ώρα κάθε βράδυ και μπορείτε να ξυπνάτε χωρίς τη βοήθεια του εξωτερικού ξυπνητηριού. Το εσωτερικό σας ρολόι μπορεί να σας βοηθήσει να λειτουργήσετε αποτελεσματικά όταν λειτουργεί τέλεια.

Το κλειδί είναι ότι ο εσωτερικός σας ρυθμός γίνεται πολύ προβλέψιμος και είναι ευέλικτος και θα προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Το κλειδί είναι ότι οι άνθρωποι τείνουν να πηγαίνουν για ύπνο το βράδυ και να ξυπνούν με τον ήλιο το πρωί. Το εσωτερικό σας ρολόι έχει ρυθμιστεί με αυτόν τον τρόπο, αλλά όταν αλλάζετε αυτές τις ρυθμίσεις, χρειάζεται λίγος χρόνος για να επανέλθουν τα πράγματα στο κανονικό.

Τα καλά νέα είναι ότι το σώμα σας θα προσαρμοστεί επίσης όταν εισάγετε μια ρουτίνα άσκησης στη μέρα σας.

Οποιαδήποτε άσκηση κάνετε –είτε πρωινή είτε το βράδυ– είναι καλύτερη από την αδράνεια! 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τι χρειάζεσαι για να γυμναστείς σωστά στο κρύο

Her News b

Dua Lipa: Υιοθετήστε το french pastel μανικιούρ της!

HerNewskl

Κίνητρα για να κάνεις πιο συχνά γυμναστική

Her News