HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Σεξ: Οι 10 κορυφαίες συμβουλές που χρειάζεστε

Ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο ή τις σεξουαλικές προτιμήσεις, όλοι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγη βοήθεια στον τομέα του σεξ. 

Αν νιώθετε πως βρίσκεστε σε ένα… τέλμα στην κρεβατοκάμαρα, οι ειδικοί του σεξ σας μαρτυρούν μερικές χρυσές συμβουλές για να διατηρήσετε τη σεξουαλική σας ζωή συναρπαστική.

Οι χρυσοί κανόνες του σεξ

1. Μάθετε το σώμα σας

Μην περιμένετε από τον σύντροφό σας να διαβάσει το μυαλό σας. Ο πειραματισμός και η αυτοϊκανοποίηση είναι το κλειδί για να μάθετε για το σώμα σας. Αν και η αυτοϊκανοποίηση θεωρείται ακόμη και τώρα ταμπού, ποτέ δεν είναι αργά να απενοχοποιηθεί. Εξάλλου, δεν είναι λίγες οι έρευνες που μιλούν για τα οφέλη της στην υγεία.

2. Προσδιορίστε τα turn offs

Στην ίδια λογική, είναι επίσης σημαντικό να ξέρετε τι είναι αυτό που δεν σας αρέσει. Για παράδειγμα, αν ένα ακατάστατο σπίτι σας αγχώνει, θα είστε πιο αφοσιωμένοι στο σεξ αν το σπίτι είναι καθαρό, παρά αν έχετε γυρίσει σε ένα σπίτι γεμάτο ροδοπέταλα, που όμως παραμένει ακατάστατο. Το να κάνετε μικρές αλλαγές αφαιρώντας πράγματα που δεν σας αρέσουν μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη σεξουαλική σας ζωή.

3. Μάθετε να επικοινωνείτε τα θέλω και τις ανάγκες σας στο σεξ

Η επικοινωνία είναι βασικό συστατικό στο σεξ. «Δεν υπάρχουν κακοί εραστές, απλώς κακοί επικοινωνιολόγοι», σύμφωνα με τον ειδικό του σεξ Logan Levkoff. Επικοινωνήστε τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει κατά τη διάρκεια της επαφής. Δεν πρέπει να φοβάστε ή να ντρέπεστε να το πείτε στον σύντροφό σας όταν κάτι αισθάνεται καλό ή κακό .

4. Αθληθείτε

Η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες και ορμόνες απαραίτητες για το σεξ και τη σεξουαλική επιθυμία. Επίσης σας βοηθά να συντονιστείτε με το σώμα σας. Ιδιαίτερα με το πέρασμα του χρόνου, η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της επιθυμίας, ειδικά μεταξύ των γυναικών.

5. Διατηρήστε ισχυρή συναισθηματική οικειότητα

Το συναισθηματικό κλίμα της σχέσης σας μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη σεξουαλική σας ζωή. Εάν υπάρχει τοξικότητα στη σχέση, αυτό θα επηρεάσει δραματικά και το σεξ.

6. Αποφύγετε τις ίδιες καταστάσεις στο σεξ, αλλά και στη ζωή σας

Σύμφωνα με μελέτες, οι άνθρωποι που είναι περίεργοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες τείνουν να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης. Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και να μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα στο σεξ, αλλά και στην καθημερινότητά σας.

7. Εξασκείστε και το πνεύμα σας

Οι άνθρωποι που δίνουν προτεραιότητα στις αισθήσεις και το πνεύμα τους σε καθημερινή βάση, αναφέρουν επίσης υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης και αυτοεκτίμησης. Η σημασία στην πνευματική σας ανάταση μπορεί να είναι τόσο απλή, όσο να νιώθετε τη ζεστασιά του ήλιου στο πρόσωπό σας όταν κάνετε μια βόλτα ή να προσέχετε τη γεύση του φαγητού σας. Αυτές δεν είναι δραστικές αλλαγές στη ρουτίνα σας, αλλά θα κρατήσουν το μυαλό και το σώμα σας συντονισμένα με τις αισθήσεις σας.

8. Think outside the box

Οι φαντασιώσεις που αφορούν το σεξ μπορούν να προσθέσουν πραγματικό ενδιαφέρον στη σεξουαλική σας ζωή. Πολλοί άνθρωποι νιώθουν ντροπή ή ενοχές, ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να αφήσεις το μυαλό σου να περιπλανηθεί. Η φαντασία είναι ξεχωριστή για τον καθένα και ένα από τα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τη σεξουαλική σας ζωή πιο συναρπαστική.

9. Αφιέρωσε χρόνο για οικειότητα

Μπορεί να φαίνεται βαρετό να προγραμματίζετε χρόνο για οικειότητα . Ωστόσο, όταν τα ζευγάρια έχουν διαφορετικά και πολυάσχολα προγράμματα, το σεξ μπορεί να τεθεί σε δεύτερη μοίρα. Ενώ το αυθόρμητο σεξ θεωρείται ως το χρυσό πρότυπο, το προγραμματισμένο σεξ μπορεί να μετατραπεί σε εκδήλωση. Και, τότε γίνεται προτεραιότητα, παρά εκ των υστέρων σκέψη.

10. Να είστε ανοιχτοί στην αλλαγή

Πολλοί άνθρωποι έχουν μια πολύ συγκεκριμένη άποψη για το πώς πρέπει να είναι το σεξ, αλλά μετά τον «μήνα του μέλιτος», είναι σημαντικό να εξελίξουμε τη σεξουαλική μας ζωή. Καθώς μεγαλώνουμε, δεν είμαστε τόσο ικανοί να κάνουμε πράγματα όπως παλιά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε και το σεξ. Αντίθετα, βρείτε νέους τρόπους για να το απολαύσετε . Πειραματιστείτε με ιδέες, στάσεις, ακόμη και βοηθήματα που μπορεί να μην είχατε στο ρεπερτόριό σας στο παρελθόν.

Αδιαμφισβήτητα, ο καθένας μας έχει διαφορετικές προτιμήσεις στο σεξ. Με αυτές τις 10 συμβουλές όμως είναι σίγουρο πως θα γίνεται όλο και πιο απολαυστικό για όλους!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αιμορραγία μετά το σεξ: Τι συμβαίνει

Her News b

Σεξ με φως: Ποιες γυναίκες το προτιμούν

Her News b

Makeup sex: Ποια είναι η καλύτερη στάση για να τα βρείτε μετά από καυγά

Her News