HerNews.gr
Health

Υγεία: Το κοτέϊλ τριών ιών προμηνύει έναν δύσκολο χειμώνα

Η τριδημία γρίπης, κορωνοϊού και συγκυτιακού ιού βρίσκεται προ των πυλών και απειλεί να μας προκαλέσει έναν πολύ δύσκολο χειμώνα.

Επιδημιολόγοι σε Αμερική, Ευρώπη και, βέβαια, στη χώρα μας, χτυπούν το «καμπανάκι» του κινδύνου για το σοβαρότατο ενδεχόμενο της τριπλής επέλασης των ιών, παρότι μέχρι και σήμερα δεν έχει καταγραφεί μεγάλος αριθμός κρουσμάτων.

Οι ειδικοί συστήνουν επιτακτικά οι πολίτες να εμβολιαστούν με τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον κορωνοϊό, αλλά πολύ πιο έντονα καλούν τον κόσμο να κάνει άμεσα το αντιγριπικό.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει στη «Βραδυνή της Κυριακής» η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας Ε. Γιαμαρέλλου, «είναι πολύ πιο πιθανό φέτος να έχουμε περισσότερες νοσηλείες, ακόμη και στις ΜΕΘ, λόγω γρίπης, παρά από κορωνοϊό.

Δεν αποκλείεται να έχουμε και εδώ σοβαρό θέμα τριπλής πανδημίας, αφού εδώ και δύο χρόνια που φοράγαμε τις μάσκες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού χάσαμε την ανοσία μας απέναντι στη γρίπη. Το 2020 και το 2021 δεν είχαμε γρίπη, λόγω του κορωνοϊού και των μέτρων προστασίας που λαμβάναμε.

Γι’ αυτό θα πρέπει να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας με αντισώματα με τα αντιγριπικά εμβόλια. Είναι, λοιπόν, επιτακτική ανάγκη για εμβολιασμό κατά της γρίπης. Τα αντιγριπικά που υπάρχουν καλύπτουν τα δύο στελέχη της γρίπης Α και τα δύο στελέχη της γρίπης Β».

Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν;

– Καπνιστές, παχύσαρκοι που έχουν πάνω από 40% επιπλέον του βάρους τους, διαβητικοί, άνθρωποι με ηπατοπάθειες, άτομα που κάνουν αιμοκαθάρσεις, άτομα με πάσης φύσεως καρδιοπάθειες, επίσης άτομα με κακοήθεια αιματολογική, διάφορα είδη καρκίνων, ακόμη και άτομα που παίρνουν κορτιζόνη για διάφορους λόγους, όπως και άτομα ανοσοκατασταλμένα.

– Όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών.

– Τα παιδιά που έχουν νοσήματα και χαμηλό ανοσοποιητικό.

– Οι έγκυες γυναίκες από το πρώτο τρίμηνο της κύησης

– Όλοι οι υγειονομικοί.

– Οι επαγγελματίες που ασχολούνται με πουλερικά.

Διαβάστε περισσότερα: Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μεγάλη επιστημονική έρευνα: 1 στους 8 υποφέρει από long covid – Τα 13 επίμονα συμπτώματα

Her News

Ενδομητρίωση: Τι είναι και ποια τα αίτια;

HerNews ka

Ξεχάστε το τσάι με μέλι: Το απίστευτο γιατρικό για τον πονόλαιμο

HerNews ka