HerNews.gr
Διεθνή

Μισελίν Κόνερι: “Από την πρώτη στιγμή ήμουν τρομερά ερωτευμένη με τον Σον”

Η Μισελίν Ροκμπρίν Κόνερι, 93 ετών σήμερα, ήταν η γυναίκα πίσω από τον μεγάλο Σον Κόνερι, που στάθηκε στο πλευρό του θρυλικού ηθοποιού μέχρι τον θάνατό του το 2020 και τον στήριξε στην καριέρα του.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ο Σον Κόνερι την αποκαλούσε «Μούσα».

Μισελίν Ροκμπρίν Κόνερι: «Ερωτεύτηκα τον Σον από την πρώτη στιγμή»

«Ερωτεύτηκα τον Σον από την πρώτη μέρα που τον συνάντησα στο γκολφ», αναφέρει η Μισελίν, πριν αρχίσει να ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής της σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Θέμα.

Η Μισελίν Ροκμπρίν γνώρισε τον Σον Κόνερι το 1970, στη διάρκεια του διεθνούς τουρνουά γκολφ που πραγματοποιήθηκε στο Μαρόκο. «Ηταν η εποχή που ο Σον Κόνερι και οι Beatles ήταν τα μεγαλύτερα ινδάλματα», θυμάται σήμερα η ίδια. Ο σταρ ήταν προσκεκλημένος του βασιλιά του Μαρόκου, Χασάν Β’, καθώς οι δύο άντρες μοιράζονταν το ίδιο πάθος για το γκολφ. Η 40χρονη τότε Ροκμπρίν ήταν παντρεμένη με τον Μισέλ Κοσμάν, τον καλύτερο παίκτη γκολφ στη χώρα.

Μια μέρα πριν ο Κόνερι παίξει στους αγώνες, η Μισελίν ξεχώρισε μέσα στο πλήθος έναν άνδρα με λευκό πουκάμισο. Εκλεισε τα μάτια και τον φαντάστηκε να την παίρνει στην αγκαλιά του. «Επιτέλους, γαλήνη», είχε σκεφτεί τότε. Την επόμενη μέρα ήταν μπροστά στη σκηνή που ο Κόνερι με ένα τρομερά εύστοχο χτύπημα οδήγησε το μπαλάκι στην τρύπα. Εκείνη τον χειροκρότησε, λέγοντας δύο φορές «μπράβο!», και εκείνος γύρισε να την κοιτάξει. Λίγο αργότερα ο Σον και η Μισελίν συναντήθηκαν στο σαλόνι του γκολφ κλαμπ, όπου όλοι γνωρίζονταν μεταξύ τους.

Ο ηθοποιός την πλησίασε, της συστήθηκε και της πρότεινε να γευματίσουν μαζί. Εκείνη του απάντησε «ναι», σηκώθηκε από τη θέση της και πήγε να καθίσει δίπλα του. Αυτό ήταν μεγάλο σκάνδαλο για τα μέλη της λέσχης, που γνώριζαν ότι η Ροκμπρίν ήταν παντρεμένη. Ομως εκείνη πήρε το ρίσκο. Στη διάρκεια του γεύματος, σε κάθε δική του φράση εκείνη τον ρωτούσε «τι;», καθώς τα αγγλικά της δεν ήταν και πολύ καλά.

Σον – Μισελίν: Η πρώτη παθιασμένη ερωτική επαφή

«Θυμάμαι τα βήματα που έκανα προς το αυτοκίνητό του και πως όταν μπήκαμε, ο Σον πέρασε το χέρι του πίσω από τον λαιμό μου. Το δέχτηκα, γιατί ήμουν τρομερά ερωτευμένη μαζί του. Από την πρώτη στιγμή», συνεχίζει η Μισελίν τη διήγηση. Οταν πήγε στο ξενοδοχείο του, εκείνος την περίμενε γυμνός στο δωμάτιό του διαβάζοντας εφημερίδα στο κρεβάτι του. Ακολούθησε μια παθιασμένη ερωτική επαφή, στο τέλος της οποίας η Ροκμπρίν τού ανακοίνωσε: «Είμαι ερωτευμένη μαζί σου και θα είμαι για πάντα».

Προς μεγάλη της απογοήτευση, ο Κόνερι της απάντησε πως ήταν ευτυχισμένος με τη γυναίκα και τον γιο του. Οταν αργότερα θα της τηλεφωνούσε στο σπίτι, εκείνη θα τον πλήρωνε με το ίδιο νόμισμα: «Μη με ξαναπάρεις ποτέ τηλέφωνο».

Οταν η Μισελίν επέστρεψε στο σπίτι μετά τη συνάντηση με τον Κόνερι, ο σύζυγός της την έγδυσε με το ζόρι και είδε τα σημάδια που είχε παντού στο σώμα της από την παράνομη επαφή της. «Δεν το ομολόγησα, αλλά κατάλαβε», θυμάται σήμερα η Μισελίν. Ο Κοσμάν, που μέχρι τότε ήταν για εκείνη «ο καλύτερος εραστής που είχα ποτέ», την έκλεισε στο σπίτι για τιμωρία. Μέχρι που ένα απόγευμα του Ιουνίου του 1970, της τηλεφώνησε ο Κόνερι για να της ανακοινώσει ότι «δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα». Η Μισελίν τού απάντησε: «Ούτε εγώ».

Η απόφαση να είναι μαζί και τα εμπόδια

Ο χρόνος πλέον μετρούσε αντίστροφα για το τέλος του γάμου της. Η Ροκμπρίν έψαχνε την αφορμή για να χωρίσει. Τη βρήκε ένα βράδυ που πήγε στο σινεμά. Στις μπροστινές της θέσεις καθόταν ένα ζευγάρι που φιλιόταν. Οπως αποδείχτηκε, ήταν ο σύζυγός της με την καλύτερή της φίλη. Η Μισελίν το αποφάσισε πως «αυτή τη φορά τελείωσε, χωρίζω». Φεύγοντας από τη συζυγική εστία, τα πήρε όλα. Οταν ο Κοσμάν άνοιξε τη θυρίδα που είχε στην τράπεζα, το μόνο που βρήκε ήταν το σημείωμα που του είχε αφήσει η Ροκμπρίν: «Πολύ αργά».

Την ίδια στιγμή η Μισελίν κατευθυνόταν με τα τρία παιδιά της προς το αεροδρόμιο της Καζαμπλάνκα για να πετάξουν στο Λονδίνο. Το πεπρωμένο, όμως, είχε άλλα σχέδια για εκείνη. Ο Μισέλ Κοσμάν είχε ήδη τηλεφωνήσει στον διοικητή της Βασιλικής Φρουράς του Μαρόκου. Ετσι, τρεις αστυνομικοί την περίμεναν στο αεροδρόμιο για να της πάρουν το διαβατήριο και να τη συλλάβουν. Ο απατημένος σύζυγος την είχε καταγγείλει -άδικα- ότι του έκλεψε μια συλλογή από ταμπακέρες. Εξι ώρες αργότερα θα την αποφυλάκιζε ο δικηγόρος της. Η κούρσα προς τον αγαπημένο της ήταν μετ’ εμποδίων.

Για να μπορέσει να ξαναπάρει το διαβατήριό της, η Ροκμπρίν χρειάστηκε να συναντήσει τον βασιλιά του Μαρόκου, με τον οποίο ήταν φίλοι. Εκείνος της υποσχέθηκε πως θα το έχει σε μια εβδομάδα και τήρησε τον λόγο του. Και κάπως έτσι, η Μισελίν, μετά από πολλές περιπέτειες, κατάφερε να φτάσει στον αγαπημένο της Σον. Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 1975 στο Γιβραλτάρ και αγόρασαν ένα σπίτι στη Mαρμπέλα της Ισπανίας, που το ονόμασαν «Casa Malibu».

Το μυστικό του Σον Κόνερι και της Μισελίν για έναν ευτυχισμένο γάμο

Ο Κόνερι υιοθέτησε τα παιδιά της και εκείνη έβλεπε τον γιο του σαν δικό της παιδί. Ο σταρ μάλιστα συνήθιζε να λέει στον γιο του: «Είναι ωραίο να περιβάλλεσαι από τόσα παιδιά». Ο γάμος τους ήταν ευτυχισμένος και κράτησε μέχρι το τέλος της ζωής του μεγάλου σταρ.

Ποιο ήταν το μυστικό της αρμονικής συμβίωσής τους; Μια φορά στους δύο μήνες ο ένας έλεγε τι τον ενοχλούσε στον άλλον. Η Μισελίν απαθανάτιζε όλες τις στιγμές του ζευγαριού με μια κάμερα. «Δεν με εντυπωσίαζαν ποτέ οι ηθοποιοί. Αγαπούσα τον Σον ως άνδρα. Ηταν αθώος σαν παιδί», μου αναφέρει. Ο γιος του, Τζέισον Κόνερι, μάλιστα, είχε πει κάποτε σχετικά: «Η Μισελίν τού έδωσε όλη την αγάπη που χρειαζόταν. Τον μαλάκωσε».

Τα συννεφάκια στη σχέση τους

Εκτός από τις ευτυχισμένες μέρες, όμως, ο γάμος τους είχε και συννεφάκια. Οπως την εποχή που κυκλοφόρησε στον Τύπο ότι ο Κόνερι απάτησε τη Ροκμπρίν. Της το ομολόγησε ο ίδιος κλαίγοντας γονατιστός μπροστά της. «Συγγνώμη, αγάπη μου», της είπε, για να πάρει την απάντηση: «Η ζήλια με κουράζει». Ούτε μια στιγμή δεν είχε σκεφτεί να τον χωρίσει. Μάλιστα τον προστάτεψε και από τους δημοσιογράφους, δηλώνοντας: «Αυτή η κοπέλα χρειαζόταν χρήματα. Το έκανε και τα απέκτησε. Και τη συγχωρώ πλήρως».

Η Μάχα Σούκρι, γραμματέας του Σον Κόνερι, έχει αναφέρει: «Η Μισελίν έπαιρνε όλες τις σημαντικές αποφάσεις, αλλά με τέτοιο τρόπο που νόμιζες ότι τις έπαιρνε ο Σον. Ηταν ο φύλακας-άγγελός του». Η συμβολή της, άλλωστε, ήταν σημαντική και στην εξέλιξη της καριέρας του διάσημου σταρ. Οπως το 1987, που τoυ πρότειναν να παίξει στους «Αδιάφθορους», κι εκείνος αρνήθηκε. Η Μισελίν τον μετάπεισε και κάπως έτσι ο Σον Κόνερι κέρδισε το μοναδικό του Οσκαρ. «Στη ζωή πρέπει να επιλέγεις τις προτεραιότητές σου. Για εμένα προτεραιότητα ήταν ο Σον», μου λέει η Μισελίν. Προτεραιότητά της μέχρι το τέλος της ζωής του.

Με αφορμή το ντοκιμαντέρ «Madame Sean Connery», που γύρισε η εγγονή του ζεύγους Στεφανί Ρενουβέν, η ίδια, μαζί με την αγαπημένη της γιαγιά, Μισελίν Ροκμπρίν Κόνερι, παραχώρησαν συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα και τον Θανάση Διαμαντόπουλο.

Νεότερα Άρθρα

Τζένιφερ Λόπεζ – Μπεν Άφλεκ: Ερωτευμένοι στο κόκκινο χαλί

Her News

Ethan Slater: Γνωρίστε το νέο αγόρι της Ariana Grande μετά τον χωρισμό με τον Dalton Gomez

HerNews ka

Χιου Χένφερ: Η σύζυγός του Κρίσταλ περιγράφει τον γάμο της με τον ιδρυτή του Playboy – «Πήρε τόσο πολύ Βιάγκρα που κουφάθηκε»

HerNews ka