HerNews.gr
Τηλεοπτικά νέα

Μπάγια Αντωνοπούλου: «Θα έκανα έναν γάμο μόνο αν ήμουν σίγουρη ότι με αυτόν τον άνθρωπο θα ήθελα να γεράσω μαζί»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας» του Μιχάλη Κεφαλογιάννη ήταν η δημοσιογράφος του Mega, Μπάγια Αντωνοπούλου. Οι δυο τους μαζί με τη συμβολή της συμβουλευτικής ψυχολόγου – ψυχοθεραπεύτριας, Ιωάννας Θεοδωρακοπούλου συζήτησαν για το κοινωνικό στερεότυπο του γάμου.

Η δημοσιογράφος δήλωσε πως μετά τα 30 έτη οι γυναίκες αρχίζουν και ακούνε τις γνωστές άβολες ερωτήσεις περί του γάμου αλλά και της απόκτησης ενός παιδιού.

Η ψυχολόγος είπε πως υπάρχουν ακόμη παγιωμένες αντιλήψεις και στερεότυπα είτε μία γυναίκα αποφασίσει να μην παντρευτεί, είτε τελικά το κάνει.

«Το στρεότυπο του γάμου στην Ελλάδα είναι αρκετά ισχυρό γιατί συνδέεται με την οικογένεια. Τώρα το τι σημαίνει οικογένεια και εκεί ακολουθούν στερεότυπα. Οικογένεια μπορεί να μην είναι απαραίτητα τα παιδιά, να είναι κάτι άλλο» συμπλήρωσε η κ. Θεοδωρακοπούλου.

«Νομίζω ότι ο γάμος με την έννοια που τον έχουμε μάθει ως ελληνική κοινωνία γίνεται για τον κοινωνικό περίγυρο…και όχι για τον πραγματικά συντροφικό δεσμό» ανέφερε η Μπάγια Αντωνοπούλου.

Στην ερώτηση εάν το στερεότυπο προκαλεί πίεση με αποτέλεσμα να γίνονται γάμοι που δεν θα έπρεπε η ψυχολόγος απαντά:

«Δημιουργεί πίεση εάν είμαστε ευάλωτοι στην άποψη των άλλων και θεωρούμε πως είναι πιο ισχυρή από τη δική μας και έτσι προχωράμε τη ζωή μας με βάσει τις απόψεις των άλλων».

Τόνισε πως είναι σημαντικό να δούμε τι θεωρούμε εμείς ως στερεότυπα στη ζωή μας, να γίνουμε λίγο πιο «περίεργοι» με τις ζωές μας και να είμαστε εντάξει με τις επιλογές μας.

«Εγώ θα έκανα έναν γάμο, είτε θρησκευτικό, είτε πολιτικό, εάν ήμουν σίγουρη ότι με αυτόν τον άνθρωπο θα ήθελα να γεράσω μαζί. Όχι επειδή “ήρθε η ώρα να κάνεις παιδί”, “ήρθε η ώρα να αποκατασταθείς”» δήλωσε η δημοσιογράφος.

Η ψυχολόγος προσέθεσε αναφορικά με τα στερεότυπα πως μας οδηγούν σε συγκρίσεις.

«Εάν εγώ είμαι καλά με τις αποφάσεις μου, νομίζω πως και ο περίγυρος που έχω επιλέξει θα εγκρίνει αυτό που κάνω γιατί θα με βλέπει χαρούμενο» συμπλήρωσε.

«Είναι σημαντικό ο καθένας από εμάς να προσπαθήσει να δει τι είναι αυτό που του ταιριάζει» κατέληξε η Μπάγια Αντωνοπούλου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Νίνα Λοτσάρη: «Πλέον προστατεύω την προσωπική μου ζωή»

HerNews ka

Πρεμιέρα για το J2US: Αποκαλύφθηκε η τέταρτη κριτής

Her News

Η Ελένη Μενεγάκη έρχεται στο MEGA!

Her News