HerNews.gr
Health

Εμμηνόπαυση: Πως να αντιμετωπίσετε την εφίδρωση

Οι γυναίκες που είναι στην εμμηνόπαυση αντιμετωπίζουν ορμονικά θέματα. Ένα από αυτά είναι η εφίδρωση. Ποια είναι οι λύσεις; 

Λύσεις

-Ζητήστε την βοήθεια γυναικολόγου, ενδοκρινολόγου αλλά και ψυχολόγου εφόσον κρίνουμε ότι μπορεί να βοηθήσει.

-Εκτός από την ορμονοθεραπεία, την διάρκεια και συχνότητα των εξάψεων και της εφίδρωσης μπορούν να περιορίσουν επίσης η χαλαρωτικές ασκήσεις, η σωματική άσκηση και η σωστή δίαιτα.

-Ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος, είναι να πίνετε καθημερινά δυο λίτρα κρύο νερό και τους καλοκαιρινούς μήνες να παραμένετε σε δροσερά και σκιερά μέρη.

-Καλό είναι να αποφεύγετε να καταναλώνετε ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη, ενώ  μείνετε μακριά από τα πικάντικα τρόφιμα αλλά και το αλκοόλ.

-Ελέγξτε το άγχος και το έντονο στρες, ώστε να μην επιδεινώνονται περαιτέρω η εφίδρωση και οι εξάψεις. Δοκιμάστε αργές και  βαθιές αναπνοές. Κάντε γιόγκα.

-Φορέστε ρούχα κατασκευασμένα από βαμβάκι ή φυσικές ίνες καθώς τα συνθετικά παγιδεύουν τη θερμοκρασία  και προκαλούν έντονη εφίδρωση.

-Κρατήστε ημερολόγιο. Το χρόνο, τη συχνότητα και τη διάρκεια  των εξάψεων, ώστε να ενημερώσετε αν χρειαστεί  τον γιατρό σας. Αν αξιοποιήσει σωστά αυτές τις πληροφορίες θα σας βοηθήσει να μάθετε τι είναι αυτό που τις προκαλεί.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Clearcorrect: Οι καλύτεροι ορθοδοντικοί νάρθηκες από την Straumann Group Brand που θα σου χαρίσουν το πιο όμορφο χαμόγελο

HerNews ka

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του τζίντζερ που δεν γνώριζες

Her News

Η αρωματοθεραπεία και τα οφέλη για την υγεία

Her News