HerNews.gr
Health

Health: 8+1 τρόποι για να ανακουφίσετε τους πόνους της περιόδου

Υπολογίζεται ότι το 15% των γυναικών υποφέρουν από σοβαρές κράμπες περιόδου.

Εάν είστε μια από αυτές, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επισκεφτείτε έναν γιατρό για να βεβαιωθείτε ότι ο πόνος σας δεν σχετίζεται με κάτι πιο σοβαρό, όπως η ενδομητρίωση.

Εάν ο πόνος σας είναι λιγότερο έντονος, αλλά εξακολουθείτε να αισθάνεστε ότι πρόκειται να γεννήσετε μια φάλαινα, τότε αυτά μπορεί να σας βοηθήσουν:

1. Σκεφτείτε να πάρετε αντισυλληπτικά.
Οι ορμόνες στα αντισυλληπτικά χάπια όχι μόνο βοηθούν στη ρύθμιση της περιόδου σας, αλλά βοηθούν επίσης στη διατήρηση ενός σταθερού επιπέδου ορμονών, γεγονός που μειώνει σημαντικά τον πόνο από τις κράμπες της περιόδου.

2. Διατηρήστε ένα υγιές σωματικό βάρος.
Τα λιποκύτταρα παράγουν οιστρογόνα, μια ορμόνη που εάν δεν ισορροπήσει, συμβάλλει επίσης στις κράμπες της μήτρας.

3. Πίνετε πολύ νερό.
Εάν είστε καλά ενυδατωμένες, το συκώτι σας λειτουργεί καλύτερα, διατηρώντας τις ορμόνες σας ισορροπημένες. Η αφυδάτωση μπορεί να χρησιμεύσει μόνο για να εντείνει τις κράμπες της περιόδου.

Βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας παραμένει καλά ενυδατωμένο πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου σας πίνοντας άφθονο νερό και υγρά. Πολλοί διατροφολόγοι, ομοιοπαθητικοί και φυσιοπαθητικοί ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση συγκεκριμένων τσαγιών από βότανα γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Τσάι με συστατικά όπως χαμομήλι, μέντα, έλαιο νυχτολούλουδου, λυκίσκος, τζίντζερ, θυμάρι και λιναρόσπορος έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τη σοβαρότητα των κράμπες της περιόδου.

4. Μείνετε μακριά από τον καφέ.
Η καφεΐνη , η οποία βρίσκεται πιο συχνά στα ανθρακούχα ποτά, στον καφέ, ακόμη και στα περισσότερα τσάι, είναι διουρητικό και μπορεί να κάνει τις κράμπες πολύ χειρότερες.

5. Άσκηση.
Ασκηθείτε τακτικά. Θα μειώσει το επίπεδο άγχους σας (το άγχος κάνει τις κράμπες χειρότερες) και θα απελευθερώσει ενδορφίνες στο σύστημά σας, οι οποίες θα μειώσουν την ποσότητα του πόνου που νιώθετε.

Ο πόνος της περιόδου μπορεί επίσης να ανακουφιστεί με μερικές ελαφριές ασκήσεις και διατάσεις, αλλά πάρτε το χαλαρά! Οι έντονες ασκήσεις μπορούν να επιδεινώσουν τις κράμπες. Δοκιμάστε γιόγκα, πιλάτες, κολύμπι ή ακόμα και απλώς να πάτε μια βόλτα. Ο καθαρός αέρας μπορεί να κάνει θαύματα.

6. Η θερμότητα είναι φίλη σου.
Η χρήση μια θερμοφόρας ή μιας φιάλης ζεστού νερού στο κάτω μέρος της πλάτης και στην κοιλιά σας μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε τους μύες σας και να ανακουφίσετε τον πόνο. Το ντους με ατμό είναι επίσης εξαιρετικά ανακουφιστικό από τον πόνο και το στρες.

7. Ισορροπήστε τη διατροφή σας
Τα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι, περιέχουν πολύ μαγνήσιο, το οποίο είναι ένα φυσικό μυοχαλαρωτικό. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες με τις χειρότερες κράμπες έχουν συχνά έλλειψη μαγνησίου.

Τρώτε πιο ελαφριά γεύματα , αλλά αυξήστε την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ασβέστιο, ωμέγα-3 και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Το γάλα, το γιαούρτι και τα ψάρια/θαλασσινά είναι ιδανικές τροφές για κατανάλωση λίγο πριν και κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού σας κύκλου.

8. Ξεχάστε το πολύ αλάτι
Τι αλάτι συμβάλλει στο φούσκωμα και την κατακράτηση νερού και δίπλα σε αυτές τις γλυκές λιχουδιές , τα αλμυρά σνακ είναι αυτό που λαχταρούν περισσότερο οι γυναίκες όταν έχουν περίοδο. Αποφύγετε τα αλμυρά σνακ και αναζητήστε εναλλακτικές. Το αλκοόλ προκαλεί επίσης κατακράτηση νερού.

Έτσι, αν υποφέρετε από φούσκωμα και κατακράτηση νερού, καλύτερα να αφήσετε την τεκίλα ήσυχη.

9. Κάντε ένα μασάζ
Το απαλό μασάζ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την καταπολέμηση του πόνου της περιόδου, καθώς χρησιμεύει για να χαλαρώσει το νευρικό σύστημα και να προάγει την ομαλή και ομοιόμορφη ροή του αίματος.

Κλείστε ένα ραντεβού με έναν θεραπευτή μασάζ και φροντίστε να εξηγήσετε τους λόγους που αναζητάτε ένα μασάζ. Αυτό θα βοηθήσει τον μασέρ σας να επικεντρωθεί σε βασικά σημεία και να αποφύγει τυχόν τεχνικές που μπορεί να επιδεινώσουν τις κράμπες σας.

Εκτός από τη θεραπεία μασάζ, η ρεφλεξολογία και ο βελονισμός μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις κράμπες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Το φαγητό πριν τον ύπνο σας προκαλεί εφιάλτες;

Her News

Αδυνάτισμα: Τι πρέπει να περιορίσετε για να χάσετε γρήγορα κιλά;

Her News b

Γιατί δεν πρέπει να τρώμε πια χταπόδια;

Her News