HerNews.gr
Social News

Michelle Obama: Μας δείχνει τις δυσκολίες και το αληθινό πρόσωπο της εμμηνόπαυσης

Η Michelle Obama, αναφέρθηκε, σε συνέντευξή της στο περιοδικό People σε θέματα που αφορούν τις γυναίκες.

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ σε μία προσπάθεια να καταρρίψει τα ταμπού γύρω από την εμμηνόπαυση, παραδέχθηκε ότι η φάση αυτή δεν ήταν η πιο εύκολη περίοδος της ζωής της. Όπως αναφέρει δυσκολεύτηκε να αντιμετωπίσει ορισμένα από τα συμπτώματα, όπως την αύξηση βάρους.

Η ίδια ξεκαθαρίζει ότι δεν ζυγιζόταν ούτε «κολλούσε» με τους αριθμούς, ωστόσο, τώρα είναι προσεκτική. «Πρέπει να είμαι πιο προσεκτική. Όχι εμμονικά, αλλά προσεκτική», τόνισε.

Michelle Obama: Ποιο ήταν το έναυσμα που την έκανε να ασχοληθεί με την εμμηνόπαυση

Λίγο πριν μπει στα 50, ήθελε να μάθει για την κατάσταση στην οποία αναπόφευκτα θα βρισκόταν. Εκεί διαπίστωσε πως υπήρχε ελάχιστη ενημέρωση για το θέμα. Στην παρούσα φάση, εξακολουθεί να πιστεύει πως υπάρχουν πολλά ακόμα πράγματα που οι γυναίκες πρέπει να μάθουν, όμως περιορίζονται από τα ταμπού της κοινωνίας. Ωστόσο, τουλάχιστον τώρα οι γυναίκες συζητούν ανοιχτά για όσα τους συμβαίνουν.

Η Michelle Obama θεωρεί τον εαυτό της «ευλογημένο» από την εμπειρία της εμμηνόπαυσης. «Νομίζω ότι εξακολουθώ να αισθάνομαι το δέρμα μου υγιές. Τα μαλλιά μου είναι ακόμα στο κεφάλι μου. Αυτά είναι τα πράγματα για τα οποία πρέπει να θυμάμαι πόσο ευλογημένη είμαι», υποστηρίζει.

Μεταξύ άλλων, η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αναφέρει ότι δεν την απασχολεί τόσο η εμφάνιση, αλλά είναι αποφασισμένη να είναι «ενεργή σωματικά» και να «κινείται συνεχώς».

Μίλησε για την αλλαγή στη γυμναστική της, η οποία πλέον επικεντρώνεται στο stretching. Κάποιες αλλαγές οφείλονται στην εμμηνόπαυση, άλλες απλά στη γήρανση, συμπληρώνει. «Η αποθεραπεία δεν είναι η ίδια», τονίζει.

«Καταλήγεις να ισορροπείς μεταξύ του να είσαι αρκετά γυμνασμένος και να είσαι αρκετά ευγενικός με το σώμα σου για να παραμείνεις στο παιχνίδι», προσθέτει. «Εξακολουθώ να είμαι σωματικά ενεργή και ο στόχος μου τώρα, αντί να έχω “χέρια της Michelle Obama”, θέλω απλώς να συνεχίσω να κινούμαι. Αν μπορώ να περπατάω και να κινούμαι, δεν χρειάζεται να τρέχω. Δεν χρειάζεται να τους περάσω όλους», υπογράμμισε.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Jennifer Aniston: Αυτές είναι οι 2 ασκήσεις που κάνει για να διατηρεί το σώμα της

HerNews ka

Μαίρη Συνατσάκη: Oι τρυφερές ευχές για τα γενέθλια του Ίαν Στρατή

HerNewskl

Βάλια Χατζηθεοδώρου για Πέτρο Πυλαρινό: «Είπαμε “δεν πάμε και μόνοι μας για ένα φαγητό;” και τελικά είμαστε 3,5 χρόνια ζευγάρι!»

Her News b