HerNews.gr
Παιδί

4 λόγοι να διαβάζετε βιβλία στα παιδιά σας

Υπάρχουν πολλά οφέλη στα παιδιά μας αλλά και σε εμάς τους ίδιους να διαβάζουμε βιβλία. Γιατί δεν πρέπει να σταματήσει αυτή η συνήθεια και ποιοι είναι οι 4 πιο βασικοί λόγοι.

Περισσότερος χρόνος διαβάσματος ενός βιβλίου σημαίνει λιγότερος χρόνος στις οθόνες

Αναμφίβολα, ο κόσμος του ίντερνετ ασκεί μεγάλη γοητεία στα παιδιά και τους είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από την ανάγνωση ενός βιβλίου. Όμως τα παιδιά χρειάζονται παρότρυνση για να κάνουν κι άλλα πράγματα και κυρίως να περιορίσουν το χρόνο μπροστά στις οθόνες. Έτσι, η ανάγνωση ενός βιβλίου μαζί σας, όπου θα μπορεί να συζητήσει ή να λύσει τυχόν απορίες σίγουρα είναι προτιμότερο από το να διαβάσει μόνο του.

Διαβάζοντας βιβλία, ενισχύεται η σχέση με το παιδί σας

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να συνδεθείτε με το παιδί σας είναι να ξεκινήσετε την αφήγηση μιας ιστορίας. Είναι ένας ωραίος τρόπος να ενισχύσετε τον δεσμό μαζί του, να μοιραστείτε τις σκέψεις και τις απόψεις σας για την ιστορία που διαβάζετε. Θα ενθαρρύνει το παιδί σας να σκέφτεται και να διαμορφώνει την δική του άποψη και να την επικοινωνεί.

 

Είναι διασκεδαστικό

Ακριβώς επειδή είστε ενήλικες, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε τα παιδικά βιβλία. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της ανάγνωσης βιβλίων με το παιδί σας είναι ότι είναι διασκεδαστικό. Έρευνες έδειξαν ότι οι γονείς που παίζουν και διασκεδάζουν με τα παιδιά τους συμβάλλουν καθοριστικά στην μετέπειτα ευτυχία τους.

Αποκτούν δεξιότητες ανάγνωσης

Διαβάζοντας περισσότερα βιβλία το παιδί αποκτά μεγαλύτερη ευφράδεια λόγου και διευρύνει τους ορίζοντές του. Επίσης αν συνηθίζει να διαβάζει δυνατά για να το ακούτε, βελτιώνει την προφορά και εμπλουτίζει το λεξιλόγιό του. Το βέβαιο είναι ότι το διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων με το παιδί σας έχει πολλά οφέλη για όλους.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ζήλια ανάμεσα στα αδέρφια: Πως να το διαχειριστείτε

HerNews ka

Περάστε ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια σας

Her News

Δυσλεξία: Απροσδόκητη δυσκολία στο γραπτό λόγο !

Her News b