HerNews.gr
Beauty

Beauty: Πως να χαρίσετε στα φρύδια σας πυκνή και υγιή όψη

Το κεφάλαιο φρύδια είναι κάτι που ταλαιπωρεί αρκετές από εμάς.

Εάν ανήκεις σε εκείνες που πείραζαν μόνες τους τα φρύδια τους όταν ήταν μικρές (ή και σε μεγάλη ηλικία) ή αν έκανες το λάθος να εμπιστευτείς “λάθος χέρια” και σε “κατέστρεψαν” σε καταλαβαίνουμε λίγο παραπάνω.

Ενώ μπορείτε να γεμίσετε τα κενά με διάφορα προϊόντα για γρήγορη διόρθωση, η ανάπτυξη της τρίχας των φρυδιών σας μπορεί να απαιτεί περισσότερη επένδυση χρόνου. Όπως φυσικά και με οποιαδήποτε διαδικασία ανάπτυξης τρίχας.

Σας έχουμε λοιπόν μερικές συμβουλές για να το κάνετε σωστά.

Από σπιτικές θεραπείες DIY μέχρι προϊόντα, ακόμη και αλλαγές στον τρόπο ζωής. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη προσαρμογή της καθημερινότητάς σας και πολλή υπομονή για να δείτε την εξέλιξη των φρυδιών που προσδωκείτε. 

1. Να είστε υπομονετικοί.

Η υπομονή είναι μια αρετή που χρειάζεστε οπωσδήποτε κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Παρόλο που ο κύκλος ανάπτυξης των φρυδιών είναι 30 ημέρες, πιθανότατα δεν θα παρατηρήσετε διαφορά τόσο γρήγορα. Η υπερβολική χρήση με το τσιμπιδάκι μπορεί να προκαλέσει επιβράδυνση της ανάπτυξης των τριχών, καθυστερώντας περισσότερο το να αναπτυχθούν ξανά.

Τυπικά χρειάζονται τέσσερις έως έξι μήνες για να αναπτυχθούν οι τρίχες. Οπότε, αν δεν φαίνεται ότι τα φρύδια σας μεγαλώνουν αρκετά γρήγορα, υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι η υπομονή είναι το κλειδί. Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα, ούτε και τα μεγάλα φρύδια.

2. Δείτε μια επαγγελματία αισθητικό

Ναι, μπορείτε να αποκαταστήσετε τα φρύδια σας μόνοι σας με οικιακές θεραπείες και αποφεύγοντας το τσιμπιδάκι ή την αποτρίχωση. Χρειάζεστε ένα σύστημα υποστήριξης σε αυτό το ‘ταξίδι’ και το να απευθυνθείτε σε μια αισθητικό που εμπιστεύεστε είναι ο καλύτερος τρόπος.  Θα μπορούν να διαμορφώσουν τα φρύδια σας στο σχήμα και την πληρότητα που επιθυμείτε. 

Μόλις βρείτε την τέλεια αισθητικό για εσάς, η συνέπεια αυτών των ραντεβού είναι επίσης υψίστης σημασίας. Θα χρειαστεί να την επισκέπτεστε κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες, ώστε να μπορούν να σας κρατήσουν σε καλό δρόμο.

3. Σταματήστε το τσιμπιδάκι, την κλωστή και το τριμάρισμα 

Αν και δεν θα κρατιέστε να τραβήξετε ένα παράταιρο ή να κόψετε μέρη των φρυδιών σας που μεγαλώνουν πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα, μην το κάνετε. Απομακρυνθείτε από τα εργαλεία. Μην χρησιμοποιείτε τσιμπιδάκια, ψαλίδια ή οτιδήποτε άλλο τέτοιο. Αφήστε τα φρύδια σας να μεγαλώσουν. Αν μη τι άλλο, αφήστε τα στον ειδικό φρυδιών σας.

Το τσιμπιδάκι και το τριμάρισμα στο σπίτι μπορεί να χαλάσει την ανάπτυξη, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί πολύς περισσότερος χρόνος για να αναπτυχθούν τα φρύδια σας.

4. Ενσωματώστε λαδάκια στην ρουτίνα περιποίησης των φρυδιών σας

Η εφαρμογή ενός λαδιού καθημερινά στα αραιά ή λεπτά φρύδια σας μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην τόνωση της ανάπτυξης των φρυδιών και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε ήδη στα ντουλάπια σας τα λάδια που θα σας προτείνουμε.

Καστορέλαιο : Το νούμερο ένα βασικό συστατικό  για την αναγέννηση των φρυδιών. Το καστορέλαιο είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε , τα οποία είναι γνωστό ότι ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των τριχών και επανορθώνουν τα κατεστραμμένα τριχοθυλάκια. Περιέχει επίσης ρικινελαϊκό οξύ, μια χημική ένωση που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Εφαρμόστε καστορέλαιο σε καθημερινή βάση, ως μέρος της νυχτερινής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Έλαιο από δενδρολίβανο : Χρησιμοποιήστε το μία φορά την ημέρα ή δύο έως τρεις φορές την ημέρα για πιο γρήγορα αποτελέσματα. 

Ο καλύτερος τρόπος για να εφαρμόσετε αυτά τα έλαια στα φρύδια σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα βουρτσάκι βλεφαρίδων.

Απλώς βουτήξτε το βουρτσάκι (ακόμη και μια μπατονέτα θα λειτουργήσει) στο λάδι και εφαρμόστε στη γραμμή των φρυδιών, προχωρώντας σε όλο το μήκος του φρυδιού σας.

5. Κάντε απολέπιση στα φρύδια σας

Αυτή η περιοχή τείνει να παραμελλείται όταν κάνουμε απολέπιση στο πρόσωπό μας. Η απολέπιση πρέπει να γίνεται απαλά μία φορά την εβδομάδα. Κάνοντας αυτό, θα αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα και θα επιτρέψετε σε αυτά τα πλούσια έλαια να διεισδύσουν πραγματικά στο δέρμα και τον άξονα της τρίχας. Όσο πιο βαθιά μπορούν να διεισδύσουν τα έλαια στο δέρμα και τον άξονα της τρίχας σας, τόσο καλύτερο περιβάλλον θα δημιουργήσετε για υγιή ανάπτυξη των φρυδιών.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Clean Girl Make up: Η beauty τάση που θα υιοθετήσεις

Her News

Wixie Cut: To νέο hair trend που υπόσχεται μοναδικά looks σε κοντά μαλλιά

HerNewskl

Ροζ μαλλιά: Η τάση που αξίζει να δοκιμάσεις

Her News