HerNews.gr
Ψυχολογία

Black Friday: Γιατί στις διαφημίσεις κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα;

Η Black Friday πλησιάζει και όσο περνούν οι μέρες, τόσο ετοιμαζόμαστε να “ξεχυθούμε” στα μαγαζιά και να αρπάξουμε τις καλύτερες ευκαιρίες.

Πότε είναι η Black Friday

H «Μαύρη Παρασκευή», ο θεσμός της Αμερικής που έφτασε και στην Ευρώπη, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2015. Φέτος θα γιορταστεί στις 25 Νοεμβρίου 2022, δηλαδή την τελευταία Παρασκευή του μήνα.

Γιατί στην Black Friday υπάρχει τόσο κόκκινο χρώμα

Έχεις παρατηρήσει κι εσύ πως οι περισσότερες προσφορές στις εκπτώσεις της Black Friday έχουν φόντο το κόκκινο; Αυτό συμβαίνει γιατί το κόκκινο είναι το χρώμα που τραβά την προσοχή των καταναλωτών.

Το κόκκινο χρώμα ενισχύει την όρεξη για ψώνια και δημιουργεί μια αίσθηση επείγουσας ανάγκης. Γι’ αυτό και χρησιμοποιείται συχνά σε καταστήματα fast food και στις εκπτώσεις. Επίσης, κάνει καλύτερη την ψυχολογία των ανθρώπων, καθώς σύμφωνα με μελέτες, το κόκκινο τους ωθεί να “επενδύσουν” σε κάποιο ρούχο, ηλεκτρονικό είδος, μαγειρικό σκεύος ή οτιδήποτε.

Παράλληλα τους δημιουργεί την αίσθηση πως η επένδυση αυτή ήταν μία μοναδική ευκαιρία που έπρεπε να εκμεταλλευτούν. 

Ακόμη και σε πείραμα που έγινε, διαπιστώθηκε πως όταν το έντονο κόκκινο χρώμα “δεσπόζει” στα ταμπελάκια των καταστημάτων, οι πελάτες είναι πιο πιθανό να αγοράσουν τα προϊόντα ακόμη κι αν δεν έχουν χαμηλότερη τιμή.

Είναι σαν ένας τρόπος προσέγγισης του καταναλωτή, όπου ο ίδιος δρα παρορμητικά και συνήθως “πέφτει” στην παγίδα. Ο καταναλωτής ενθουσιάζεται και δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το 50% ή 30% που αναγράφεται στις καρτέλες που έχουν κόκκινο χρώμα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Φοβάσαι να μένεις μόνη; Tips που θα βοηθήσουν

Her News

Πως να σταματήσεις το negative self -talk

Her News b

Mobbing: Το φαινόμενο του εργασιακού εκφοβισμού !

Her News b