HerNews.gr
DECORNEWS

Μπορούμε τελικά να πλύνουμε το μαξιλάρι μας στο πλυντήριο ρούχων;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που πλύνατε το μαξιλάρι σας; Όχι, δεν εννοούμε την  μαξιλαροθήκη σας, μιλάμε για το πραγματικό σας μαξιλάρι.

Πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα μαξιλάρια είναι πραγματικά ασφαλή να μπουν μέσα στο πλυντήριό μας. Η αλήθεια είναι ότι τα ποιοτικά μαξιλάρια δεν κοστίζουν φθηνά και θέλουμε να αποφύγουμε την οποιαδήποτε φθορά τους.

Κι όμως, με κατά μέσο όρο οκτώ ώρες της ημέρας μας να κοιμόμαστε με τα μαξιλάρια μας, ο ιδρώτας, η βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος τρυπώνουν  στα μαξιλάρια μας με την πάροδο του χρόνου. (Ναι, αυτοί είναι οι ένοχοι αυτών των αποχρωματισμένων λεκέδων)

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές προειδοποιήσεις όσον αφορά το πλύσιμο των μαξιλαριών σας στο πλυντήριο. Για αρχή, απαιτούν μια πιο ήπια ρύθμιση από το κανονικό.

Υπάρχει επίσης το ερώτημα από ποιο υλικό είναι κατασκευασμένο το μαξιλάρι σας καθώς τα περισσότερα εναλλακτικά μαξιλάρια και πουπουλένια θα είναι εντάξει μέσα στο πλυντήριό σας, ενώ οι πιο προηγμένες επιλογές αφρού αποτελούν μεγαλύτερη πρόκληση όσον αφορά τον καθαρισμό.

Εάν έχετε παρατηρήσει αποχρωματισμένους λεκέδες ενώ αλλάζετε τις μαξιλαροθήκες σας, θα χαρείτε να μάθετε ότι τα περισσότερα μαξιλάρια είναι πραγματικά ασφαλή για να τα βάζετε μέσα στο πλυντήριό σας.

Ένα καθαρό μαξιλάρι υπόσχεται καλύτερο ύπνο και είναι επίσης πιο υγιεινό, καθώς τα βρώμικα κλινοσκεπάσματα μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα μας .

Αν αναρωτιέστε αν το δικό σας πλένεται στο πλυντήριο, θα πρέπει πρώτα να εστιάσετε στις οδηγίες στην ετικέτα, αλλά ακόμα και χωρίς οδηγίες φροντίδας (αν, ας πούμε, η ετικέτα σας έχει φθαρεί) μπορείτε να συμπεράνετε πώς να τα καθαρίσετε με βάση το υλικό που είναι φτιαγμένο το μαξιλάρι.

Μπορείτε να πλύνετε πολλούς τύπους μαξιλαριών στο πλυντήριο με ήπιο κύκλο, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι γεμάτα με βαμβάκι, φτερά, πούπουλα και ίνες ,αλλά όχι αφρό.

Πολλά μαξιλάρια γεμισμένα με πούπουλα, φτερά ή με συνδυασμό και των δύο μπορούν να μπουν στο πλυντήριο και στο στεγνωτήριο.

Μπορείτε να πλύνετε και να στεγνώσετε τα περισσότερα μαξιλάρια από πολυεστέρα ή πουπουλένια, καθώς οι συνθετικές ίνες τους μπορούν να αντέξουν τη θερμότητα, αλλά θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε ένα απαλό απορρυπαντικό.

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι τα μαξιλάρια σας χωράνε μέσα στον κάδο του πλυντηρίου σας. Ένα 5κιλο πλυντήριο είναι δύσκολο να χωρέσει 2 μαξιλάρια, ένα 8κιλο πλυντήριο όμως θα μπορέσει σίγουρα να τα χωρέσει.

Τα μαξιλάρια πρέπει να πλένονται σε έναν ήπιο κύκλο σε θερμοκρασία 26 βαθμους με χαμηλό στύψιμο. Το να είναι πολύ ζεστό το πλυντήριο μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση και παραμόρφωση των μαξιλαριών.

Αν δεν έχετε έναν ήπιο κύκλο στυψίματος, μπορεί να υπάρχουν άλλοι κύκλοι, όπως “για ευαίσθητα ρούχα” που προσφέρουν το ίδιο απαλό πλύσιμο, με ελάχιστο έως καθόλου στύψιμο.

Αναφορικά με το απορρυπαντικό θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την μισή δόση από ότι συνήθως, το ίδιο και στο μαλακτικό.

Εάν έχετε βαθύτερους λεκέδες στα μαξιλάρια σας, είναι σημαντικό να επεξεργαστείτε την λερωμένη περιοχή πριν το προσθέσετε στο πλυντήριο.

Είναι επίσης καλύτερο να πλένετε τα μαξιλάρια μόνα τους και να αποφεύγετε την προσθήκη άλλων ρούχων, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει υπερφόρτωση στο μηχάνημα.

Σιδέρωμα: 10 Tips για να γίνει εύκολο και γρήγορο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μικροσκοπικό σπίτι χαρίζει απλόχερα στυλ και εργονομία

Her News b

Χρώματα που ταιριάζουν με το γκρι & μοντέρνοι συνδυασμοί που ορκίζονται κορυφαίοι ειδικοί

HerNews ka

Φυτά Εσωτερικού Χώρου: Ποια είναι τα ιδανικά φυτά για το δωμάτιό σας;

Her News b