HerNews.gr
Social News Σχέσεις

Boyfriend soft launch: Η τάση για να ανακοινώνουμε την νέα μας σχέση στο Instagram

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, αν ξεκινούσαμε μία νέα σχέση δεν θα κάναμε τίποτα περισσότερο από το να ανακοινώναμε τη σχέση μας στους δικούς μας ανθρώπους. Οι εποχές όμως άλλαξαν, τα social media κυριαρχούν στην καθημερινότητά μας, γι’ αυτό και το να ξεκινήσεις μία καινούρια σχέση σημαίνει και την εύρεση ενός ιδιαίτερου τρόπου ανακοίνωσης αυτής της σχέσης.

Και ο τρόπος αυτός δεν είναι άλλος από το «boyfriend soft launch».

Τι είναι το boyfriend soft launch;

Είτε το έχετε παρατηρήσει σε λογαριασμούς φίλων στο Instagram, είτε το έχετε κάνει, πως ξαφνικά εμφανίζονται ιστορίες ή δημοσιεύσεις με δύο ποτήρια κρασί, ένα χέρι να κρατά ένα άλλο χωρίς να φαίνεται πρόσωπο, αλλά κανένα tag και άλλες παρόμοιες αναρτήσεις που προκαλούν την απορία: ποιο να είναι αυτο το δεύτερο άτομο;

Όλη αυτή η διαδικασία της κρυφής-φανερής ανάρτησης έχει όνομα και λέγεται “boyfriend soft launch”. Ο όρος προέρχεται από τον χώρο του marketing και αναφέρεται στα προϊόντα που έχουν αρχίσει να διαφημίζονται αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμα για την αγορά.

Το soft launch έχει διάφορες μορφές: μπορεί να είναι μία φωτογραφία που δείχνει εσάς ολόκληρες και ένα κομμάτι από τα ρούχα του αγοριού σας. Μπορεί να φαίνεται ένα σημείο από το χέρι του φίλου σας πάνω στο τραπέζι ή λίγο από το παπούτσι του στη φωτογραφία σας. Είτε δημοσίευση, είτε story, είναι μια ξεκάθαρη φωτογραφία με ένα αμφιλεγόμενο μήνυμα – status της σχέσης.

Σύμφωνα με την digital marketer, Jenna Fischer, το soft launch είναι διαφορετικό για τα δύο φύλα: «Τα κορίτσια θα ποστάρουν μία φωτογραφία από ένα εστιατόριο, το πρόσωπο του αγοριού δεν θα φαίνεται και ενώ το εστιατόριο θα γίνει tag, εκείνος θα μείνει στην απέξω. Τα αγόρια από την άλλη, θα ποστάρουν μία φωτογραφία του εαυτού τους και θα ταγκάρουν την κοπέλα σε αυτή ή στην περιγραφή από κάτω».

Βoyfriend soft launch: Οι διάσημοι που ανακοίνωσαν έτσι τη σχέση τους

Το boyfriend soft launch τα τελευταία χρόνια θεωρείται κάτι δεδομένο, τόσο που πολλοί το έχουμε κάνει χωρίς να γνωρίζουμε πως υπάρχει ο σχετικός όρος. Ακόμα και διάσημοι, όπως η Kourtney Kardashian, ανακοίνωσαν τη σχέση τους με αυτόν τον τρόπο. Η Kourtney αποκάλυψε πως ξεκίνησε να βγαίνει με τον Travis Barker μέσω μια φωτογραφίας που έδειχνε πιασμένα τα χέρια τους. Η Jennifer Lopez, η οποία πρόσφατα παραδέχτηκε πως θέλει να ξαναπαντρευτεί, επιβεβαίωσε τις φήμες για τη σχέση της με τον Ben Affleck μέσα από μια σειρά φωτογραφιών στο Instagram.

Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, πως η συγκεκριμένη τάση δεν είναι μια μόδα της νέας γενιάς, αλλά ένα trend, το οποίο μάλλον ήρθε για να μείνει.

Γιατί το boyfriend soft launch είναι θετικό

Το soft-launching, δείχνει μία λαχτάρα, ένα μυστήριο, που εντείνει και τον πρώτο ενθουσιασμό στη σχέση. Παράλληλα, τα μηνύματα που θα λάβουμε και θα μας ρωτούν για το ποιος είναι δίπλα μας, μας κάνουν να νιώθουμε λιγάκι… celebrities – και, ας το παραδεχτούμε, μας αρέσει.

Ειδικοί σε σχέσεις και ραντεβού ισχυρίζονται πως αυτή είναι μια αποδεκτή τακτική, αν κάποιος δεν νιώθει έτοιμος να ανακοινώσει ξεκάθαρα τη σχέση του. «Είναι ένας ήπιος τρόπος για να δείξεις πως δεν είσαι πια μόνος ή ότι προς το παρόν ξεκίνησες να βγαίνεις ραντεβού με κάποιον. Θα μπορούσαμε, επίσης, να πούμε πως είναι ένας τρόπος να εξετάσεις το πού βρίσκεται και το άλλο άτομο αναφορικά με τη σχέση σας και το γεγονός της αποκάλυψής της στα social media».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Selena Gomez: Ποζάρει γυμνή στη μπανιέρα (ΦΩΤΟ)

HerNews ka

Πότε σβήνει ο έρωτας στη σχέση; Και τι ακολουθεί μόλις τελειώσει;

Her News

Selena Gomez: Η υπόσχεση που έδωσε για την αλλαγή στο σώμα της

HerNews ka