HerNews.gr
Παιδί

Παιδί: Όχι, δεν είσαι κακιά μαμά, είσαι απλώς γονιός!

Η ανατροφή των παιδιών είναι δύσκολη γιατί το να είσαι γονιός συχνά έχει ως αποτέλεσμα το παιδί σου να νομίζει ότι είσαι κακιά μαμά.

Μερικές φορές, ακόμα κι αν ξέρετε ότι κάνατε το σωστό, θα αισθανθείτε ενοχές επειδή το παιδί σας είναι αναστατωμένο. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι ότι είσαι κακιά μαμά.

Τα παιδιά συχνά πιστεύουν ότι ο γονιός τους είναι κακός όταν δεν περνάει το δικό τους συνέχεια. Εάν τους πουν «όχι» ή τιμωρηθούν για κακή συμπεριφορά, το παιδί πιθανότατα δεν θα είναι χαρούμενο για αυτό. Δεν πειράζει γιατί απλώς εκπληρώνετε τον υπ’ αριθμόν ένα ρόλο σας ως γονέας .

Εάν δεν ενδίδετε σε όλα όσα θέλει το παιδί σας , μπορεί να νομίζουν ότι είστε κακιά. Τα λόγια τους θα σας πονέσουν, αλλά να είσαι σίγουρη ότι δεν είσαι κακιά μαμά

Γιατί δεν είναι κακό το να επιβάλετε κανόνες

Όταν “πατάτε το πόδι σας κάτω” και επιβάλλετε κανόνες, διδάσκετε στο παιδί σας περισσότερα από όσα φαντάζεστε. Μεγαλώνετε παιδιά που συμβάλλουν θετικά στην κοινωνία. Καθώς γίνονται ενήλικες, θα καταλάβουν να σέβονται τους άλλους και να είναι υπεύθυνοι.

Το ότι το παιδί σας λέει ότι είστε κακή μαμά δεν σημαίνει ότι είστε κακός γονιός. Αντίθετα, δείχνει ότι κάνετε τη δουλειά σας και περιμένετε από το παιδί σας να είναι ένας καλός άνθρωπος. Τους δίνετε τις δεξιότητες και τις γνώσεις που χρειάζονται για να προχωρήσουν στη ζωή.

Το να μεγαλώνεις παιδιά είναι δύσκολο, αλλά το να το κάνεις σωστά μπορεί να  κάνει τα παιδία σου να σε ευχαριστήσουν όταν ενηλικιωθούν.

Τα παιδιά και οι γονείς βλέπουν την κακία διαφορετικά, γι’ αυτό μην αφήνετε τα λόγια του παιδιού σας να σας επηρεάσουν αρνητικά.

Ένα παράδειγμα είναι ότι τα παιδιά συχνά θέλουν να μείνουν ξύπνια μέχρι αργά, ακόμα και όταν έχουν σχολείο την επόμενη μέρα. Όταν επιβάλλετε τις ώρες ύπνου για να διασφαλίσετε ότι κοιμούνται αρκετά, μπορεί να νομίζουν ότι είστε κακιά.

Τα παιδιά χρειάζονται ύπνο για να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν και επίσης χρειάζονται την ενέργεια για να μάθουν. Δεν είσαι κακιά όταν τους δίνεις μια ώρα για ύπνο αντί να τους αφήνεις να μείνουν ξύπνιοι μέχρι να μην μπορούν πια.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Ξηρός βήχας στα παιδιά: Αιτίες και αντιμετώπιση

Her News

Πώς να διδάξετε στο παιδί σας τη μην χτυπάει τα άλλα παιδιά

HerNews ka

Μωρά: Γιατί βγάζουν συνεχώς τη γλώσσα τους;

Her News b