HerNews.gr
DECORNEWS

Πόσο συχνά πρέπει να γυρίζετε το στρώμα του κρεβατιού σας;

Το να γυρίζετε το στρώμα σας σε τακτά χρονικά διαστήματα είναι ο καλύτερος τρόπος για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του και να διασφαλίσετε ότι έχετε μια καλή βραδινή ξεκούραση.

Το να γνωρίζετε πόσο συχνά πρέπει να γυρίζετε το στρώμα σας είναι το μυστικό για έναν καλό ύπνο. Η απλή πράξη του αναποδογυρίσματος του στρώματός σας υπόσχεται μια πιο άνετη ανάπαυση, καλύτερη στήριξη της πλάτης και βελτιωμένη στάση του σώματος, καθώς και ένα στρώμα με μεγαλύτερη διάρκεια.

Αλλά πόσο συχνά πρέπει να γυρίζετε ανάποδα το στρώμα σας για να αποκομίσετε τέτοια οφέλη;

Η απάντηση, με απλά λόγια, είναι πιθανώς πιο συχνά από όσο νομίζετε. Οι περισσότεροι από εμάς φταίμε που κάνουμε πολύ καιρό να φρεσκάρουμε το στρώμα μας (ή ίσως δεν το έχετε κάνει ποτέ και καθόλου), επειδή, ας το παραδεχτούμε, το μόνο πράγμα που θέλετε να κάνετε όταν συναντήσετε το ένδοξο θέαμα του κρεβατιού σας είναι να ξαπλώσετε σε αυτό.

Ωστόσο, εάν υποφέρετε από πόνους στην πλάτη ή συνήθως έχετε έναν ανήσυχο ύπνο, μπορεί απλώς να κάνετε κακό στον εαυτό σας.

Ενώ οι περισσότεροι ειδικοί διίστανται στις απόψεις τους ο γενικός εμπειρικός κανόνας λέει ότι θα πρέπει να γυρίζετε το στρώμα σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, αν όχι περισσότερο, ανάλογα με τον τύπο στρώματος που έχετε.

Αν δεν το κάνετε ήδη, το να αναποδογυρίζετε το στρώμα σας θα πρέπει να γίνει μέρος της λίστας καθαρισμού του σπιτιού σας. Ανάλογα λοιπόν με τον τύπο του στρώματος που έχετε, είναι καλό να το γυρίζετε  μία ή δύο φορές το χρόνο.

Γενικά, τα παλαιότερα στρώματα με εσωτερικό ελατήριο θα πρέπει να αναποδογυρίζονται πιο συχνά, ενώ τα νεότερα στρώματα λατέξ ή αφρού μνήμης μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο μεταξύ των αλλαγών.

Το κύριο πλεονέκτημα της ανατροπής του στρώματός σας είναι ότι παρατείνει τη διάρκεια ζωής του.

Εφόσον περνάμε το ένα τρίτο της ημέρας μας ξαπλωμένοι πάνω από τα στρώματά μας, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους συμπεριφερόμαστε με τη φροντίδα που τους αξίζει, ώστε να μπορούν να μας στηρίξουν σε αντάλλαγμα.

Όσον αφορά τον τρόπο επιλογής ενός στρώματος , η απόλυτη άνεση είναι συνήθως προτεραιότητά μας, αλλά η διατήρηση του στρώματός σας στη συνέχεια είναι εξίσου σημαντική.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα πιο εντυπωσιακά σπίτια του Instagram

Her News

4+1 απλά λάθη που παρατηρούν οι σχεδιαστές σε μη ισορροπημένους χώρους

HerNews ka

Τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια δεν είναι μόνο για τις πόρτες – 3 άλλα μέρη που μπορούν να διακοσμηθούν

HerNews ka