HerNews.gr
Αφιερώματα

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Ο οίκος Dior επαναλανσάρει την αγαπημένη της τσάντα

Ίσως φταίει η πέμπτη σεζόν του «The Crown» που μόλις έφτασε στο Netflix που μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και μας κάνει να ξαναζήσουμε τα πιο εμβληματικά ρούχα της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Ξαφνικά επιστρέφουμε σε πολυπόθητα slip dresses, blazers, tartans, revenge dresses και τα αξεσουάρ της όπως το αγαπημένο της: το μίνι Lady Dior.

Για να γιορτάσει το αθάνατο στυλ της Lady D, η Maison ανακοίνωσε την επανέκδοση του μοντέλου που φόρεσε η πριγκίπισσα στο Met Gala το 1996.

Ήταν η χρονιά που επισημοποιήθηκε το διαζύγιό της με τον Βασιλιά Κάρολο και η Νταϊάνα εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί φορώντας ένα σκούρο μπλε μεταξωτό φόρεμα με μαύρη δαντέλα με λεπτομέρειες από την πρώτη συλλογή ραπτικής του John Galliano ως δημιουργικός διευθυντής του Dior, σε συνδυασμό με ένα κολιέ τσόκερ.

Φυσικά μαζί της είχε και ένα Lady Dior που πλέον επιστρέφει στα καταστήματα σε περιορισμένη έκδοση 200 τεμαχίων και τιμή 5.000 ευρώ. Η έκδοση 2022 είναι σε μπλε σατέν με λεπτομέρειες από στρας.

Γνωρίζετε την ιστορία της τσάντας; Το 1995, η τότε Πρώτη Κυρία Bernadette Chirac ζήτησε από την προγραμματίστρια εκδηλώσεων Françoise Dumas να διαλέξει ένα δώρο από την μπουτίκ Dior για την Πριγκίπισσα της Ουαλίας, η οποία περίμενε για τσάι στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη Γαλλία.

Παρατήρησε μια μικρή υφασμάτινη τσάντα που τότε ήταν γνωστή ως Chouchou, που χαρακτηριζόταν από μια μικρή επάνω λαβή, ένα τετράγωνο σχήμα, μια καπιτονέ υφή  και κρεμόταν ένα γούρι που αναπαρήγαγε τα γράμματα του λογότυπου.

Εκείνη την εποχή, οι τεχνίτες του Maison δούλευαν πάνω σε ένα πρωτότυπο δέρμα και σε αυτό το υλικό δόθηκε η τσάντα στον Spencer. Το αποτέλεσμα ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Η Νταϊάνα την φορούσε πολλές φορές.

Η πριγκίπισσα παρήγγειλε άλλη μια σε μπλε navy για να ταιριάζει με το χρώμα των ματιών της και, «επειδή της ταίριαζε» – τα λόγια της Νταϊάνα – μετονομάστηκε σε Lady Dior το 1996.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Στίβεν Χόκινγκ: Ένας από τους διασημότερους επιστήμονες που σαν σήμερα «έφυγε»

HerNews ka

Γιορτή του Πατέρα: H Google τιμά με doodle τους μπαμπάδες όλου του κόσμου

Her News

Έρωτας και Ψυχή: Η πιο συναρπαστική ιστορία αγάπης της Ελληνικής Μυθολογίας

HerNews ka