HerNews.gr
Beauty

Beauty: H ιδανική θερμοκρασία ντους για να διατηρήσετε το δέρμα σας απαλό, λείο και λαμπερό

Ένας οδηγός για τις καλύτερες συνήθειες μπάνιου και περιποίησης για να διατηρήσετε το δέρμα σας απαλό, λείο και λαμπερό κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει το μπάνιο με αρκετά ζεστό νερό καθώς η αίσθηση που έχουμε μόλις βγούμε από ένα καυτό ντους είναι μοναδική.

Η ώρα του μπάνιου για πολλούς αποτελεί “ιεροτελεστία” διότι περιποιούμαστε τον εαυτό μας και νιώθουμε ότι “πετάμε” από πάνω μας μια κουραστική μέρα.

Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για να κάνουμε μπάνιο;

Οι ειδικοί προτείνουν το χλιαρό ντους. Η αποφυγή των καυτών θερμοκρασιών είναι σημαντική γιατί μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το φράγμα υγρασίας του δέρματος , το οποίο επηρεάζει την εμφάνιση, την αίσθηση και τη συνολική υγεία του δέρματος. 

Ο φραγμός του δέρματος αποτελείται από δερματικές πρωτεΐνες και έλαια που εμποδίζουν την εξάτμιση του νερού από το δέρμα, προστατεύοντάς το από τον έξω κόσμο. Είναι μια από τις πρώτες γραμμές άμυνας μας ενάντια στη μόλυνση και τη ρύπανση.

Το ζεστό νερό είναι ερεθιστικό για την επιφάνεια του δέρματος με περισσότερους από έναν τρόπους. Αρχικά προκαλεί φλεγμονή που μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχή του φυσιολογικού δερματικού φραγμού.

Επιπλέον, τέτοιες υψηλές θερμοκρασίες νερού μπορούν επίσης να ξεπλύνουν τα φυσικά έλαια του δέρματος που είναι τόσο σημαντικά για τη διατήρηση της υγρασίας.

Πώς επηρεάζει τα πράγματα το κρύο;

Καθώς οι θερμοκρασίες γίνονται πιο κρύες έξω, η υγρασία εξατμίζεται από τον αέρα, ενθαρρύνοντας την εξάτμιση της υγρασίας από την επιφάνεια του δέρματός μας. Οι ψυχροί άνεμοι ξηραίνουν περαιτέρω το δέρμα. Φυσικά, αυτό δημιουργεί ένα αίνιγμα: όσο πιο κρύο είναι έξω, τόσο πιο ζεστό θέλετε να αισθάνεστε το ντους σας.

Το πολύ ζεστό ντους είναι πιο δημοφιλές το χειμώνα, όταν απολαμβάνουμε να αντιμετωπίσουμε το κρύο έξω, αλλά όταν συνδυάζετε τον ξηρό κρύο αέρα έξω με ζεστό νερό στο ντους, αποδυναμώνετε διπλά τον φραγμό του δέρματος και αποδίδετε πιο ξηρό, λιγότερο ελκυστικό δέρμα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Elsa Hosk: Eκμυστηρεύτηκε τον τέλειο τρόπο για contouring στα χείλη!

HerNewskl

Jennifer Lopez: Έκανε την αλλαγή στα μαλλιά της που τόσο καιρό περιμέναμε!

HerNewskl

Καλοκαιρινό μανικιούρ: Οι πιο χρωματιστές και έντονες προτάσεις που θα κυριαρχήσουν

HerNewskl