HerNews.gr
DECORNEWS

Decornews: Πως να κάνετε το χριστουγεννιάτικό δέντρο σας να δείχνει πιο γεμάτο και πιο πλούσιο

Χωρίς αμφιβολία, το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι το επίκεντρο της γιορτινής σας διακόσμησης. Η παρουσία του, γεμάτη με φώτα και στολίδια, και με έναν θησαυρό δώρων από κάτω, φέρνει αμέσως ζεστασιά και εορταστικό πνεύμα στο σαλόνι σας.

Ενώ τα παραδοσιακά δέντρα με πραγματικό φύλλωμα παραμένουν τα σταθερά αγαπημένα για ορισμένους, τα τεχνητά δέντρα μπορούν να προσφέρουν τα ίδια οφέλη χρόνο με το χρόνο χωρίς τόση ταλαιπωρία (ή έξοδα).

Ευτυχώς, οι σύγχρονες ποικιλίες φαίνονται πλέον απίστευτα ρεαλιστικές, αλλά για να φαίνονται εντελώς αληθινές, τα κλαδιά τους πρέπει πρώτα να αφρατέψουν.

Δεν υπάρχει τίποτα που να σας ενθουσιάζει περισσότερο για την ημέρα των Χριστουγέννων από το να στολίσετε το δέντρο. Μερικές φορές όμως, αφού απλωθούν επιμελώς τα κλαδιά τους, καταλήγουν να φαίνονται αραιά και άψυχα. 

Μέχρι σήμερα, το «φούσκωμα» ενός δέντρου μπορεί να ήταν ένας εντελώς ξένος όρος. Ίσως το κάνατε υποσυνείδητα ή ίσως είναι κάτι που δεν έχετε ξανακάνει.

Ενώ μπορεί να ήσασταν ευχαριστημένοι με το δέντρο σας όλα αυτά τα χρόνια, παρά το γεγονός ότι παραλείψατε αυτό το βήμα, τα αισθητικά οφέλη δεν πρέπει να αγνοηθούν.

Πως θα “αφρατέψετε” το δέντρο σας;

#1 Να είστε προετοιμασμένοι

Μια καλή ιδέα είναι να ανακινήσετε καλά τα τμήματα του δέντρου σας για να απαλλαγείτε από τη σκόνη που έχει μαζευτεί (ειδικά αν το είχετε αποθηκεύσει στη σοφίτα). Θα υπάρξει αναπόφευκτα κάποια πτώση από τα κλαδιά, επίσης. Να έχετε μια ηλεκτρική σκούπα χειρός ή ηλεκτρική για να καθαρίσετε τα κομμάτια που πέφτουν.

Παρόλο που δεν χρειάζεται εξοπλισμός για το “αφράτεμα” ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου , το αιχμηρό ψεύτικο φύλλωμα μπορεί να είναι τόσο ερεθιστικό για το δέρμα σας όσο και το πραγματικό. Εάν είναι δυνατόν, πάρτε ένα ζευγάρι γάντια κηπουρικής προτού ξεκινήσετε.

#2 Ξεκινήστε από κάτω προς τα πάνω

Όταν αφρατεύετε ένα δέντρο, η ιδέα είναι να κάνετε τα κλαδιά να φαίνονται όσο πιο γεμάτα και θαμνώδη γίνεται. Ξεκινώντας από το κάτω τμήμα του δέντρου σας, ανεβείτε σιγά σιγά σε τμήματα. Συνίσταται να δένετε τα κλαδιά  στα οποία δεν εργάζεστε πάνω με μια κορδέλα, ώστε να μην κρύβουν την οπτική σας καθώς αφρατεύετε τα κάτω κλαδιά.

#3 Για μεγαλύτερα δέντρα ξεκινήστε από την κορυφή

Αν και η πιο μεθοδική προσέγγιση είναι να ξεκινήσετε από το κάτω μέρος του δέντρου σας και να συνεχίσετε προς τα πάνω, αυτό δεν ωφελεί εάν έχετε ένα ψηλότερο δέντρο, καθώς δεν θα μπορείτε να φτάσετε στα κορυφαία κλαδιά.

Εάν έχετε μεγαλύτερο δέντρο, είναι καλή ιδέα να αφρατέψετε το ανώτερο τμήμα πριν το σηκώσετε, καθώς είναι πολύ πιο εύκολο να δουλέψετε στο έδαφος.

#4 Απλώστε τα κλαδιά

Το μεγαλύτερο hack όταν πρόκειται να κάνετε το τεχνητό δέντρο σας να φαίνεται πιο γεμάτο και πιο ρεαλιστικό είναι ο χρόνος. Αν αφιερώσετε μερικές ώρες σε αυτό, το δέντρο σας θα είναι στα καλύτερά του.

Τα ψεύτικα κλαδιά χριστουγεννιάτικων δέντρων είναι σχεδόν πάντα κατασκευασμένα από καλωδιώσεις, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε την εμφάνιση του δέντρου σας σύμφωνα με την επιθυμία  σας!

Εάν το δέντρο σας βρίσκεται στη γωνία του σαλονιού , είναι καλή ιδέα να λυγίσετε μερικά κλαδιά προς τα εμπρός, έτσι ώστε το δέντρο σας να φαίνεται λιγότερο αραιό μπροστά (εξάλλου, κανείς δεν θα δει το πίσω μέρος!).

#5 Μην ξεχνάτε τα πιο εσωτερικά κλαδιά

Μέχρι τώρα, το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας μάλλον έχει αρχίσει να παίρνει μορφή. Μπορεί να νιώθετε ευχαριστημένοι με το πώς φαίνεται αφού αφήσετε τα πιο ορατά κλαδιά, αλλά για επιπλέον βάθος και διάσταση, μην ξεχνάτε τα μικρότερα εσωτερικά κλαδιά πιο κοντά στον κορμό.

Μερικά από τα χειρότερα κενά θα είναι μεταξύ των επιπέδων των κλαδιών, ειδικά εκεί που δύο κομμάτια του δέντρου σας ενώνονται μεταξύ τους. Λύγισε και εκείνα τα κλαδιά κάτω και πάνω.

#6 Συμπληρώστε τα κενά με επιπλέον ντεκόρ

Τέλος, αν το δέντρο σας εξακολουθεί να φαίνεται λίγο αραιό (ίσως έχετε χάσει μερικά κλαδιά με τα χρόνια ή ίσως έχει πιο λεπτό στυλ κλαδιού), μην φοβάστε να γεμίσετε τα κενά με κάποια έξτρα στολίδια.

Για ένα δέντρο που θα διαρκέσει όλη την εποχή, τα αποξηραμένα κλαδιά ή λουλούδια- η τέλεια προσθήκη σε ένα λευκό χριστουγεννιάτικο δέντρο – μπορούν να κάνουν το δέντρο να αισθάνεται εξαιρετικά γεμάτο και πολυτελές.

ΥΓ: Μην ξεχνάτε την μουσική. Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια είναι απαραίτητα για να ολοκληρώσουν την γιορτινή ατμόσφαιρα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

 

 

Νεότερα Άρθρα

5 έξυπνα κόλπα που χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές για να κρύψουν τους αντιαισθητικούς κάδους σκουπιδιών της κουζίνας

HerNews ka

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε σφουγγάρι κουζίνας & πως να το κάνετε να διαρκεί περισσότερο

HerNews ka

Πώς να κάνετε ένα μπάνιο χωρίς παράθυρα να δείχνει ελαφρύ και ευάερο

HerNews ka