HerNews.gr
Συνταγές

Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη καρμπονάρα με μανιτάρια

Η καρμπονάρα αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή φαγητά, όμως θεωρείται από πολλούς «μπελαλίδικο». Συχνά, αναζητούμε μια γρήγορη και εύκολη λύση για φαγητό, μια συνταγή που να ετοιμάσουμε με λίγα υλικά, να μην μας τρώει πολύ χρόνο, αλλά το αποτέλεσμα να παραμένει απολαυστικό. Και σίγουρα όλες έχουμε πει «Δεν έχω χρόνο, θα φτιάξω μια μακαρονάδα με σάλτσα».

Κι αν σου λέγαμε πως μπορείς να πας την μακαρονάδα σου ένα βήμα παραπέρα και να φτιάξεις μία απολαυστική καρμπονάρα με μανιτάρια στον ίδιο χρόνο;

Πριν προλάβεις να πεις «αποκλείεται», διάβασε αυτή την ιδανική συνταγή για καρμπονάρα, που μπορούμε να ετοιμάσουμε σε μόλις 15 λεπτά. 

Γρήγορη καρμπονάρα σε 15 λεπτά – Υλικά για 2 άτομα:

  • 250 γρ. ταλιατέλες
  • 4-5 φέτες μπέικον
  • 200 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 αυγό
  • ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε σε λεπτές φέτες το μπέικον και τα μανιτάρια, και τα αφήνουμε στην άκρη. Έπειτα, ψιλοκόβουμε το δεντρολίβανο.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αυγό μαζί με την τριμμένη παρμεζάνα.

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον, το δεντρολίβανο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανάλογα με την προτίμησή μας. Όταν ροδίσουν ελαφρά, προσθέτουμε τα μανιτάρια.

Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι. Πολύ προσεκτικά, ρίχνουμε βραστό νερό, μέχρι για να καλύψει τα ζυμαρικά μας. Θα χρειαστούμε περίπου 600 ml.

Αφήνουμε μαγειρευτεί, μέχρι οι ταλιατέλες να βράσουν καλά και να απορροφήσουν το μεγαλύτερο μέρος του νερού. Ανακατεύουμε τακτικά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.

Κλείνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να σταθεί ένα λεπτό και μετά ανακατεύουμε το μείγμα του αυγού με την παρμεζάνα. 

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια λεπτή, λεία σάλτσα.

Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με λίγο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Αν θέλουμε, σερβίρουμε με μια έξτρα δόση τριμμένης παρμεζάνας

Tip: Στην καρμπονάρα συνηθίζονται οι ταλιατέλες, ωστόσο μπορούμε χρησιμοποιήσουμε τα ζυμαρικά που μας αρέσουν περισσότερο. Θα πρέπει όμως να θυμόμαστε ότι κάθε είδος έχει άλλο χρόνο βρασμού και να προσαρμόσουμε το μαγείρεμά μας ανάλογα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Συνταγή: Λουκουμάδες με μέλι και καρύδια

Her News

Apple Crumble: Μια εύκολη συνταγή για λαχταριστή μηλόπιτα

Her News

2+1 εύκολες και νόστιμες Χριστουγεννιάτικες συνταγές

HerNews ka