HerNews.gr
Pets

Pets: 5 σημάδια που δείχνουν ότι η γάτα σας χαίρεται πραγματικά που σας βλέπει

Εάν έχετε γάτα, πιθανότατα γνωρίζετε τους πολλούς τρόπους με τους οποίους δείχνουν στοργή. Οι άνθρωποι συχνά θεωρούν τις γάτες ως μοναχικά, ανεξάρτητα πλάσματα, αλλά έχουν τόση αγάπη να δώσουν.

Ο σκύλος συνήθως τραβά την προσοχή λόγω της φήμης του ως ο καλύτερος φίλος των ανθρώπων. Ωστόσο, νέα έρευνα δείχνει ότι η γάτα αξίζει επίσης κάποια αναγνώριση από τον άνθρωπο.

Έρευνες δείχνουν ότι οι γάτες δεν συνδέονται με τους ανθρώπους ως μέσο ασφάλειας όπως οι σκύλοι. Αλλά οι γάτες εξακολουθούν να δείχνουν εκτίμηση για τους ιδιοκτήτες τους με μοναδικούς τρόπους, ειδικά αν έχουν κοινωνικοποιηθεί ως γατάκια.

Η έκθεση σε ανθρώπους κατά τη διάρκεια της δεύτερης έως την έβδομη εβδομάδα της ζωής τους επηρεάζει δραματικά τις κοινωνικές συμπεριφορές τους προς τους ανθρώπους.

Πως όμως θα καταλάβετε ότι η χνουδωτή και ναζιάρα φίλη σας χαίρεται πραγματικά που σας βλέπει;

1. Μπορεί να τρίψει το κεφάλι της πάνω σας

Οι γάτες χρησιμοποιούν την όσφρησή τους για να κατανοήσουν τον κόσμο γύρω τους. Επίσης, βασίζονται στο άρωμα για να συνδεθούν με την οικογένεια του ανθρώπου ή της γάτας τους και να αναγνωρίσουν τα μέλη της “αγέλης” τους.

Οι γάτες έχουν αρωματικούς αδένες στα μάγουλα και το κεφάλι τους και συχνά τρίβονται στα άτομα που βρίσκονται πιο κοντά τους. Εάν η γάτα σας, σας τρίβει ή σας χτυπά το κεφάλι, πάρτε το ως σημάδι ότι νιώθει άνετα και χαρούμενα. Σημαίνει ότι σας θεωρεί φίλο.

2. Σας υποδέχεται κουνώντας την ουρά της ή εκθέτοντας την κοιλιά της προς το μέρος σας

Μια γάτα που κρατά την ουρά της όρθια σημαίνει ότι αισθάνεται κοινωνική και σίγουρη Είναι ένας φιλικός χαιρετισμός που σημαίνει ότι τους έλειψες και θέλουν να παίξουν.

Μπορεί επίσης να κρατούν την ουρά τους σε σχήμα ερωτηματικού ή γάντζου, υποδεικνύοντας ότι θέλουν να ασχοληθείτε μαζί τους. Τέλος μπορεί να τυλίξει την ουρά του γύρω από το πόδι σας , το απόλυτο σημάδι εμπιστοσύνης και φιλίας.

Οι γάτες μπορεί επίσης να εκθέσουν την κοιλιά τους σε άτομα που αισθάνονται άνετα αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θέλουν ένα τρίψιμο στην κοιλιά. Οι γάτες συνήθως προτιμούν να τις χαϊδεύουν στο πρόσωπο ή στο λαιμό τους και μπορεί να εκτοξευτούν αν προσπαθήσετε να χαϊδέψετε την κοιλιά τους.

3. Ανοιγοκλείνουν σιγά τα μάτια τους όταν σας κοιτάζουν

Πολλά αιλουροειδή δείχνουν την αγάπη μέσα από τα μάτια τους, όπως και οι άνθρωποι. Αν έχετε δει ποτέ αδέσποτες γάτες στη γειτονιά σας, μπορεί να παρατηρήσετε ότι σας κοιτάζουν επίμονα. Ωστόσο, όταν μια γάτα αισθάνεται άνετα κοντά σας, θα ανοιγοκλείσει τα μάτια της αργά ως ένδειξη αγάπης και ασφάλειας.

Μπορείτε ακόμη να το κάνετε και εσείς αυτό στο γατάκι σας καθώς οι γάτες το χρησιμοποιούν μεταξύ τους για να δημιουργήσουν σχέσεις.

4. Της αρέσει να κοιμάται κοντά σας

Οι γάτες λατρεύουν να έχουν τους ιδιοκτήτες τους στο οπτικό τους πεδίο, ειδικά αν έχουν βαθιά προσκόλληση. Μπορεί να παρατηρήσετε το αιλουροειδές σας να σας ακολουθεί μέσα στο σπίτι ή έξω αν νιώθει χαρούμενο κοντά σας. Επίσης, το γατάκι σας μπορεί να κουλουριαστεί δίπλα σας την ώρα του ύπνου. Αυτή η συμπεριφορά σημαίνει ότι πιστεύουν ότι θα τους προστατέψετε από τον κίνδυνο και θα σας ανταποδώσουν τη χάρη.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Τρόποι να μειώσετε την τριχόπτωση στον σκύλο σας

Her News

Ειρήνη Κολλιδά: Τα παιδιά μας πρέπει να μεγαλώνουν με ζώα. Γίνονται πιο υπεύθυνα και πιο ευαισθητοποιημένα

Her News

Κατοικίδια: Ποιές τροφές δεν πρέπει να τρώει η γάτα σου

Her News