HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Πρωκτικό σεξ: Εννέα spicy συμβουλές για την πρώτη φορά

Αν σκέφτεστε να κάνετε πρωκτικό σεξ για πρώτη φορά, πιθανότατα έχετε πολλές ερωτήσεις: πώς προετοιμάζεστε, χαλαρώνετε και απολαμβάνετε την οικεία στιγμή με τον σύντροφό σας; Και κυρίως: Κατά πόσο είναι ασφαλές το πρωκτικό σεξ;

Αυτές οι ερωτήσεις γίνονται όλο και πιο συχνές, αφού όλο και περισσότερες σκέφτονται να το εντάξουν στα ερωτικά παιχνίδια τους . Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Kinsey, το των γυναικών 45% -το πιο υψηλό ποσοστό από ποτέ- εξερευνούν το πρωτικό σεξ. 

Έτσι, για να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας για το πρωκτικό σεξ, ψάξαμε και βρήκαμε τις καλύτερες συμβουλές. 

Δεν παραλείπουμε την καθαριότητα

Η σωστή καθαριότητα είναι το βασικότερο βήμα για να ξεκινήσετε αυτή την τόσο διαφορετική εμπειρία. Μπορεί να σας φαίνεται βουνό, καθώς πρόκειται για μία πιο ξεχωριστή διαδικασία από αυτή που έχετε συνηθίσει, όμως για να είστε πιο απελευθερωμένες κατά τη διάρκεια της πράξης, πρέπει να είστε σίγουρες πως δεν θα έρθετε αντιμέτωπες με… δυσάρεστες εκπλήξεις.

Αν σκοπεύετε να μείνετε στα προκαταρκτικά παιχνίδια, τότε λίγο παραπάνω σαπούνι και καθαρισμός με το χέρι σας θα αρκούν. Για πλήρη διείσδυση ωστόσο, πολλές προμηθεύονται κλύσμα από το φαρμακείο, για καλύτερο αποτέλεσμα. Η φαρμακοποιός σας θα σας καθοδηγήσει για τη χρήση του.

Επικοινωνήστε ανοιχτά

Το να καταλάβετε πώς να κάνετε πρωκτικό σεξ με τον σύντροφό σας ξεκινά με την επικοινωνία. Μιλήστε για αυτό πρώτα. Όπως συμβαίνει με όλους τους τύπους σεξουαλικής δραστηριότητας, το πρωκτικό σεξ είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί εκ των προτέρων. Επικοινωνήστε τους φόβους και τις προσδοκίες σας με τον σύντροφό σας και βεβαιωθείτε ότι είστε και οι δύο στην ίδια σελίδα για πράγματα όπως η ταχύτητα, το βάθος κ.λπ. Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσετε αν θέλετε να παραμείνετε στα προκαταρκτικά ή αν θέλετε κανονική διείσδυση.

Πιστέψτε με, αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο δεν θέλετε εκπλήξεις!

Χαλαρώστε το μυαλό και το σώμα σας

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε πριν επιχειρήσετε πρωκτικό σεξ ή πρωκτική διέγερση είναι να είστε στην… τσίτα.

Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζετε πρωκτικό σεξ, αφιερώστε λίγο χρόνο στη χαλάρωση – κάντε ένα ζεστό μπάνιο, ή ζητήστε από τον σύντροφό σας να σας κάνει ένα αισθησιακό μασάζ. Για να προετοιμαστείτε για πρωκτικό σεξ , μπορείτε επίσης να εστιάσετε στη χαλάρωση των μυών του σφιγκτήρα του πρωκτού σας. Για να δείτε πώς είναι αυτό, σφίξτε τους μύες των γλουτών σας – κάπως σαν Kegel για τον πρωκτό – και μετά αφήστε τους.

Καθορίστε όρια

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εμπειρίας, πρέπει να δίνετε προσοχή σε αυτό που αισθάνεστε και να ενημερώνετε τον σύντροφό σας. Εάν κάποια κίνηση είναι άβολη ή σας πονάει, μιλήστε. 

Ασχοληθείτε με πολλά προκαταρκτικά παιχνίδια

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χαλαρώσετε στο πρωκτικό παιχνίδι είναι να βεβαιωθείτε ότι είστε εξαιρετικά διεγερμένες εκ των προτέρων. Ξεκινήστε με προκαταρκτικά παιχνίδια, κολπικό σεξ, οτιδήποτε σας βοηθάει και σας διεγείρει. Όσο πιο διεγερμένοι είστε, τόσο πιο χαλαρός θα είναι ο μυς του σφιγκτήρα σας και αυτό θα κάνει μια πιο ζεστή και ευκολότερη εμπειρία, λέει.

Χρησιμοποιήστε πολλή λίπανση

Το κλειδί για να απολαύσετε πραγματικά το πρωκτικό σεξ είναι ένα: Λιπαντικό, λιπαντικό, λιπαντικό. Σε αντίθεση με τον κόλπο, ο πρωκτός δεν μπορεί να λιπανθεί φυσικά. Όσο περισσότερο λιπαντικό χρησιμοποιείτε, τόσο πιο άνετο και ευχάριστο μπορεί να είναι το πρωκτικό σεξ, εξηγούν οι ειδικοί. Εάν ο σύντροφός σας χρησιμοποιεί προφυλακτικό, μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε ένα λιπαντικό με βάση το νερό ή τη σιλικόνη. Μην φοβάστε να κάνετε επανάληψη συχνά. Περισσότερο λιπαντικό ισούται πάντα με καλύτερο πρωκτικό σεξ.

Πάρτε τη σωστή θέση

Για το πρώτο πρωκτικό σεξ, ο δέκτης  θα πρέπει να είναι αυτός που θα ελέγχει το βάθος και την ταχύτητα της διείσδυσης. Ωστόσο, η πιστοποιημένη σεξουαλική παιδαγωγός Ellen Barnard δεν συνιστά ο δέκτης να είναι από πάνω την πρώτη φορά.

Το Spooning είναι επίσης μια εξαιρετική θέση, συμπληρώνει.

Πάρτε το αργά

Ανεξάρτητα από το πόσο λιπαντικό χρησιμοποιείτε, το πρώτο πρωκτικό σεξ πρέπει να προσεγγίζεται σαν να μπαίνεις σε μια καυτή μπανιέρα. Είτε μιλάμε για προκαταρκτικό παιχνίδι, είτε για διείσδυση, πρόκειται για μία εντελώς διαφορετική εμπειρία στη σεξουαλική σας ζωή που χρειάζεται προσοχή, ηρεμία και λεπτότητα.

Αλλάξτε προφυλακτικό αν περάσετε σε κολπική διείσδυση

Τα προφυλακτικά είναι ο μόνος τρόπος πρόληψης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και είναι απαραίτητα σε κάθε σεξουαλική επαφή. 

Πολύ σημαντικό είναι να μην πηγαίνεται από την πρωκτική στην κολπική διείσδυση με το ίδιο προφυλακτικό, καθώς αυτό μπορεί να μεταδώσει λοιμώξεις. Αφαιρέστε το προφυλακτικό και βάλτε ένα καινούργιο πριν εισχωρήσετε στον κόλπο.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι άνδρες προτιμούν το ποδόσφαιρο από το..σεξ!

Her News

Σεξ: Γιατί ερεθιζόμαστε τόσο όταν φωνάζουν το όνομα μας;

Her News b

Πες μου την δεκαετία σου να σου πω την ώρα που θα κάνεις σεξ!

Her News b