HerNews.gr
Beauty

Beauty: Αυτός είναι ο λόγος που το foundation μπορεί να δείχνει cakey τον χειμώνα

Το καλύτερο foundation είναι αυτό που είναι αόρατο με γυμνό μάτι. Ενσωματώνεται τέλεια με το δέρμα χωρίς να λερώνει ή να αφήνει πίσω του κενά και σημάδια.

Αλλά το σωστό είδος αλχημείας ομορφιάς λαμβάνει υπόψη τις αλλαγές στο κλίμα, τους σκληρούς περιβαλλοντικούς επιθετικούς παράγοντες και τον τρόπο με τον οποίο οι φόρμουλες του μακιγιάζ σας μπορούν να συνδυαστούν με πλουσιότερα, πιο ενυδατικά συστατικά περιποίησης δέρματος τους πιο κρύους μήνες.

Γιατί μπορεί το foundation μας να έχει cakey αποτέλεσμα κατά την διάρκεια του χειμώνα;

Δεν προετοιμάζετε σωστά την επιδερμίδα σας

Το δέρμα μας τον χειμώνα αντιμετωπίζει δύο θέματα: τις ψυχρές θερμοκρασίες έξω και τις εκρήξεις ζεστού αέρα σε εσωτερικούς χώρους.

Και τα δύο αφυδατώνουν έντονα, γι’ αυτό είναι πιο σημαντικό από ποτέ να χρησιμοποιείτε ορό ή τζελ υαλουρονικού οξύ που συμπιέζεται στα κενά μεταξύ των κυττάρων για να γεμίσει την επιφάνεια του δέρματος.

Με την ικανότητά του να συγκρατεί 1.000 φορές το βάρος του σε νερό, το υαλουρονικό οξύ προσελκύει την υγρασία από τη γύρω ατμόσφαιρα και την τοποθετεί στα επιφανειακά στρώματα του δέρματος.

Στη συνέχεια, σκεφτείτε να εφαρμόσετε ένα primer , το οποίο έχει να κάνει με τη δημιουργία μιας λείας επιφάνειας για να δουλέψει και να διατηρήσει τη βάση σας όλη μέρα.

Πρέπει να κάνετε απολέπιση

Το ξηρό και σκασμένο δέρμα είναι ο βασικός λόγος που το foundation ξεφλουδίζει και αφήνει στάμπες και κενά. Είναι επίσης εμπόδιο στην αποτελεσματική διείσδυση  των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας σας. Οι δερματολόγοι συμφωνούν ότι η απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα αφαιρεί με ασφάλεια το στρώμα του νεκρού δέρματος και αποκαθιστά μια υγιή λάμψη.

Χρησιμοποιείτε λάθος φόρμουλα για τον τύπο του δέρματος σας

Ενώ το ξηρό δέρμα ωφελείται από τα έλαια το χειμώνα, αντισταθείτε στον πειρασμό εάν το δέρμα σας είναι λιπαρό ή με τάση ακμής. Τα έλαια είναι πολύ φαγεσωρογόνα για αυτούς τους τύπους δέρματος και μπορούν να φράξουν τους πόρους. Το ίδιο ισχύει και για την επιλογή του foundation.

Απομακρυνθείτε από φόρμουλες που είναι βαριές σε έλαια μόλις αναμειχθούν με σμήγμα, μπορούν να αφήσουν το δέρμα να φαίνεται αποσπασματικό, με γυαλάδες και ανομοιόμορφο.

Το foundation σας είναι πολύ παχύρευστο

Η γκαρνταρόμπα μας μπορεί να έχει πιο χοντρά ρούχα τους χειμερινούς μήνες, αλλά το δέρμα μας δεν χρειάζεται να ακολουθεί το ίδιο.

Οι πιο λεπτές, ενυδατικές φόρμουλες foundation έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι δεν κάθονται στους πόρους ή δεν τονίζουν την εμφάνιση της ξηρότητας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Beyoncé: Έκανε την απόλυτη αλλαγή στα μαλλιά της!

HerNewskl

Cellophane nails: Τα nude χρώματα επανέρχονται στο προσκήνιο!

HerNewskl

Sunkissed επιδερμίδα: Πώς να δημιουργήσετε το εφέ λίγο πριν το καλοκαίρι;

HerNewskl