HerNews.gr
Σχέσεις

Πρώτο ραντεβού: Πως θα καταλάβετε αν θα υπάρξει συνέχεια

Ένα πρώτο ραντεβού μπορεί να είναι τρομακτικό, ειδικά αν έχετε άγχος να πείτε το σωστό. Θα θελήσετε να επιλέξετε ένα κολακευτικό ρούχο και να βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας φαίνονται όμορφα, και θα θέλετε επίσης να κάνετε τις καλύτερες ερωτήσεις.

Ενώ το ραντεβού μπορεί να σας αγχώνει, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αμήχανες σιωπές όταν ξέρετε τι να ρωτήσετε.

Ένα πρώτο ραντεβού μερικές φορές μοιάζει με συνέντευξη και να θυμάστε ότι το άλλο άτομο πιθανότατα νιώθει το ίδιο. Γνωρίζοντας πώς να ασχολείστε μαζί του θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να διατηρήσετε τη συζήτηση σε ροή .

Επιπλέον, δείχνει στον νέο σας σύντροφο πώς ανταποκρίνεστε στους άλλους και πώς φέρεστε.

Θα δούμε μερικές ερωτήσεις που όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να τους γνωρίσετε χωρίς τα πράγματα να γίνουν άβολα, αλλά θα δουν και τι είδους άτομο είστε.

Οι καλύτερες ερωτήσεις είναι ανοιχτού τύπου

Οι ερωτήσεις ανοιχτού τύπου είναι ο τέλειος τρόπος για να τονώσετε μια συζήτηση. Η υποβολή ερωτήσεων ανοιχτού τύπου σε ένα ραντεβού επιτρέπει τη βαθύτερη επικοινωνία, βοηθώντας σας να γνωριστείτε καλύτερα. Θα σας βοηθήσει επίσης να χαλαρώσετε καθώς η συζήτηση ρέει συνεχώς.

Αποφύγετε αμφιλεγόμενα θέματα

Θα πρέπει τελικά να κάνετε αυτές τις συζητήσεις, αλλά κρατήστε τα επίμαχα θέματα για άλλο ραντεβού. Την πρώτη φορά που βγαίνετε μαζί, δεν θέλετε να τσακωθείτε ή να κάνετε κανέναν να νιώθει άβολα.  Όμως σίγουρα καλό θα ήταν στα επόμενα ραντεβού να μάθετε κάποια πράγματα για τις απόψεις του ατόμου που σας ενδιαφέρει για θέματα κοινωνικά κλπ.

Ακούστε με προσοχή τι σας λέει το ραντεβού σας

Η καλή συνομιλία απαιτεί να ακούτε τον άλλον, γι’ αυτό μην απομακρυνθείτε. Είναι εύκολο να παρασυρθείς στο να σκέφτεσαι τι θα πεις όταν έρθει η σειρά σου να μιλήσεις, αλλά σε κάνει να χάνεις αυτό που λέει ο άλλος. Το να είστε παρόντες στη συζήτηση θα τη βοηθήσει να κυλήσει φυσικά και να κρατήσει τα πράγματα ενδιαφέροντα.

Μην ακολουθείτε ένα σενάριο

Το ραντεβού σας μπορεί να μην απαντήσει στις ερωτήσεις σας όπως νομίζατε. Αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Επομένως, ακολουθήστε τη ροή και αποφύγετε να κάνετε τη συζήτηση γενική. Κάντε επακόλουθες ερωτήσεις με βάση αυτά που λέει το ραντεβού σας, όχι αυτά που είχατε προσχεδιάσει.

Οι καλύτερες ερωτήσεις θα αναζητήσουν βαθύτερες σκέψεις

Αν και θα πρέπει να αποφεύγετε τα αμφιλεγόμενα θέματα όπως είπαμε παραπάνω, οι βαθιές ερωτήσεις είναι το κλειδί. Μπορείτε επίσης να κάνετε βασικές ερωτήσεις, αλλά φροντίστε να προχωρήσετε λίγο πιο βαθιά. Η συζήτηση για τα βασικά πράγματα στη ζωή τους βοηθά να προσδιορίσουν ποιος είναι πραγματικά ο σκοπός τους.

Μιλήστε για το τι είναι σημαντικό για αυτούς

Το να γνωρίσεις κάποιον απαιτεί να μάθεις τι κάνει στον ελεύθερο χρόνο του. Οι καλύτερες ερωτήσεις σας βοηθούν να μάθετε για τα πάθη του, τις προτεραιότητες, τα χόμπι και τις σχέσεις τους. Αυτά τα πράγματα βοηθούν στον προσδιορισμό ενός ατόμου και δίνουν μια εικόνα για το ποιος είναι. Επιπλέον, όταν κάνετε κάποιον να μιλάει για τα πράγματα που είναι πιο σημαντικά για εκείνο, είναι πιο πιθανό να συνεχίσει.

Να είσαι ο εαυτός σου

Το ραντεβού έχει να κάνει με το να καταλάβετε αν θα θέλατε να ξαναδείτε κάποιον. Εάν δεν είστε ό εαυτός σας στο πρώτο ραντεβού, το άλλο άτομο δεν θα ξέρει ποιος είστε πραγματικά. Επιπλέον, δεν θέλετε να βασίσετε άθελά σας μια νέα σχέση σε ψέματα ή μισές αλήθειες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Τα χαρακτηριστικά που εμφανίζουν συνήθως οι τοξικοί άνθρωποι

HerNews ka

Σχέσεις: 5 λάθη που κάνεις στην επικοινωνία

Her News b

Μακροχρόνιες σχέσεις και χωρισμός

Her News b