HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Ασφάλιση αυτοκινήτου: Η CEO της Scrinium Άντζελα Μπέρου απαντά σε όλα μας τα ερωτήματα

Πως θα ασφαλίσεις σωστά το αυτοκίνητο σου; Τι πρέπει να αποφύγεις και ποιο είναι το κόστος; Σε τι σε καλύπτει η ασφαλιστική εταιρία σου;
Η CEO της εταιρίας Scrinium Άντζελα Μπέρου μας ενημερώνει για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε, ώστε να επιλέξουμε τη σωστή ασφάλιση αυτοκινήτου.

Ποιο είναι το μέσο κόστος ασφάλισης ενός οχήματος;

Το κόστος ασφάλισης ενός οχήματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η ηλικία του οχήματος, ο κυβισμός του, η περιοχή (ταχυδρομικός κώδικας), η ηλικία και η εμπειρία του οδηγού.
Από εκεί και πέρα υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες ανάλογα με τις καλύψεις που θα συμπεριληφθούν στο ασφαλιστηριο συμβόλαιο πχ η εμπορική αξία του οχήματος σε περίπτωση κλοπής η μεικτής ασφάλισης και το κόστος εξειδικευμένων καλύψεων όπως θραύση κρυστάλλων, η νομική προστασία, η οδική βοήθεια κλπ.

Το μέσο ετήσιο κόστος ασφάλισης ΙΧ κυμαίνεται γύρω στα 150€  (εξαρτάται από τους παραπάνω αναφερόμενους παράγοντες) και αντίστοιχα των δικύκλων γύρω στα 85€.
Σημειώνεται ότι το κόστος του ασφαλιστηρίου συμβολαίου επηρεάζεται και από τον τρόπο εξόφλησης που επιθυμεί ο πελάτης.
Η εφάπαξ ετήσια εξόφληση είναι σαφώς οικονομικότερη από την επιλογή των εξαμηνιαιων η τριμηνιαίων δόσεων.

Τι διαφορά έχει η απλή από τη μεικτή ασφάλιση αυτοκινήτου και τι είναι καλύτερο να επιλέξουμε;

Στη μεικτή ασφάλιση αυτοκινήτου η ασφαλιστική εταιρεία μας αποζημιώνει σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από το ποιος ευθύνεται για τη ζημιά του οχήματος. Αυτός είναι και ο λόγος του υψηλότερου κόστους της.

Στην απλή ασφάλιση η αποζημίωση βαρύνει την ασφαλιστική εταιρεία του ασφαλισμένου που προκάλεσε το ατύχημα και μόνο για τις περιπτώσεις που καλύπτει το ασφαλιστήριο.
Είναι σαφές ότι η επιλογή της μεικτής ασφάλισης εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα είναι προτιμητέα καθώς μας προστατεύει πλήρως.

Τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση ατυχήματος;

Καταρχήν διατηρούμε την ψυχραιμία μας. Δυστυχώς ατυχήματα συμβαίνουν καθημερινά και οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι εδώ για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του προβλήματος.
Η πρώτη μας κίνηση είναι να ενημερώσουμε τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο και να καλέσουμε τη φροντίδα ατυχήματος (το τηλ της οποίας αναγράφεται στο συμβόλαιο μας), προκειμένου να έρθει στο τόπο του ατυχήματος και να καταγράψει το συμβάν και να αναλάβει τις περαιτέρω διαδικασίες (ανταλλαγή στοιχείων, δηλώσεις ευθύνης κλπ).

Τι εννοούμε με τον όρο ¨ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ¨ και ποιες ζημιές καλύπτει το ασφαλιστήριο μου Αστικής Ευθύνης από ατύχημα του οχήματος μου;

Αστικη ευθύνη στον τομέα των οχημάτων είναι ουσιαστικά η ευθύνη που έχουμε οδηγοντας ένα όχημα απέναντι σε άλλους οδηγούς, σε πεζούς και γενικότερα απέναντι σε κάθε κίνδυνο που μπορούμε να προκύψει από την οδηγική μας συμπεριφορά στην κοινωνία.

Σε περίπτωση ολικής η μερικής κλοπής του αυτοκινήτου μας, τι πρέπει να κάνουμε;

Πρώτον άμεση ενημέρωση της αστυνομίας και καταγραφή του συμβάντος.
Κατόπιν ενημέρωση του ασφαλιστικού μας συμβούλου και της ασφαλιστικής εταιρείας και συμπλήρωση των σχετικών δηλώσεων – εντύπων.
Στη συνέχεια η ασφαλιστική μας εταιρεία θα μας καθοδηγήσει σχετικά με τη διαδικασία αποζημίωσης μας.

Πώς μπορούμε να αποζημιωθούμε από τροχαίο με ανασφάλιστο όχημα;

Καταρχήν θα πρέπει να έχουμε προβλέψει να υπάρχει σχετική κάλυψη στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο μας (ζημιά από ανασφάλιστο όχημα).
Θα πρέπει να υπάρχει σαφής καταγραφή από την αστυνομία και τη φροντίδα ατυχήματος του συμβάντος (πρέπει να κληθούν οπωσδήποτε στον τόπο του συμβάντος για να καταγράψουν το συμβάν και να γίνουν οι σχετικές δηλώσεις ευθύνης από τον οδηγό του ανασφάλιστου οχήματος).
Κατόπιν η ασφαλιστική μας εταιρεία μας καθοδηγεί για την αποζημίωση μας.

Αν δεν έχουμε προβλέψει να υπάρχει η σχετική κάλυψη στο συμβόλαιο μας μπορούμε να διεκδικήσουμε την αποζημίωση μας από το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτων.

Εάν πουλήσω το όχημά μου, τι γίνεται με το ασφαλιστήριο;

Ενημερώνω τον ασφαλιστικό μου σύμβουλο ο οποίος θα φροντίσει για τη διαδικασία διακοπής του ασφαλιστηρίου συμβολαίου και επιστροφής των μη δεδουλευμένων ασφαλίστρων.

Τι προσφέρει η πλατφόρμα E-SCRINIUM (www.e-scrinium.com);

Η SCRINIUM ανταποκρινόμενη στους σύγχρονους ρυθμούς ζωής και με γνώμονα την ταχύτερη και απλούστερη εξυπηρέτηση των πελατών της, προσφέρει την πλατφόρμα E-SCRINIUM (www.e-scrinium.com) η οποία είναι ένα εργαλείο αναζήτησης, εξεύρεσης και σύγκρισης ασφαλιστικών καλύψεων και προγραμμάτων όλων σχεδόν των ασφαλιστικών εταιρειών.
Ο πελάτης μας από την άνεση και ασφάλεια του χώρου του μπορεί με μερικά μόνο κλικ να φτιάξει μόνος του το πρόγραμμα με τις καλύψεις που επιθυμεί, να βρει τιμολογιακή σύγκριση από ολόκληρη την ασφαλιστική αγορά και αφού ολοκληρώσει εάν το επιθυμεί να πληρώσει και να εκτυπώσει επί τόπου το ασφαλιστήριο του.

Χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς κρυφές χρεώσεις, με πλήρη διαφάνεια έχει ολόκληρη την ασφαλιστική αγορά στην οθόνη του υπολογιστή, του τάμπλετ ή του κινητού του.

Ευχαριστούμε θερμά την CEO της εταιρίας Scrinium Άντζελα Μπέρου για την πολύτιμη βοήθεια της!

www.e-scrinium.com

www.scrinium.gr

Ασφάλιση Ζωής & Υγείας: Η CEO της Scrinium Άντζελα Μπέρου απαντά σε όλες μας τις ερωτήσεις

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η Αναστασία Τσιλιμπίου μιλά στο HerNews: «Όλα ξεκινάνε από την δίκη μας σχέση με τον εαυτό μας»

Her News

Θάνος Πλεύρης: «Μου έδιναν 20% πιθανότητες για να ζήσω»

Her News

Ο πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων Iωάννης Μαρωνίτης μιλά στο Hernews.gr

Her News