HerNews.gr
Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Άμεση αντικατάσταση της διοίκησης

Έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 21/11, αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας από την διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να δηλώνει ότι ήταν απόφαση της κυβέρνησης να “ξηλώσει”  και να αντικαταστήσει την διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι έχουν υπάρξει αλλαγές για την ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής, όπως:

H μείωση του χρόνου που απαιτείται μέχρι την ένταξη στο εθνικό μητρώο αναδοχής
H θέσπιση του επιδόματος αναδοχής από 325 έως 1.200 ευρώ τον μήνα
H διεύρυνση των ηλικιακών ορίων. Από 30-60 ετών τώρα είναι 25-75 έτη με μέγιστη διαφορά του αναδόχου με το παιδί τα 50 έτη.

Όπως σημείωσε, με τις αλλαγές που έχουν γίνει «το 40% των παιδιών που ήταν στα ιδρύματα το 2019, είναι τώρα σε ανάδοχες οικογένειες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για σοβαρές καταγγελίες για ένα ευαίσθητο θέμα όπως τα παιδιά τονίζοντας ότι «χρειάζεται πλήρης διερεύνηση των καταγγελιών από τις αρχές, δεν χρειάζεται αδιαφορία ούτε και κωλυσιεργία».

«Η ΕΛΑΣ συνδράμει στην έρευνα και εφόσον υπάρχουν εγκληματικές πράξεις οι υπαίτιοι θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη χωρίς διακρίσεις» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Και συνέχισε λέγοντας ότι: «Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης. Η προσοχή όλων μας είναι στραμμένη στην ασφάλεια των παιδιών που διαμένουν στην Κιβωτό του Κόσμου. Πρέπει να έχουν προστασία ό,τι εξέλιξη και να έχει η υπόθεση» 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Συναγερμός για τον ακραίο καύσωνα: Οδηγίες προφύλαξης

Her News

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Τι εισφορές πληρώνουν, τι σύνταξη θα πάρουν

Her News

Ο Πίνατ υποδέχτηκε την Φινλανδή πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου

Her News