HerNews.gr
Ελλάδα

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανοίγει για το κοινό ο Σταθμός Παπάφη, στο πλαίσιο εκδήλωσης- Τι θα δουν οι επισκέπτες

Ανοίγει για το κοινό, το επόμενο Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο του OPEN HOUSE THESSALONIKI 2022, ο Σταθμός Παπάφη του μετρό.

Ο ένας από τους δύο χώρους με τους οποίους η Αττικό Μετρό Α.Ε. συμμετέχει στον αναγνωρισμένο αυτόν θεσμό που διοργανώνεται για 11η φορά.

Δύο είναι οι βασικοί στόχοι της συμπερίληψης εγκαταστάσεων του μετρό στην φετινή διοργάνωση:

1.Να προβληθεί το έργο των αρχιτεκτόνων της Αττικό Μετρό, οι οποίοι εκτός από την δύσκολη άσκηση του σχεδιασμού φιλικών και λειτουργικών σταθμών και άλλων εγκαταστάσεων που αποτελούν μέρη ενός εξαιρετικά περίπλοκου δικτύου, έχουν εκπαιδευτεί να συνεργάζονται με πλειάδα ειδικοτήτων μηχανικών και επιστημόνων, που ως σύνολο έχουν αποκτήσει μία τεράστια τεχνογνωσία και έχουν καλλιεργήσει δεξιότητες που τους επιτρέπουν να δίνουν άμεσες και ευέλικτες λύσεις στα απρόβλεπτα προβλήματα που εκ των πραγμάτων εμφανίζει ένα υπόγειο έργο.

2.Στόχος να εξοικειωθούν με την αρχιτεκτονική των σταθμών και την λειτουργικότητα του νέου αυτού μέσου που στο τέλος της ερχόμενης χρονιάς θα μπει στην καθημερινότητά τους.

Όταν ο Σταθμός Παπάφη του Μετρό Θεσσαλονίκης ανοίξει τις πόρτες του μόνιμα, ένας συρμός χωρητικότητας 450 επιβατών θα διέρχεται κάθε ενάμισι λεπτό ανά κατεύθυνση από αυτόν, σε ώρες αιχμής.

Το Σαββατοκύριακο όμως, οι επισκέπτες που θα υποδεχτεί, δεν θα βιάζονται να φτάσουν στον προορισμό τους. Κι αυτό διότι θα πρόκειται για συμμετέχοντες στη διοργάνωση προβολής αρχιτεκτονικής «Open House Thessaloniki 2022», στο πλαίσιο της οποίας ο σταθμός θα ανοίξει στο κοινό, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι.

Ο τριώροφος Σταθμός Παπάφη, στον οποίο κυριαρχεί αισθητικά ο γυαλισμένος ή κατεργασμένος γκρι γρανίτης, με στοιχεία αλουμινίου και γυαλιού, είναι ο έβδομος στην σειρά της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης στην κατεύθυνση των συρμών προς τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Κατασκευάστηκε επί του οικοπέδου ιδιοκτησίας του Παπαφείου Ιδρύματος, όπου εδρεύει και το ιστορικό ίδρυμα της πόλης, στη συμβολή της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή και των οδών Παπάφη και Συμεωνίδη.

Διαβάστε περισσότερα: Parapolitika.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα στη Ζάκυνθο – Σήμερα η πιο επικίνδυνη ημέρα

Her News

Παναγιώτης Τζένος: Σε κλίμα οδύνης το «τελευταίο αντίο» στον δημοσιογράφο

Her News

Παιδικά Χωριά SOS: H συγκινητική κίνηση από το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή το Πάσχα

HerNewskl