HerNews.gr
Beauty

Πόσες φορές πρέπει να λούζεστε την εβδομάδα με βάση τον τύπο των μαλλιών σας;

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που προκύπτουν στον κόσμο της ομορφιάς και αφορά κατά κύριο λόγο στο κατά πόσο συχνά πρέπει να λούζεστε.

ALFAPARF MILANO: Πόσες φορές πρέπει να λούζεστε την εβδομάδα με βάση τον τύπο των μαλλιών σας;

Η αλήθεια είναι πως ο τρόπος και συχνότητα που λούζεστε διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο κατά πόσο μένουν λιπαρά τα μαλλιά σας, στην ποιότητα της τρίχας σας και στη διάρκεια του hair styling.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά χρήσιμα tips για το πόσο συχνά να λούζεστε ανάλογα τον τύπο των μαλλιών σας.

Λιπαρά μαλλιά και λούσιμο

Αν το τριχωτό της κεφαλής σας παράγει πολύ έντονο σμήγμα, τότε αυτό που είναι σίγουρο είναι πως χρειάζεται να λούζεστε αρκετά συχνά. Τι σημαίνει αυτό; Ίσως καθημερινά, σίγουρα ανά δύο ημέρες. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα περιποίησης που να απομακρύνουν τα λιπίδια. Συνεπώς, αυτό που έχετε ανάγκη είναι ένα ήπιο σαμπουάν.

Μαλλιά με χοντρή τρίχα

Συνήθως όσοι έχουν χοντρή τρίχα, δεν εμφανίζουν λιπαρότητα και για αυτό πολλές φορές μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή για εσάς. Δώστε προσοχή στην ποσότητα του conditioner που θα χρησιμοποιήσετε.

Βαμμένα μαλλιά

Τα βαμμένα μαλλιά συνήθως χαρακτηρίζονται από μια έντονη ξηρότητα. Αυτό οφείλεται στην ταλαιπωρία που υπόκεινται από τη συχνότητα των βαφών και κυρίως του ντεκαπάζ. Καλό θα ήταν να τα λούζετε μία με δύο φορές την εβδομάδα διαφορετικά θα έχετε τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

Μαλλιά με λεπτή τρίχα

Όσοι έχουν μαλλιά με λεπτή τρίχα, χρειάζονται πολύ συχνό λούσιμο. Που οφείλεται όμως αυτό; Kυρίως στο σμήγμα που παράγεται. Οι περισσότεροι που έχουν το συγκεκριμένο τύπο τρίχας, ” αναγκάζονται ” και λούζουν τα μαλλιά τους συνήθως σε καθημερινή βάση. Όποτε φυσικά κρίνεται απαραίτητο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μήπως το lip balm κάνει τα σκασμένα χείλη μας χειρότερα τελικά;

HerNews ka

Χτένισμα για παραλία: 5 ιδέες για μοναδικές και άνετες εμφανίσεις

HerNewskl

Hailey Bieber: Τόλμησε το πιο παρεξηγημένο μανικιούρ για το καλοκαίρι

HerNewskl