HerNews.gr
Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκινούν οι καταθέσεις παιδιών και εργαζομένων

Η Κιβωτός του Κόσμου έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της κοινωνίας τα τελευταία 24ωρα. Οι καταγγελίες για όσα συνέβαιναν έχουν πάρει μορφή χιονοστιφάδας.

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκινούν οι καταθέσεις

Δύο πρώην φιλοξενούμενοι της δομής είναι πλέον στη διάθεση της δικαιοσύνης. Οι καταγγελίες τους αναμένεται να οδηγήσουν σε ραγδαίες εξελίξεις για τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα, τα οποία κατονομάζουν για παράνομες συμπεριφορές. Οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων που διερευνούν τις καταγγελίες εξετάζουν από σήμερα νέους μάρτυρες.

Αρχίζουν με πρώην εργαζόμενους στην Κιβωτό του Κόσμου και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν στη διάθεσή τους, τα στοιχεία τουλάχιστον πέντε νέων προσώπων. Μεταξύ αυτών και ενός νεαρού που σήμερα ζει στο εξωτερικό, όμως φέρεται να έχει δηλώσει ότι θα εμφανιστεί ενώπιόν τους. Σκοπεύει να καταγγείλει ενόρκως όσα ισχυρίζεται ότι έζησε στη δομή που φιλοξενήθηκε.

Η καταγγελία του 19χρονου και επτά νέες μαρτυρίες

Στη διάθεση των Αρχών βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες επτά μαρτυρίες. Τρία παιδιά και τέσσερις εργαζόμενοι κάνουν λόγο για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, για ψυχολογική και σωματική βία, για καταναγκαστική εργασία και αποκλεισμό από το σχολείο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην καταγγελία του ο 19χρονος, ο άνθρωπος που τον εκβίαζε και τον παρενοχλούσε, εκμεταλλευόταν τον φόβο του. Και πάντα χρησιμοποιούσε την ανάγκη για να ζήσουν ο ίδιος, η άρρωστη μητέρα και ο αδερφός του.

Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατήρ Αντώνιος και τρία ακόμη άτομα στο μικροσκόπιο

Οι καταγγελίες του, που πλέον έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αναλυτών της Ασφάλειας για να πέσει φως στην υπόθεση, δεν περιορίζονται μόνο στον πατέρα Αντώνιο. Περιλαμβάνουν τρία ακόμη άτομα που τους αποκαλεί «υπηρέτες» του. Γι΄αυτούς λέει ότι υπάρχουν μαρτυρίες ότι ξυλοκοπούσαν άγρια και βασάνιζαν τέσσερα ακόμη παιδιά.

«Είχε κοντά του τρία άτομα, τους οποίους γενικά τους αποκαλούσε “βλάκα” και “ηλίθιε”, ενώ ποτέ δεν έβγαζε και έβαζε μόνος του τα παπούτσια και τις κάλτσες του. Ηθελε να τον υπηρετούν. Κι εγώ απ’ όταν ξεκίνησα να είμαι κοντά του θεωρούσα δεδομένο να του βάζω τα παπούτσια, να του βάζω το ράσο και είχα συνηθίσει να τον ακούω να με λέει “βλάκα, ηλίθιο, άχρηστο”. Και αυτή τη συμπεριφορά είχε σε όσα παιδιά άρχισαν να είναι κοντά του»

«Οταν ήμουν στην ηλικία των 6 με 7 ετών φιλοξενήθηκα στην Κιβωτό του Κόσμου απ’ όπου έφυγα οριστικά λίγο μετά τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν. Από όταν πήγαινα στην Α’ Δημοτικού μέχρι και την πέμπτη τάξη έμενα στη δομή της Κιβωτού στην Αθήνα. Τότε μας πήρε πάλι η μαμά, αλλά επειδή δυσκολευόταν, την επόμενη χρονιά γυρίσαμε πάλι στη δομή. Μιλάω στον πληθυντικό γιατί ήμασταν μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό μου. Στη Β’ Γυμνασίου επειδή το σπίτι στην Αθήνα έκλεισε, μας πήγαν στο σπίτι στην Άνοιξη Αττικής», ξεκινάει η επτασέλιδη κατάθεσή του.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σε ποιους χώρους θα «πετάξουμε» τις μάσκες – Tι θα γίνει με το Covid Pass

Her News

«Κένταυρος»: Ποιά είναι τα συμπτώματα της νέας μετάλλαξης που έχει σημάνει συναγερμό

Her News b

«Διαβάζω για τους άλλους»: Το πρωθυπουργικό γραφείο δίπλα στο έργο του οργανισμού

Her News