HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Η Γιώτα Ρεγγίνα μιλά στο HerNews: «Ο έρωτας με βοηθάει πολύ στην ερμηνεία και στο πώς νιώθω τα τραγούδια»

Η Γιώτα Ρεγγίνα γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της.

Έπειτα μετακόμισε στα Ιωάννινα όπου και τελείωσε το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο καθώς η μουσική κυλούσε στο αίμα της από μικρή ηλικία.
Η Γιώτα Ρεγγίνα σπούδασε επίσης Θεολογία στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε την ενασχόληση της με το τραγούδι με αρκετές μπάντες σε διάφορα είδη μουσικής όπως τζαζ και electro swing.

Το ελληνικό λαϊκό τραγούδι όμως, ήταν αυτό που την κέρδισε και από το 2014 ασχολείται επαγγελματικά με αυτό. Έχει περάσει από πολλά νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στην Ελλάδα και όχι μόνο καθώς φέτος εμφανίζεται στην Κύπρο.

Η Γιώτα Ρεγγίνα μιλά στη δημοσιογράφο του HerNews Κατερίνα Αλεξανδρίδου

Πότε ξεκίνησε η ενασχόληση σου με το τραγούδι και πως;

Η ενασχόληση μου με το τραγούδι ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Ανέκαθεν θυμάμαι τον εαυτό μου να τραγουδάω ότι ακούω στο ραδιόφωνο, στο σπίτι τραγουδούσε και η μητέρα μου όποτε είχα αρκετές επιρροές. Και φυσικά αργότερα στο σχολείο, όπου φοίτησα σε Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο. Εκεί πλέον ασχολήθηκα ενεργά και ερμήνευα όλα τα είδη μουσικής, από παραδοσιακό μέχρι Τζαζ και Ροκ.

Πότε ήταν η πρώτη φορά που τραγούδησες μπροστά σε κόσμο και τι έχεις να θυμάσαι από εκείνη την στιγμή;

Πρώτη φορά μπροστά σε πολύ κόσμο τραγούδησα όταν ήμουν 12 ετών, όπου η μητέρα μου με ανέβασε σε μια δική της συναυλία στα Ιωάννινα και είπα ένα παραδοσιακό τραγούδι. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την θερμή αποδοχή του κόσμου καθώς ήταν και συμμαθητές μου από κάτω και φίλες μου από το σχολείο και φώναζαν το όνομα μου. Σε εκείνη την ηλικία μου φαινόταν κάτι απίστευτο και ένιωσα  τρομερή συγκίνηση.

Γιατί επέλεξες το λαϊκό τραγούδι;

Το λαϊκό τραγούδι είναι μέσα μας. Θεωρώ πως είναι στοιχείο της κουλτούρας μας και του πολιτισμού μας.
Αν και αγαπώ και αλλά είδη και προσωπικά ακούω πολύ ξένη μουσική, πιστεύω ότι μόνο το ελληνικό λαϊκό τραγούδι με εκφράζει 100% συναισθηματικά και είναι κάτι που το βιώνουμε και όλοι μαζί στο live. Τραγουδάει ο κόσμος και το νιώθει…το λαμβάνεις αυτό. Είναι βιωματικό δηλαδή.

Πόσο δύσκολο είναι για μια γυναίκα να εργάζεται στον καλλιτεχνικό χώρο;

Καθόλου δύσκολο και καθόλου εύκολο ταυτόχρονα. Πλέον βλέπουμε τα πράγματα με άλλη οπτική. Όσο ωριμάζουμε μέσα στον χώρο αντιλαμβανόμαστε αλλιώς τα πράγματα.
Ναι φυσικά και δεχόμαστε περισσότερη κριτική από ότι οι άντρες, αλλά αυτό ισχύει θεωρώ για όλους τους εργασιακούς χώρους.
Σε εμάς τις γυναίκες η κριτική έχει να κάνει -εκτός από την φωνή – περισσότερο με την εξωτερική εμφάνιση, το βάρος κτλ. Κάτι το οποίο, για μένα προσωπικά είναι κάτι διαχειρίσιμο.

Έχεις βιώσει ποτέ αντιεπαγγελματική η άσχημη συμπεριφορά από κάποιον συνάδελφο σου;

Όχι ευτυχώς, όσα χρόνια εργάζομαι δεν είχα πότε κάποια άσχημη εμπειρία από συνάδελφο. Αλλά και να γινόταν κάτι, θα το διαχειριζόμουν όμορφα με συζήτηση καθώς θεωρώ ότι έτσι λύνονται τα πάντα.

Πες μας μερικά λόγια για το καινούριο τραγούδι που ετοιμάζεις

Το καινούργιο μου τραγούδι που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες, είναι ένα δυναμικό τραγούδι που μιλάει για όλα όσα περνάμε όταν είμαστε ερωτευμένοι, για όλα τα αρνητικά τα οποία βιώνουμε και υπομένουμε λόγω του έρωτα.
Ο τίτλος του τραγουδιού είναι «Ενός λεπτού σιγή». Στίχους έχει γράψει η Τζενη Τσίκο και μουσική ο ένας και μοναδικός Μιχάλης Τουρατζίδης.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Μελλοντικά εύχομαι να πάει πάρα πολύ καλά το τραγούδι μου, να το αγαπήσει ο κόσμος όσο και εμείς. Προς το παρόν συνεχίζω τις εμφανίσεις μου στην Κύπρο και ευελπιστώ να κάνω αρκετές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και γενικότερα να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ όλα αυτά τα χρόνια.

Τι ρόλο έχει ο έρωτας στην ζωή σου;

Γενικότερα ο έρωτας θεωρώ ότι παίζει καθοριστικό ρόλο στις ζωές όλων μας.
Ειδικότερα σε εμάς τους καλλιτέχνες που έχουμε μία πιο ευαίσθητη, κατά κύριο λόγο φύση.
Συγκεκριμένα σε μένα βοηθάει πολύ στην ερμηνεία, στο πως αντιλαμβάνομαι τα πράγματα στην ζωή μου, στο πως νιώθω τα τραγούδια. Και η αλήθεια είναι πως ο έρωτας είναι ένα απ’ τα πιο δυνατά συναισθήματα που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος.

Θα άφηνες ποτέ το τραγούδι εάν κάποια στιγμή σου το ζητούσε ο σύντροφός σου;

Θα άφηνα τον σύντροφο μου νομίζω (γέλια).  Σοβαρά όμως, θεωρώ ότι αν κάποιος σου ζητήσει να αφήσεις ένα τέτοιο κομμάτι της ζωής σου, δεν σε αγαπάει πραγματικά !
Ότι επάγγελμα και να κάνεις είναι μια από τις ιδιότητες σου, αν αλλάξει αυτό θα αλλάξει και το ποιος είσαι. Και δεν νομίζω ότι πρέπει να αλλάζουμε για κανέναν άλλον πέρα από τον εαυτό μας.

Πόσο πιστεύεις ότι έχει αλλάξει η βιομηχανία της μουσικής στις μέρες μας;

Έχει αλλάξει αρκετά. Θεωρώ πως η μουσική της κάθε εποχής αντικατοπτρίζει την κοινωνία του σήμερα. Ωστόσο υπάρχει ακόμα η ποικιλομορφία στα είδη της μουσικής και των ανθρώπων.
Παρόλα αυτά το λαϊκό τραγούδι και τα μπουζούκια είναι διαχρονική αξία και πιστεύω θα υπάρχουν πάντα. Μπορεί να εκσυγχρονίζονται λίγο αλλά υπάρχουν σταθερά και εκφράζουν τον Έλληνα όσο κανένα άλλο είδος μουσικής.

Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε μερικά χρόνια από τώρα;

Τον φαντάζομαι υγιή, ευτυχισμένο, με επιτυχίες επαγγελματικά  και γύρω μου μόνο ανθρώπους αληθινούς που με αγαπούν και τους αγαπάω.

Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που θαυμάζεις πολύ και που θα ήθελες να συνεργαστείς μαζί του στο μέλλον;

Αχ πόσο δύσκολη ερώτηση αυτή. Είναι πάρα πολλοί οι καλλιτέχνες που αγαπώ και θαυμάζω και θα ήταν τιμή μου να συνεργαστώ μαζί τους.
Ωστόσο αν έπρεπε να ξεχωρίσω μόνο έναν, αυτός θα ήταν ο Νίκος Οικονομόπουλος. Είναι από τους τοπ αγαπημένους μου καλλιτέχνες και έχω ταυτιστεί με παρά πολλά τραγούδια του.

Ευχαριστούμε πολύ την Γιώτα Ρεγγίνα για την συνέντευξη στο HerNews

@giota_reggina

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ορέστης Τζιόβας για τον εθισμό στα ναρκωτικά & το αλκοόλ: «Βγήκα πιο δυνατός, γιατί έδωσα μάχη για να επιστρέψω στην κανονικότητα»

HerNews ka

Γιάννης Στάνκογλου: «Δουλεύω από τα 14 μου – Αυτή τη δουλειά την κάνω όπως και την οικοδομή»

Her News b

Μαρία Εκμεκτσίογλου: «Ο γιος μου θα υιοθετήσει δύο παιδιά που έμειναν ορφανά μετά τον σεισμό στην Τουρκία»

Her News