HerNews.gr
Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: «Χαστούκιζαν τα παιδιά, τους έπαιρναν το φαγητό» – Νέα μαρτυρία

Μία ακόμα μαρτυρία ρίχνει φως στις σκληρές συνθήκες που βίωναν τα παιδιά που φιλοξενούνταν στην Κιβωτό του Κόσμου. “Χαστούκιζαν τα παιδιά, τους έπαιρναν το φαγητό» 

Ένας 27χρονος πρώην φιλοξενούμενος της δομής μίλησε αποκλειστικά στο «MEGA Καλημέρα» και μίλησε για όσα βίωναν τα παιδιά από τα στελέχη της Κιβωτού όταν δεν έκαναν ότι τους έλεγαν.

«Παιδιά που δουλεύανε εθελοντικά στην Κιβωτό του Κόσμου τρώγανε χαστούκια όταν δεν έκαναν πράγματα που τους έλεγαν. Ένα κορίτσι από την Τουρκία θυμάμαι κάτι έκανε και εκεί που τρώγαμε μεσημεριανό, ο (…) τη χαστούκισε, την έβαλε τιμωρία όρθια μπροστά σε όλους και της πήραν το πιάτο με το φαγητό».

«Στην κατασκήνωση στη Ραφήνα όταν πηγαίναμε στην παραλία για μπάνιο, ο (…) για κάποιον λόγο δεν ήθελε να τον φωνάζουμε (…) μπροστά στον κόσμο. Σε ένα παιδί κάποια στιγμή ξέφυγε και τον φώναξε έτσι κι εκείνος πήγε και το χαστούκισε μπροστά μου. Ακόμη και τα παιχνίδια που ερχόντουσαν στην Κιβωτό από δωρεές, τα καλά και τα καινούργια, τα κράταγαν στο γραφείο και στα παιδιά μάς έδιναν για να παίξουμε τα σπασμένα και βρώμικα».

Κι ενώ πολλές καταγγελίες και μαρτυρίες τοποθετούν στο στόχαστρο και την πρεσβυτέρα, ο 27χρονος πρώην φιλοξενούμενος δήλωσε πως ήταν καλή απέναντι στα παιδιά και τα παρηγορούσε.

«Η γυναίκα του πατέρα Αντώνιου θυμάμαι ήταν πολύ καλή. Όταν χαστούκιζαν και τιμωρούσαν τα παιδιά πήγαινε και τα αγκάλιαζε και τα παρηγορούσε. Πρεσβυτέρα τη φωνάζαμε. Δεν ξέρω εάν ήταν αυτό το όνομά της».

«Η γυναίκα του σίγουρα ήξερε τι γινόταν, αλλά θα τα κατάπινε γιατί από τη θέση της μάλλον δεν θα μπορούσε να κάνει και πολλά. Πιστεύω όμως και θέλω να πιστεύω ότι η γυναίκα του δεν είχε ανάμειξη σε όσα γίνονταν, γιατί ήταν πολύ ευγενική και είχε καθαρό βλέμμα. Εγώ την αγαπούσα πολύ εκείνη τη γυναίκα», κατέληξε ο 27χρονος.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αττική: Απέραντη λίμνη η συμβολή Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη

HerNews ka

Το HerNews στη συνάντηση του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών – Τι διεκδικούν

Her News

Άγρια δολοφονία στη Λάρισα: Γυναίκα βρέθηκε τυλιγμένη με πάπλωμα – Αναζητείται ο σύντροφός της

Her News b