HerNews.gr
Ελλάδα

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε μπαίνει και πόσα χρήματα δικαιούστε

Έως τις 21 Δεκεμβρίου θα πρέπει οι εργοδότες να έχουν καταβάλει το φετινό δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους.

Δικαιούχοι είναι όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας, σύμβαση αορίστου ή ορισμένου χρόνου. Δώρο δικαιούνται και οι επιδοτούμενοι άνεργοι.

Ο εργοδότης μπορεί να καταβάλλει το δώρο και νωρίτερα από την 21η Δεκεμβρίου. Ωστόσο θεωρείται παράνομη η μεταγενέστερη ή καθόλου καταβολή του. Τα δώρα εορτών σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα. Το δώρο Χριστουγέννων υπόκειται σε εισφορές υπέρ ΙΚΑ, Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών.

Δώρο Χριστουγέννων: Πώς υπολογίζεται

Όσον αφορά τον υπολογισμό του δώρου, προβλέπεται ότι όσοι εργάζονταν από την 1η Μαΐου έως το τέλος Δεκεμβρίου, δικαιούνται το σύνολό του που ισούται με έναν επιπλέον μισθό.

Αν ο εργαζόμενος έχει εργαστεί για μικρότερη από την προαναφερθείσα χρονική περίοδο, τότε υπολογίζονται δύο ημερομίσθια για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες. Στην περίπτωση που υφίσταται εκ περιτροπής εργασία τότε προβλέπεται ένα ημερομίσθιο για κάθε οκτώ πραγματοποιηθέντα. 

Με την νέα online εφαρμογή που έχει δημιουργήσει το ΚΕ.Π.Ε.Α. δίνεται η δυνατότητα οι εργαζόμενοι να υπολογίσουν μόνοι τους το δώρο Χριστουγέννων που δικαιούνται.

Πιο συγκεκριμένα. μπορείτε να υπολογίσετε το ποσό που δικαιούστε να λάβετε στον εξής σύνδεσμο: http://kepea.gr/calc-doro-xristoygennon.php.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Χήρα Καραϊβάζ: «Η δολοφονία του Γιώργου ήταν δολοφονία στην ελευθερία»

Her News

Αλλαγή του καιρού με πτώση θερμοκρασίας και καταιγίδες

Her News

Coldplay: Η ανακοίνωση για τη συναυλία τους μετά το «λουκέτο» στο ΟΑΚΑ

HerNews ka