HerNews.gr
Ελλάδα

Εμφανίστηκαν πατήρ Αντώνιος και πρεσβυτέρα: «Δεν κάναμε ποτέ κακό» – Υπόνοιες και για άλλες σεξουαλικές κακοποιήσεις

Σε νέες δηλώσεις προχώρησαν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, μετά τη «βροχή» καταγγελιών εις βάρος τους. Στο επίκεντρο βρίσκεται η Κιβωτός του Κόσμου, οι συνθήκες που ζουν τα παιδιά, αλλά και η οικονομική δραστηριότητα των μετόχων.

«Δεν είναι δυνατόν, δεν μπορεί να έγιναν όλα αυτά. Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί. Γιατί τα λένε αυτά;» δηλώνει ο πατέρας Αντώνιος στο Star. Από την πλευρά της, η πρεσβυτέρα αναφέρει: «Για όλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει υπάρχουν απαντήσεις και για τον καθένα έχουμε κάνει χίλια καλά».

Ο πατήρ Αντώνιος βρίσκει υποστήριξη και από συνεργάτες του: «Δεν είναι αλήθεια οι καταγγελίες. Πίσω από αυτές υπάρχουν θρησκευτικά και πολιτικά αντίποινα», σχολιάζουν.

Κιβωτός του Κόσμου: Υπόνοιες για σεξουαλική κακοποίηση και άλλων παιδιών

Μαρτυρικές καταθέσεις που «δένουν», σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, τις βαρύτατες και αποτρόπαιες καταγγελίες για τα όσα συνέβαιναν στην «Κιβωτό του Κόσμου», συνεχίζουν να λαμβάνουν σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο εισαγγελείς ανηλίκων Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσίχλη, οι οποίες διεξάγουν την σχετική έρευνα, κάτω από συνθήκες μυστικότητας και με γνώμονα την προστασία των παιδιών.

Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το εισαγγελικό γραφείο προκειμένου να καταθέσουν έχουν περάσει τουλάχιστον δυο μάρτυρες, ενώ δίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να κληθούν και άλλα πρόσωπα, τα οποία εκτιμάται ότι γνωρίζουν πολλά για τα τεκταινόμενα σε δομές της Κιβωτού όλα αυτά τα χρόνια.

Σε ο,τι αφορά τώρα στους δυο μάρτυρες που μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει αυτοί είναι σύμφωνα με πληροφορίες πρώην εργαζόμενοι στην Κιβωτό και συγκεκριμένα παιδαγωγοί.

Με τις καταθέσεις τους φέρονται να έχουν επιβεβαιώσει κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος παιδιών που φιλοξενούνταν σε δομές, όπως ξυλοδαρμοί, ψυχολογική βία και άλλες σκληρές τιμωρίες.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ένας εξ αυτών των μαρτύρων, κατέθεσε ότι είχε ακούσει από τρίτα πρόσωπα για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων εντός της δομής, πλην όμως όπως φέρεται να είπε στις εισαγγελείς ο ίδιος δεν έχει προσωπική γνώση για κάτι τέτοιο.

Πατήρ Αντώνιος: Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι έρευνες

Σε αυτό το στάδιο της έρευνας έχουν δημιουργηθεί βάσιμες ενδείξεις ότι πέραν του 19χρονου που κατήγγειλε ότι ο ιδρυτής της Κιβωτού, πατήρ Αντώνιος, τον κακοποίησε σεξουαλικά, υπάρχουν και άλλα παιδιά που ενδέχεται να έχουν υποστεί ασελγείς πράξεις και σεξουαλική κακοποίηση.

Πλην όμως υπό το βάρος των εξελίξεων, της δημοσιότητας που έχει λάβει η υπόθεση αλλά και λόγω των σχέσεων εξάρτησης που έχουν τα παιδιά αυτά με δομές της Κιβωτού, φέρονται να διστάζουν να καταθέσουν για τα όσα βίωσαν. Αντίθετα μάρτυρας που κατοικεί πλέον στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ολλανδία, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες πρόθυμος να εισφέρει στοιχεία με κατάθεσή του, στις εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση. Ο άνδρας αυτός έχει φιλοξενηθεί στο παρελθόν σε δομή της Κιβωτού. Φέρεται να έχει υποστεί και εκείνος κακοποιητικές συμπεριφορές.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για ξέπλυμα και υπεξαίρεση χρημάτων από τα ταμεία

Την ίδια ώρα, ο πατήρ Αντώνιος βρίσκεται στο στόχαστρο και για τις οικονομικές δραστηριότητες της Κιβωτού. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο έλεγχος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου, συγγενών του και άλλων τρίτων προσώπων που φέρονται να είχαν ρόλο στη διαχείριση των οικονομικών της δομής.

Πιο αναλυτικά, διερευνάται εάν συγκεκριμένα πρόσωπα υπεξαίρεσαν χρήματα από τα ταμεία της δομής που προέρχονται από χορηγίες, επιχορηγήσεις και το υστέρημα απλών πολιτών προς τα παιδιά της Κιβωτού. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας, θα ανοιχθούν τραπεζικοί λογαριασμοί και θα ερευνηθεί η απόκτηση ακίνητης και κινητής περιουσίας των προσώπων αυτών. Σκοπός είναι, σε αντιπαραβολή με τα δηλωθέντα στις φορολογικές τους δηλώσεις, να διαπιστωθεί εάν μέρος της περιουσίας τους αποκτήθηκε από εγκληματικές πράξεις.

Κιβωτός του Κόσμου: Στο μικροσκόπιο τα οικονομικά – Ψάχνουν για μαύρα ταμεία

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κορονοϊός: 2.785 νέα κρούσματα, 649 οι διασωληνωμένοι, 64 θάνατοι

Her News b

Πυρκαγιές: Έρχονται βαρύτατα πρόστιμα για τους εμπρηστές – Θα φτάσουν μέχρι και τα 30.000 ευρώ

HerNews ka

Καιρός: Τοπικές βροχές, συγκεντρώσεις σκόνης & λασποβροχές

HerNews ka