HerNews.gr
Ψυχαγωγία

The Swimmers Netflix: H ιστορία των αδελφών προσφύγων που βρέθηκαν στην Ελλάδα

 Την Τετάρτη έκανε πρεμιέρα στο Netflix, το «The Swimmers», μια αληθινή ιστορία δύο αδερφών από τη Συρία που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους μετατρέποντας τες σε πρόσφυγες στη Λέσβο της Ελλάδας.

Το βιογραφικό δράμα αφηγείται την ιστορία της Yusra και της Sarah Mardini που το 2015 χρειάστηκε να κολυμπήσουν για να φτάσουν στη Λέσβο αφού η φουσκωτή λέμβος τους χάλασε στη μέση του Αιγαίου.

Ένα χρόνο αργότερα, η Yusra αγωνίστηκε στα 100 μέτρα ελεύθερο στο Ρίο το 2016 ως μέρος της πρώτης Ολυμπιακής Ομάδας Προσφύγων. Στις 27 Απριλίου 2017, διορίστηκε Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες .

Συμμετείχε επίσης στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο με την Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων (EOR).

Στις 3 Μαΐου 2018 κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία της «Πεταλούδα: Από τον πρόσφυγα στον Ολυμπιονίκη – Η ιστορία μου για τη διάσωση, την ελπίδα και τον θρίαμβο».

Εν τω μεταξύ, το 2018 η Sarah κατέληξε σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην ελληνική πρωτεύουσα, κατηγορούμενη για κατασκοπεία, λαθρεμπόριο ανθρώπων και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Το The Swimmers έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο 2022 στις 8 Σεπτεμβρίου 2022 και κυκλοφόρησε σε επιλεγμένους κινηματογράφους στις 11 Νοεμβρίου 2022.

Τον Σεπτέμβριο του 2015, μετανάστες και αιτούντες άσυλο από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ άρχισαν να φτάνουν στις ακτές της Λέσβου.

«Κατά τη διάρκεια του 2015, το νησί φιλοξένησε περισσότερους από μισό εκατομμύριο μετανάστες και αιτούντες άσυλο. Αυτό αντιπροσωπεύει περίπου το 59% όλων των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών που διήλθαν μέσω της Ελλάδας εκείνο το έτος με προορισμό προορισμούς στη βόρεια Ευρώπη», δήλωσε το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η εισροή προσφύγων και μεταναστών μειώθηκε αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία τον Μάρτιο του 2016 για τον περιορισμό της εισροής προσφύγων που εισέρχονται στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τη συμφωνία, οι αιτούντες άσυλο που ακολουθούσαν μυστικές διαδρομές προς την Ελλάδα από την Τουρκία επρόκειτο να σταλούν πίσω.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Τελευταία συναυλία για φέτος στις 4 Σεπτεμβρίου στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

Her News

And Just Like That: Eπιβεβαιώθηκε η επιστροφή του Aidan από την Sarah Jessica Parker

HerNewskl

Disney: Οι νέες κυκλοφορίες σε ταινίες και σειρές

Her News