HerNews.gr
Health

5 συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε την απογευματινή υπνηλία

Είστε απογοητευμένοι με το πώς η μεσημεριανή εξάντληση επηρεάζει ολόκληρη την ευημερία σας; Μπορείτε να κάνετε κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής για να ανακουφίσετε τις καθημερινές περιστροφές του λήθαργου και να έχετε ένα πιο ομοιόμορφο επίπεδο ενέργειας.

Εάν είστε κουρασμένοι αλλά δεν μπορείτε να πάρετε έναν υπνάκο αργά το απόγευμα, τότε ήρθε η ώρα να κάνετε κάτι για αυτό. Ακολουθούν έξι χρήσιμες συμβουλές για να διατηρήσετε την ενέργειά σας στα βέλτιστα επίπεδα όλη την ημέρα.

1. Τρώτε σωστά για να αποφύγετε την απογευματινή υπνηλία

Το σώμα σας είναι ένα πολύπλοκο μηχάνημα που απαιτεί κατάλληλα καύσιμα και συντήρηση για βέλτιστη απόδοση. Η προσωπική παραμέληση μπορεί να οδηγήσει σε υποσιτισμό και σοβαρά προβλήματα υγείας. Αυτές οι εκνευριστικές πτώσεις ενέργειας που νιώθετε το απόγευμα είναι αποτέλεσμα της κακής ποιότητας κατανάλωσης φαγητού. Το σώμα σας χρειάζεται μια ποικιλία από ολόκληρα τρόφιμα για τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την επιβίωση. Είναι το καύσιμο που συντηρεί τη ζωντανή σας μηχανή.

Αντί για επεξεργασμένο πρόχειρο φαγητό γεμάτο με ζάχαρη, αλάτι, λίπος και συντηρητικά, θα πρέπει να επιλέξετε υγιεινά ολόκληρα τρόφιμα.

Συσκευάστε μεσημεριανά γεύματα που περιλαμβάνουν άπαχες πρωτεΐνες, δημητριακά ολικής αλέσεως, λαχανικά, διατροφή και μέτρια λιπαρά. Εάν πρέπει να έχετε γρήγορο φαγητό, προσπαθήστε να κάνετε έξυπνες επιλογές.

 

 2. Πίνετε άφθονο νερό

Λαμβάνετε λίγη ενυδάτωση από τροφές με βάση το νερό, όπως φρούτα και λαχανικά. Ωστόσο, πρέπει να καταναλώνετε αρκετό νερό για να μην αφυδατωθεί το σώμα σας.

Γνωρίζατε ότι μπορεί να είστε αφυδατωμένοι και να μην το καταλαβαίνετε; Μπορεί συχνά να εκδηλωθεί σε αυτές τις μεσημεριανές πτώσεις ενέργειας. Ακόμη και η ήπια αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα επίπεδα ενέργειας, τις διαθέσεις και τη συγκέντρωσή σας.

Εάν η μέρα σας πρέπει να ξεκινάει με καφέ, κρατήστε τον στο ελάχιστο — το ίδιο με τα αναψυκτικά με καφεΐνη και τα ενεργειακά ποτά. Αν δεν αντέχετε τη γεύση του απλού νερού, προσθέστε λίγο φρέσκο ​​χυμό λεμονιού για γεύση και βιταμίνη C.

3. Καταπολεμήστε την υπνηλία με άσκηση

Η δουλειά σας σας κρατά δεμένο στην καρέκλα σαράντα ώρες την εβδομάδα ή περισσότερες; Όχι μόνο έχετε περισσότερες πιθανότητες να βιώσετε πτώση της ενέργειας τα απογεύματα, αλλά διατρέχετε επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο για παχυσαρκία και τα σχετικά προβλήματα υγείας.

Εάν είναι απαραίτητο, ρυθμίστε ένα χρονόμετρο κάθε ώρα για να σας υπενθυμίζει να στέκεστε, να τεντώνεστε και να περπατάτε στο γραφείο για λίγα λεπτά. Πάρτε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ και παρκάρετε λίγο πιο μακριά, οπότε θα πρέπει να περπατήσετε περισσότερο για να φτάσετε στο γραφείο.
 
4. Περάστε λίγο χρόνο στη φύση

Αντισταθείτε στην επιθυμία να μείνετε στο γραφείο σας κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος και να βγείτε έξω. Ακόμα κι αν ζείτε και εργάζεστε σε μια μεγάλη πόλη, μπορείτε να επισκεφτείτε ένα κοντινό πάρκο ή μια καταπράσινη περιοχή. Η φύση είναι ένα ισχυρό διεγερτικό που μπορεί να σας αναζωογονήσει σωματικά, διανοητικά και πνευματικά.

5. Δοκιμάστε έναν υπνάκο για να ξεπεράσετε την απογευματινή σας υπνηλία

Δεν μπορείτε να έχετε κούνια, μαξιλάρι και κουβέρτα στο γραφείο σας για μια καθημερινή σιέστα. Ωστόσο, μπορείτε να ακουμπήσετε πίσω στην καρέκλα σας και να πάρετε έναν υπνάκο 15 λεπτών στο διάλειμμά σας. Ρυθμίστε ένα χρονόμετρο για να μην κοιμάστε υπερβολικά.

Ο μεσημεριανός ύπνος μπορεί να ενισχύσει την ενέργεια, τις γνωστικές δεξιότητες και τη μνήμη σας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Φυσικές θεραπείες για τα τσιμπήματα εντόμων

Her News

3 συμβουλές για να διώξετε την άσχημη μυρωδιά από τα χέρια σας

HerNews ka

Διατροφή: 5 superfoods που ενισχύουν την γονιμότητα

Her News b