HerNews.gr
Ελλάδα

Επίδομα θέρμανσης: Προθεσμία έως τις 9 Δεκεμβρίου για τους δικαιούχους – 400.000 δεν έχουν υποβάλει ακόμα αίτηση

Προθεσμία ως τις 9 Δεκεμβρίου έχουν να υποβάλουν αίτηση όσοι δικαιούνται φέτος το επίδομα θέρμανσης. Προς το παρόν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περίπου 400.000 είναι οι δικαιούχοι που δεν έχουν υποβάλει ακόμη αίτηση, δύο εβδομάδες πριν τη λήξη της προθεσμίας.

H πλατφόρμα myΘέρμανση έχει ανοίξει από τις 7 Νοεμβρίου, ωστόσο, ακόμη αρκετοί είναι αυτοί που δεν έχουν προχωρήσει στην υποβολή αιτήσεων, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες, μιας και ο καιρός αρχίζει να χαλάει.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος

Δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης φέτος είναι τα φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν:

  • πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης
  • φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη)
  • φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα
  • βιομάζα (πέλετ)
  • θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως», σε περίπτωση που ένας δικαιούχος έλαβε κατά τη χειμερινή περίοδο 2021/2022 προκαταβολή που υπολειπόταν του μισού της αξίας των επιλέξιμων αγορών των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης ή θερμικής ενέργειας, τότε δεν είναι δικαιούχος προκαταβολής.

Πού κυμαίνεται το ποσό για το επίδομα θέρμανσης

Το επίδομα κυμαίνεται 100 ευρώ έως 800 ευρώ με προσαύξηση στα 1.000 ευρώ ειδικά για κατοίκους περιοχών με πολύ κρύο ενώ για νέους δικαιούχους και όσους εγκαταλείψουν το φυσικό αέριο το επίδομα διπλασιάζεται έως και τα 1.600 ευρώ.

Επίδομα θέρμανσης: Τι ισχύει για τα καυσόξυλα, ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση

Περιοχές με πολύ κρύο θεωρούνται οικισμοί των οποίων ο συντελεστής επιδότησης, είναι μεγαλύτερος ή ίσος της μονάδας (1). Στις περιοχές αυτές ανήκουν πολλές περιοχές όπως Φλώρινα, Κοζάνη, Καρπενήσι κ.α. Το επίδομα για κάθε δικαιούχο θα υπολογίζεται με πολλαπλασιασμό του βασικού ποσού των 350 ευρώ με τον συντελεστή επιδότησης, 0,12 έως 1,62 που έχει καθοριστεί για τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του.

Διαβάστε περισσότερα στα Parapolitika.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σοκ στην Καβάλα: Σκότωσε την πρώην γυναίκα του και το 1,5 έτους μωράκι τους με καραμπίνα

Her News b

Ματ Ντέιμον: Στη Μύκονο με τον Κρις & τον Λίαμ Χέμσγουορθ – Καπνίζουν πούρα και διασκεδάζουν σε πολυτελή βίλα

HerNews ka

Εμπορικό Ναυτικό: Συγκλονίζει η μητέρα της 20χρονης δοκίμου – «Η καπετάνισσά μας αυτή τη στιγμή ταξιδεύει»

HerNews ka