HerNews.gr
Παιδί

Έρευνα: Τα ατίθασα παιδιά βγάζουν περισσότερα χρήματα ως ενήλικες

Φροντίστε να είστε ευγενικοί με τα παιδιά που φωνάζουν και είναι ατίθασα, γιατί είναι πολύ πιθανό να είναι προϊστάμενοι των δικών σας παιδιών. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν οι επιστήμονες που δημοσίευσαν αυτή την έρευνα. Οι αδύναμοι γονείς με παιδιά που τους κάνουν ό,τι θέλουν μάλλον μεγαλώνουν ηγετικές προσωπικότητες που βγάζουν πολλά χρήματα και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως γίνεται αυτό.

Η μακροχρόνια έρευνα δημοσιεύθηκε στο Developmental Psychology και μελέτησε 700 παιδιά από την ηλικία των 12 μέχρι που έφτασαν τα 40 τους.

Η απειθαρχία ήταν το μοναδικό αντικείμενο μελέτης και γι’ αυτό επιλέχθηκαν παιδιά με γονείς από πολλά διαφορετικά κοινωνικοοικονομικά προφίλ και ευφυίας για να μελετηθεί όσο καλύτερα γίνεται η επιρροή της απειθαρχίας στη ζωή ενός νέου.

Μπορεί τα αποτελέσματα να μην δείχνουν με σαφήνεια τον ρόλο της απειθαρχίας στην επαγγελματική πορεία κάποιου, ειδικά από τη στιγμή που αυτή επηρεάζεται και από άλλους αντικειμενικούς παράγοντες όπως πχ οι σπουδές, όμως η τάση επιβεβαιώθηκε από το μεγάλο δείγμα της έρευνας.

Οι έξι ερευνητές που ηγήθηκαν της έρευνας δεν κατάφεραν να βρουν γιατί τα παιδιά που επιδεικνύουν συστηματική ανυπακοή στους γονείς καταφέρνουν να κερδίζουν υψηλότερους μισθούς στην επαγγελματική τους ζωή.

Σύμφωνα με το Time, οι ερευνητές υποθέτουν, και είναι κάτι που αναμένεται να γίνουν περαιτέρω έρευνες για να δούμε αν ισχύει, ότι τα απείθαρχα παιδιά είναι συνήθως ανταγωνιστικοί μαθητές.

Παράλληλα αυτά τα παιδιά αναπτύσουν μεγάλο εγωισμό ο οποίος όσο μεγαλώνουν αναπτύσσεται και ωριμάζει σε ένα μοντέλο «απαιτητικού ενήλικα». Η πιθανότητα που θέλει τους ίδιους ανυπάκουους νεαρούς επαναστάτες, να μη διστάζουν να επιδίδονται σε ανήθικες πρακτικές προκειμένου να πετύχουν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία και να βγάλουν χρήματα δεν αποκλείστηκε.

Η Νο1 δεξιότητα που κάνει τη διαφορά στη ζωή μας, πάνω και από το IQ – Πως να την αναπτύξεις στο παιδί σου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα πολύτιμα οφέλη που έχει το μητρικό γάλα

Her News

Tips για την πρώτη αλλαγή πάνας

Her News

Παιδικό άγχος: Πως να το αντιμετωπίσουν οι γονείς

Her News b